Валерій Газзаєв: «Не задоволений результатом та якістю гри»

Валерій Газзаєв: «Не задоволений результатом та якістю гри»

«Ворскла» - «Динамо» - 1:1. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:

- Полтава справді дуже красиве місто, але красивої гри, на жаль, ми сьогодні не показали, особливо в першому таймі, коли «Ворскла» мала велику перевагу. Після перерви ми, здавалося, перехопили ініціативу, створювали хороші моменти, але, на жаль, була відсутня реалізація. На мій погляд, полтавчани втомилися після матчу Ліги Європи, який вони проводили два дні тому, та переїзду. Я не задоволений результатом та якістю гри своєї команди, особливо в першому таймі, а також певними позиціями. «Ворскла» грала дуже добре, незважаючи на попередній важкий матч.

- Ситуації, коли в штрафному майданчику падали Мілевський і Безус, на ваш погляд, чимось відрізнялися?

- Мені складно сказати, поставте це питання арбітру.

- Як вам гра Маграо сьогодні?

- Це його перший матч. Мені здається, він ще не повністю готовий, оскільки після фіналу Кубка Лібертадорес пропустив достатньо багато часу. Зараз бразилець відновлюється, і, чесно кажучи, ми його готували вже до наступного матчу 31-го серпня. Але сьогодні випустили від безвиході - через травму Несмачного. В цілому, Маграо залишив приємне враження, як і Алмейда, який вийшов у другому таймі. Останній також тільки відновився після травми і, на мій погляд, зіграв дуже впевнено. Одним словом, можу сказати, що ці футболісти зіграли доволі добре.

- Вже відомо, що з Несмачним?

- Складно сказати. Він пройде обстеження, після якого лікарі зможуть поставити діагноз і сказати про складність травми.

- Сьогодні ми побачили майже бразильську лінію захисту плюс Хачеріді. Що вам заважає випускати своїх молодих вихованців, наприклад, новоспечених чемпіонів Європи, чи Віталія Мандзюка, який грає за збірну?

- Я дотримуюся такої політики, що в основному складі мають грати вихованці місцевого футболу. Але якщо ми введемо в гру відразу цілу групу молодих гравців, напевно, це буде неправильно. Ярмоленко, який від гри до гри додає, Хачеріді, який помітно зростає, безумовно, припускаються помилок, але без цього неможливо. Ми не можемо не довіряти їм місце в основному складі. В той же час, я не можу випустити на поле відразу 11 молодих і «необстріляних» хлопців. Зараз із нами тренуються Гармаш, Петров і Коркішко – гравці, які дуже добре себе проявили на чемпіонаті Європи. Принцип дидактики, тобто поступовості, повинен дотримуватися скрізь. Умовно кажучи, футболіст не може відразу стрибнути з першого класу до п'ятого. Він має звикнути до вимог, тактики, тренувального процесу, адаптуватися в колективі. Але генеральна лінія саме така. Звичайно, дуже хочеться створити команду з вихованців динамівського футболу, і ми до цього прагнемо. Відразу нічого не буває, але, гадаю, з часом ми цього доб'ємося. А Алмейда і Маграо, яким 22 і 23 роки відповідно, молоді, але кваліфіковані гравці. Сьогодні ми не можемо повністю відмовитися від легіонерів, зараз світ зближується. Але для того, щоб мати конкурентоздатну команду на міжнародному рівні, в ній мають бути сильні, талановиті молоді гравці, які будуть зростати. На мій погляд, це напрям правильний.

- Який стан футболістів, які знаходяться в лазареті? Як скоро вони повернуться до гри?

- На щастя, через днів 10 повернеться Алієв і розпочне займатися в загальній групі. Через три тижні, з 5-го вересня, нарівні з усіма почне займатися Кравець. Що стосується Ель Каддурі та Михалика, їхнє повернення затягується і планується на кінець вересня – початок жовтня. На жаль, з самого початку сезону нас переслідують травми, але поступово ми відновлюємо футболістів і сподіваємося, що незабаром лазарет стане пустим.

- Судячи з матчів чемпіонату, яким ви бачите майбутнє Зозулі та Гільєрме?

- У нас в команді дуже високий рівень конкуренції, але можливість і шанс дається кожному футболісту. Гільєрме, наприклад, міг сьогодні легко принести команді перемогу. Гра – це найкращий показник амбіцій людини і його прагнень грати у стартовому складі. Природно, тренер це бачить і аналізує, і той, хто знаходиться в оптимальному стані, виходить на поле. В такому клубі, як «Динамо», де нічия прирівнюється до поразки, перемагати потрібно в усіх матчах, тому гравці мають відповідати необхідним вимогам.

- Сьогодні ми не побачили Корреа та Юссуфа. Вони просто не потрапили до заявки?

- Так, не увійшли до числа 18-ти футболістів.

- Як ви оціните гру Нінковича?

- Я би не хотів переходити на персоналії. Мілош зіграв не найкращий свій матч, так само, як і багато інших футболістів. Тому результат таким і вийшов.

* * *

Микола ПАВЛОВ, головний тренер «Ворскли»:
 
- Як вважаєте, яким був би рахунок, якби зараз «Бенфіка» грала з «Динамо»?

- Гадаю, кияни виглядали б гідно, оскільки мають величезний досвід виступів у подібних змаганнях. Крім того, майже всі футболісти команди представляють свої національні збірні, та й у «Динамо» пограли не один рік. А от нам у матчі з «Бенфікою» якраз досвіду і не вистачило, точніше, вистачило тільки на півгодини, до пропущеного м'яча.

- Сьогодні вас знову могли вилучити з лавки запасних…

- Ні, цього разу суддя сказав мені: «Я роблю вам попередження». А минулого разу мені його не робили. Інакше я зрозумів би, що з такою людиною краще не сперечатися. Мене б не вигнали, я би обурювався про себе.

- Після матчу з «Бенфікою» керівники клубу зробили якісь висновки щодо придбань, чи зараз немає для цього можливості?

- Я намагаюся дуже уважно стежити не тільки за футболом, але й за подіями, які відбуваються в світі, в тому числі й у бізнесі. Три роки, коли я був без роботи, нормально забеспечував сім'ю. В мене є невеликий трудовий досвід роботи фінансовим директором товариства з обмеженою відповідальністю. Звичайно, я цікавлюся і справами підприємств, які пов'язані з клубом. І можу вам сказати, що, коли економіка відновиться, бізнес «Фінанси і кредит» братів Жеваго «вистрілить» разів у вісім. І якщо було дано розпорядження на нашій особистій зустрічі в присутності двох братів Жеваго щодо підготовки до будівництва нової бази, то початок її будівництва я вважатиму своїм найбільшим досягненням за часів роботи в Полтаві. Із собою я це не заберу, результати забудуться, а база з полями та інфраструктурою залишиться на роки. На голому місці, звичайно, нічого не буде, в ксьому має бути система.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер