Валерій Газзаєв: «Нереалізований пенальті - нагорода супернику за самовіддачу»

«Металург» З - «Динамо» - 0:0. Післяматчева прес-конференція

На післяматчеву прес-конференцію Валерій Газзаєв затримався, тому першим перед журналістами з’явився в.о. наставника «Металурга» Володимир ХОДУС:

- Суперника зайвий раз представляти не потрібно. Я просто хочу привітати всіх нас із нічиєю, яка прирівнюється до перемоги. Навіть якщо не брати до уваги результат, а тільки якість і зміст гри, які продемонструвала команда, вважаю, ми сьогодні були на дуже непоганому рівні.

- Гра Тараса Степаненка в центрі захисту пов’язана із швидкими нападниками «Динамо», або він тепер завжди гратиме на цій позиції?

- Звичайно, ми враховували особливості суперника, і деякі зміни у складі провели. Інакше й бути не могло.

- Як вам вдалося відібрати очки в «Динамо»? Ви вирішили повторити досягнення запорізьких баскетболістів, які вчора також обіграли лідера?

- Так, я знаю про це, дивився їхній матч. Як грає «Динамо», багато разів бачив кожен, але одна справа бачити, а інша – грати з ними. Ми якраз потрапили до низки поєдинків між «Рубіном» і «Барселоною». Я би не сказав, що ми претендуємо на такий же рівень, але, в усякому разі, ми спробували скласти гідну конкуренцію. Гадаю, нам це вдалося.

- Сьогодні стандарти виконував Каськов, як і в попередньому матчі з «Чорноморцем», але не дуже вдало. Він сам виявив бажання, або в команді просто немає людини, яка відповідала би за це?

- Справді, після переходу Годіна в нас є проблеми із виконанням стандартів. У команді ми шукаємо гравця, який міг би з цим впоратися. Але в Польового було невелике ушкодження, тому на даний момент ми зупинилися на Каськові.

- Карауш провів на полі не так багато часу, і знову був замінений. Він не вписався у гру?

- Так, йому не вдалося увійти до гри. У нас стали виникати проблеми на лівому фланзі, тому ми вирішили забезпечити себе, і випустили Пісоцького.

- «Металург» проти лідерів грає набагато краще, ніж проти решти команд. У чому причина?

- Напевно, у психології. Справді, вдається сильніше грати з командами, які значно нас перевершують. Напевно, у чомусь не допрацьовуємо, у тому числі й ми, тренери.

- Прокоментуйте, будь ласка, момент із призначенням пенальті.


- Я не хочу втручатися в дії судді. Давайте краще поговоримо про гру.

- Тоді що ви можете сказати про гру воротаря Максима Коваля?


- Якщо він стоїть «на нуль» із «Динамо», гадаю, коментарі зайві. Тим паче, що він відбив пенальті.

* * *

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:

- Була дуже хороша гра, бойова. Вітаю «Металург» із нічиєю. Вони справді проявили незвичайну, я би навіть сказав, позамежну самовіддачу. А нереалізований пенальті – своєрідна нагорода за це. У нас було дуже багато моментів, але, на жаль, підвела реалізація. У цілому, грою своєї команди я задоволений.

- Сьогодні «Динамо» не змогло обіграти, або недооцінило суперника?

- Якщо ми не змогли використати свої моменти, значить, дуже добре зіграв ваш молодий воротар. Я би сказав, навіть блискуче. Плюс, на останній хвилині взяв пенальті. Такі гравці стають великими футболістами.

- Якби Мілевський забив пенальті, ви би поїхали із Запоріжжя з почуттям справедливості?

- Ви знаєте, я був би радий нашій перемозі. А оскільки сталося по-іншому, ми засмучені, що не виграли цей матч.

- Таке «Динамо» зможе обіграти «Барселону»?

- Цілком. Чому ви судите за однією грою? «Динамо» - дуже хороша команда, лідер національної першості і по грі, і за очками. Те, що сьогодні ми не виграли в Запоріжжі, – заслуга ваших гравців, не зменшуйте їхніх звершень. Ми же не можемо виграти всі 30 матчів чемпіонату. Тим паче, я вважаю, наші футболісти дуже хотіли перемогти, але, повторюся, нам не дали цього зробити гравці «Металурга». Зокрема, воротар, який зіграв вище за будь-які похвали.

- Як ви збираєтеся грати з «Барселоною»?

- Тільки на перемогу. Це єдиний результат, який нас влаштує. Причому спробуємо виграти 2:0. А як складеться сама гра, мені складно сказати. До «Барселони» нам ще потрібно зіграти в Одесі. Тому спочатку ми будемо думати про матч із «Чорноморцем», а потім уже готуватися до іспанців.

- Вчора в матчі молодіжних команд лідери Гармаш та Коркішко багато розмовляли з суддею. Сьогодні подібне було помітно за Шевченком та Мілевським, які отримали за це жовті картки. У хлопців така установка, або причина в їхній нестриманості?


- Це емоції. Але я би, на вашому місці, стежив за своєю командою.

- Коли ви ухвалювали рішення очолити київське «Динамо», скільки ночей не спали?

- Я нормально спав, просто потрібно було все зважити. Я вже п’ятий місяць працюю з командою, тому давно забув, що було тоді.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер