Валерій Газзаєв про підготовку до битви з «Барсою» та про... тренерську етику

Київські динамівці, які за останні дев’ять днів двічі здолали непоступливий «Металіст» на внутрішній арені та поклали на лопатки ще грізніший казанський «Рубін» у Лізі чемпіонів, після недільного харківського протистояння в якості своєрідного бонусу отримали від Валерія Газзаєва два дні відпочинку.

- Чи не ризикуєте, Валерію Георгійовичу, відпускаючи гравців на такий тривалий термін у розпал періоду змагання? поцікавилася клубна прес-служба у наставника команди.

- В жодному разі. Це той випадок, коли за останні п’ятнадцять днів наші гравці з урахуванням їхніх виступів за національні збірні провели по п’ять матчів. Причому кожна з ігор була з підвищеною відповідальністю. Природно, що на гравців випало достатнє фізичне та психологічне навантаження. Тому два дні відпочинку для них були необхідні, щоб повністю відновитися.

- Тим паче що наступний суперник – луганська «Зоря», яка до українських грандів не належить…

- Розумію, до чого ви хилите. Але я категорично не погоджуюсь із тими, хто вважає п’ятничну зустріч легкою прогулянкою для нас. Ні, до матчу із «Зорею» ми готуємося відповідально й найсерйознішим чином. Ніяких послаблень із нашого боку бути не може. Луганці блискуче провели попередню зустріч, обігравши достатньо міцний запорізький «Металург».

- Перед матчем у Лізі чемпіонів з «Барселоною» у динамівців, мабуть, вже не буде вихідних?

- Буде. Після п’ятничного матчу гравці зберуться на клубній базі в Кончі-Заспі в неділю. А за добу, в понеділок о 13 годин 15 хвилин, наша команда чартерним рейсом вилетить до Барселони.

- Валерію Георгійовичу, хотілося би повернутися до нещодавніх матчів «Динамо» з «Металістом». Зізнатися, дещо здивували певні висловлювання вашого колеги з донецького «Шахтаря» Мірчи Луческу, який заявив у ЗМІ, зокрема, що в цих поєдинках, на його думку, мали бути пенальті, і йому, Луческу, дивно, що ніхто з приводу їхнього непризначення не обурюється. А ще – що симпатії арбітрів, запевняє румунський фахівець, були на боці киян. Як ви прореагували на такі заяви?

- Негативно, звичайно. Таке враження, що це каже член експертної комісії арбітрів.

Київське «Динамо», наскільки я знаю, ніколи не потребувало симпатій арбітрів. Не має потреби воно в них і зараз. За тією простою причиною, що ми відчуваємо впевненість у своїх силах. Ми ставимо перед собою цілі і прагнемо їх досягти. І місця суддівським симпатіям чи антипатіям там немає.

- Пан Луческу також дуже жалкує, що «Металіст» у матчі з «Динамо» створив багато моментів, але жодного з них не використав...

- Це його право – вболівати за ту чи іншу команду.

- А як же тоді бути з такими нетлінними поняттями, як тренерська етика, корпоративна солідарність? Чи їх, присипаних нафталіном, уже давно здано до архіву?

- Вибачайте: це питання не до мене. Особисто я кодекс тренерської честі прагну не порушувати. І, напевно, маю право сподіватися на таке ж ставлення і до себе, і до своєї команди.

Прес-служба ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер