Валерій Газзаєв: «Про перевагу у три м'ячі варто забути»

Валерій Газзаєв: «Про перевагу у три м'ячі варто забути»

Напередодні матчу-відповіді третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів «Гент» - «Динамо» наставник української команди Валерій Газзаєв провів прес-конференцію.

- Єременко і Мілевський, відновившись після травм, лише вчора провели перше тренування. Ми побачимо їх у матчі з «Гентом»?

- Вони готуються до гри в загальній групі. Жодних лімітуючих моментів в їхній підготовці до матчу немає.

- Яка ситуація з Поповим, який приїхав із командою до Бельгії?

- Він також розпочав тренування в загальній групі. У понеділок провів перше заняття, сьогодні – друге. Жодних обмежень у нього немає, але тепер потрібен час, щоб він відновив колишні фізичні кондиції.

- Після рахунку 3:0 в першому матчі підсвідомо гравці не будуть розслабленими?

- В Києві перемога над «Гентом» нам не так легко далася, як це здається. Суперник продемонстрував високу організацію гри, строго виконував план так званої «виїзної» моделі. До 80-ї хвилини зустрічі нам було дуже складно розкрити їхню щільну та насичену оборону. Тільки після рахунку 2:0 «Гент» розкрився і дозволив нам збільшити рахунок. Завтрашня гра буде зовсім іншою. Усі чудово розуміють, що бельгійцям необхідно відіграватися. Ми ж до цього маємо бути готовими.

- На початку 90-х років ви, очолюючи московське «Динамо», програли в Бельгії. Залишилося бажання взяти реванш?


- (сміється) Я вже забув той матч. Він відбувся дуже давно, майже 20-ть років тому.

- Чому не приїхав до Бельгії Бертольйо?

- На жаль, він отримав невелику травму – в матчі з «Севастополем» спазмував м’яза. Зараз Бертольйо проходить посилений курс реабілітації. Лікарі кажуть, за тиждень з ним буде все гаразд. Ми не стали ризикувати його здоров’ям і не взяли з собою до Бельгії.

- Чи можна буде завтра побачити у грі Коваля?

- Дуже добре останнім часом виступає Бойко. Не можна зараз міняти його, Денису потрібно набратися впевненості. У команді є два дуже хороших молодих воротаря – Бойко і Коваль. А найкраще завжди – ворог хорошого.

- Чи вдалося подивитися матч останнього туру чемпіонату Бельгії за участю «Гента»?

- У нас є повна інформація про цю гру, взята з Інтернету і відеоряду окремих моментів. «Гент» здобув перемогу на останніх хвилинах зустрічі, результативно завершивши контратаку. «Вестерло» також мав хороші шанси для взяття воріт, але пощастило більше «Генту».

- У вашій практиці були випадки, коли після впевненої перемоги команда починає нервувати, у результаті пропускаючи м’ячі. Як цього уникнути?


- Так, у нас є перевага, причому доволі значна. Але щоб пройти до наступного раунду, потрібно виходити на поле з таким же настроєм, як і в першому матчі. Про нашу перевагу в рахунку за підсумками першої гри варто забути. Тому футболісти покажуть характер, а на поле вийде найсильніший склад.

- З’явилися чутки, що «Локомотив» хоче віддати «Динамо» Сичова з доплатою в обмін на Мілевського…

- Нічого про це не знаю. Це чутки, які я не буду коментувати.

- Враховуючи рахунок першої зустрічі, чи є шанс побачити в середу на полі Калитвинцева?

- Ви мене постійно на якісь звитяги спонукаєте (посміхається). Завтра вийде найсильніший склад, який буде виконувати основне завдання, – вихід до наступного раунду. А що стосується Калитвинцева та інших молодих гравців – у них, вважаю, ще все попереду. Той же Гармаш, перейшовши півроку тому до складу першої команди, сьогодні досяг того рівня, щоб складати реальну конкуренцію її основним гравцям. Тепер цей шлях мають пройти його молоді партнери, а набиратися досвіду їм краще в матчах чемпіонату України.

* * *

Після закінчення прес-конференції Валерій Газзаєв вийшов на поле стадіону «Жюль Оттен», де його підопічні вже кілька хвилин проводили розминку в рамках передматчевого тренування. За її перебігом із трибуни, окрім групи журналістів, спостерігав колишній гравець «Динамо» Сергій Серебренников. Півзахисник, який захищає нині кольори «Серкль Брюгге», дуже хотів відвідати завтрашню зустріч, але його команда вирушає на гру відбору Ліги Європи на Кіпр.

Перед тренуванням Серебренников поспілкувався із старими знайомими – тренерами Валерієм Зуєвим та Михайлом Михайловим, гравцями Андрієм Шевченком та Андрієм Несмачним. Говорячи про завтрашню гру, Сергій відзначив: «Вважаю, «Динамо» має зібрано розпочати зустріч і не пропустити м’яча в її дебюті. Якщо це станеться, довести матч до логічного завершення проблем не складе».

Додамо, що в Генті зараз чудова як для футболу погода – хмарно, температура вдень близько 20 градусів, а ввечері і того менше.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер