Валерій Газзаєв: «Не склалося з результатом»

«Шахтар» — «Динамо» — 2:0. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:


- Вітаю «Шахтар» із виходом до наступного етапу розіграшу Кубка України і бажаю йому успіхів надалі.

- Що сьогодні не склалося у грі вашої команди?

- Не склалося з результатом. В цілому, потрібно бути об'єктивним — виконавці на певних позиціях зіграли не так, як потрібно. У цьому, напевно, заслуга футболістів «Шахтаря».

- Ви зробили зворотну заміну Ярмоленка, який провів на полі лише 10 хвилин. Із чим це пов’язано?


- По-перше, він не потрапив у гру, а по-друге, мені здалося, що він вийшов на поле надмірно заведеним. Його могли вилучити.

- Чи правильне те, що після Ліги чемпіонів та Прем'єр-Ліги Кубок України відійшов для вас на третій план?


- Я би так не сказав. Для таких клубів, як «Динамо», усі турніри – і Кубок, і Суперкубок, і національна першість, і Ліга чемпіонів – мають однаковий пріоритет. Скрізь потрібно перемагати. Звичайно, сьогодні ми теж дуже хотіли виграти, але, на жаль, не змогли. З яких причин – ми розберемося на найближчому теоретичному занятті.

- Яке ваше ставлення до перенесення 13-го туру чемпіонату України?


- У цьому має бути зацікавлена національна збірна, якій доведеться провести два найголовніших матчі. А гравці, які складають кістяк команди, – футболісти «Динамо» і «Шахтаря». Наприклад, враховуючи інтереси збірної, у Франції був перенесений весь тур, щоб гравці відпочили, оскільки всі беруть участь у Лізі чемпіонів та Лізі Європи, а також у національній першості й Кубку країни. Їм, природно, необхідно відновитися. А якщо збірна України не потрапить на чемпіонат світу, позиція Прем'єр-ліга залишиться такою ж принциповою? Це ж найважливіший відрізок! На мою думку, і, напевно, всі нормальні люди зі мною погодяться, що для збірної потрібно створити режим найбільшого сприяння.

- Сьогодні ви побачили новий стадіон «Шахтаря». А чи помітили щось нове у грі гірників?

- Нового нічого. Це дуже хороша команда, яка впродовж минулого й нинішнього року грає приблизно так, як ми і припускали. А що стосується стадіону, він, звичайно, приголомшливий, тут двох думок бути не може, з чим я й вітаю донеччан. За такого скупчення вболівальників ноги самі несуть. Я бачив багато стадіонів у світі, і, повірте, мені є, з чим порівнювати.

* * *

Мірча ЛУЧЕСКУ, головний тренер «Шахтаря»:

- Сьогодні була дуже хороша гра, команди віддали всі сили на полі і грали з величезною самовіддачею. Атмосферу, яка була сьогодні, можна порівняти з тією, яка панує на стадіонах «Барселони», «Валенсії» і «Реала». Гадаю, ми виграли сьогодні заслужено в дуже хорошої й потужної команди. Але цій потужності ми протиставили свої якості – пресинг, роботу з м'ячем, швидкий перехід від оборони до атаки і навпаки, і в нас все вийшло. Я задоволений і результатом, і грою своєї команди. Жорсткі епізоди були і в сьогоднішньому поєдинку, і в минулому проти «Закарпаття», коли можна було призначити пенальті. Ми часто йшли в контратаки, а наші спроби були зірвані брутальними підкатами. Ми здобули дуже важливу перемогу, яка, звичайно, додасть нам більше ентузіазму.

- Яку тактику ви би обрали, якщо чвертьфінал складався з двох матчів, а не з одного?

- Ми все одно були зобов’язані вигравати вдома, тому ми би грали в той же футбол, що й сьогодні. Ми зовсім не думали про те, щоб довести матч до серії пенальті чи до додаткового часу. Ми грали сьогодні проти «Динамо» так само, як і будемо грати в чемпіонаті України на їхньому полі.

- Оцініть, будь ласка, дії арбітра.

- Було багато моментів, які потрібно переглянути. Мені здається, деякі рішення ухвалювалися не на нашу користь.

- Чи не здається вам, що в певних моментах саме трибуни гнали «Шахтар» вперед, і завдяки цьому у футболістів була додаткова мотивація?


- Звичайно, відчуваючи підтримку, команда грає зовсім в інший футбол, це додає хлопцям сили. Дуже приємно, що настав момент, коли і в чемпіонаті України грають такі чудові команди на такому дивовижному стадіоні, в такій неповторній атмосфері. Напевно, й я у певній мірі до цього причетний. В українському футболі я не тільки шапку кидав, але і зробив багато хороших речей. Зараз це можна теж пригадати. Я хотів би наголосити, що ніколи нічого не мав ані проти гравців «Динамо», ані проти команди в цілому. Завжди з повагою ставився до них. А якщо й виступав, то лише проти системи, яка існує і яка не дає можливості іншим командам — «Металісту», «Дніпру», іншим — мати рівні шанси. Якщо потрібно буде аргументувати, тоді я зроблю це.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер