Валерій Газзаєв: «Ми провели дві хороші контратаки»

«Металіст» - «Динамо» - 1:2. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:

- Я задоволений, що ми сьогодні перемогли. Для нас гра склалася дуже важка. У «Металіста» була територіальна перевага, він діяв достатньо активно та агресивно. Але нам вдалося провести дві хороші контратаки, були ще моменти, тому в цілому, я задоволений.

- Чи можна сказати, що сьогодні ви відпрацювали тактику гри з «Барселоною», коли «Динамо» свідомо менше володіє м'ячем і діє на контратаках?

- Ні. Відверто кажучи, це «Металіст» «посадив» нас до оборони. Гадаю, сьогодні потрібно віддати належне якраз нашому супернику. А що стосується «Барселони», прийде час, і ми подумаємо, як проти неї грати.

- «Динамо» обіграло «Рубін» з різницею у два м'ячі, а «Металіст» обидва рази – в один. Чи значить це, що харків'яни сильніші за росіян?

- Для вас, звичайно, «Металіст» сильніший.

- Чим викликана заміна Романа Єременка ще в першому таймі?

- Рома просто не потрапив до гри.

- Після матчу з «Рубіном» було важко відновити команду за короткий період часу?

- Це нормальне явище, ніякої скидки нам робити не потрібно. Інакше не варто виступати в Лізі чемпіонів, а зосередитися виключно на чемпіонаті України. А оскільки ми щорічно беремо участь в єврокубках, значить, потрібно вміти працювати в такому режимі та здобувати результат. Не обов'язково завжди показуючи фантастичну гру. Всі розмови про велику кількість ігор – розповіді бабусь.

- Пізня заміна Шевченка – умова контракту чи ви на щось сподівалися?

- Я на дурні питання не відповідаю.

- Які команди, на ваш погляд, можуть скласти конкуренцію «Динамо» та «Шахтарю»?

- Той же «Металіст», адже чемпіонат тільки розпочинається. Також «Дніпро». Ще є команди з амбіціями і можливостями. Ще раз повторюся, що «Динамо» та «Шахтар», відверто кажучи, – стоять окремо. Але навіть для них матчі проходять нелегко. Ви пам'ятаєте, який складний був наш кубковий поєдинок, та й сьогоднішній теж. Але ми іншої гри й не очікували, оскільки розуміли, що у харків'ян будуть присутні настрої реваншуватися, та й харківські гравці добре себе проявили. Бажаю, щоб у наступних матчах вони грали ще сильніше.

* * *

Мирон МАРКЕВИЧ, головний тренер «Металіста»:

- Пропускати голи, створені з нічого, особливо, як другий – не входить ні в які рамки. Тому я не задоволений грою наших захисників. «Динамо» за дві гри створило три-чотири моменти, з яких забило три м'ячі. Це говорить про клас киян, які вичавлюють голи з нічого, а також про те, що ми позаду граємо не зовсім упевнено. В цілому, грою я задоволений. Не можу сказати, що команда не хотіла перемогти. Хотіла, і для цього створила моменти, але їх потрібно реалізовувати.

- З чим пов'язаний такий пізній вихід на поле Олексія Єременка?

- Можливо, ви маєте рацію, його варто було випустити раніше. Але не забувайте, що вже через два дні в нас гра з «Шахтарем», тому ми його не те, щоб приберегли, просто я не хотів робити кардинальні зміни, оскільки гра, начебто, складалася на нашу користь. Тому Олексій і вийшов пізніше.

- Коли зможе повернутися на поле Лисенко?

- Можливо, у грі з «Таврією». А 100% – в поєдинку з «Кривбасом».

- Що з Едмаром?

- Вчора на тренуванні він зазнав травми і, на жаль, сьогодні не зміг вийти на поле. Але я не думаю, що в нього щось серйозне. Можливо, до матчу з «Шахтарем» він вже повернеться. Подивимося.

- В останніх матчах «Металіста» були епізоди, коли арбітр міг призначати пенальті, але не робив цього. Це не пригнічує хлопців, не зачіпає самолюбство?

- Нам би скоріше відіграти цю серію матчів із «Динамо» та «Шахтарем», потім уже можна буде грати спокійніше.

- Чи згодні ви з тим, що «Металісту» не вистачає забивного форварда, адже попереду команда грає беззубо?

- Я вже казав на прес-конференціях із цього приводу. Звичайно, ми шукаємо, але знайти хорошого нападника не так легко.

- Оцініть гру Марко Девича.

- Він добре зіграв. Це його повернення чи ні – подивимося.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер