Валерій Газзаєв: «Зобов'язані виходити до групового турніру»

Валерій Газзаєв: «Зобов'язані виходити до групового турніру»

Сьогодні відбулася регламентована прес-конференція, присвячена завтрашньому матчу раунду плей-офф Ліги чемпіонів між «Динамо» та амстердамським «Аяксом». На питання журналістів відповідали головний тренер «Динамо» Валерій Газзаєв та півзахисник команди Тарас Михалик.

- Яка ситуація з гравцями, які не грали в матчі з «Ворсклою», зокрема Ярмоленком і Шевченком?

- Враховуючи наш дуже щільний графік, а матч із «Ворсклою» був сьомим, який ми провели через два дні на третій, ми дали можливість гравцям, які отримали найбільше навантаження, – і Шевченку, і Гармашу, і Єременку – трохи перепочити. Що стосується Ярмоленка, то з ним уже все гаразд і готується разом з усіма до завтрашнього матчу. Та й, у принципі, всі гравці, за винятком Маграо, здорові, в тому числі й Хачеріді.

На жаль, дозволивши перепочити багатьом гравцям, ми програли «Ворсклі». Поразка, звичайно, не додала нам позитивного настрою, але тепер нам необхідно переключатися на майбутнє протистояння.

- Із чим був пов’язаний вихід Алмейди замість Михалика у стартовому складі в матчі проти «Ворскли»?

- Це пов’язано з тим, що ми дали можливість Михалику добре підготуватися й відпочити перед майбутнім матчем із «Аяксом».

- Не могли би ви охарактеризувати майбутнього суперника і дати оцінку завтрашньому матчу?


- Для нас це дуже важливий матч, та й суперник дуже хороший. Ми переглянули багато матчів за участю «Аякса», серед яких були як поєдинки національної першості, так і 3-го кваліфікаційного раунду чемпіонської Ліги проти грецького ПАОКа. Команда дуже швидка, молода, технічна, грає в цікавий футбол. Таку ж очікуємо і завтрашню гру. Перед нами стоїть одне завдання – пробитися до групового турніру Ліги чемпіонів, і ми зобов’язані виконати його.

- Після матчу збірних України та Голландії гравці, які представляють «Аякс», сказали, що в першому матчі раунду плей-офф Ліги чемпіонів їх влаштує нічия. А який результат влаштує «Динамо» в завтрашньому поєдинку?

- Ми маємо дуже строго зіграти в обороні і максимально активно в атаці. Це дуже важливо для нас. Безумовно, нас цікавить лише позитивний результат, і ми зробимо все можливе, щоб досягти його.

- Не турбує вас воротарське питання напередодні протистояння з «Аяксом»?

- Воротарі, як і польові гравці, можуть припускатися помилок. Щоправда, воротарські помилки впливають на результат (посміхається). Проте, гра на гру не схожа. Якщо ми зараз будемо вдаватися до історії, можна навести й інші позитивні приклади. Безумовно, воротарське питання мене турбує, але завтра ми виставимо оптимальний склад, для того, щоб виключити всі несподіванки.

- Питання Тарасу Михалику. Який настрій в команді після поразки від «Ворскли»?

Тарас Михалик:
Настрій більш-менш нормальний. Звичайно, нікому не хочеться програвати, тим паче перед такими важливими іграми, якими є матчі з «Аяксом». Але нічого, будемо намагатися підіймати настрій, спробуємо якомога скоріше забути про «Ворсклу» і готуватися до матчу з голландським клубом.

- Чи буде заявлений Андре на завтрашній матч? Як ви оціните його стан?


- Його стан оцінити складно, оскільки він лише розпочав роботу з нами. Поки що, на жаль, немає його трансферного листа, у зв’язку з чим ми не могли його використати в Полтаві, хоча дуже сподівалися. Це все відбувається через «Сантос», але ми сподіваємося сьогодні все ж отримати його трансфер і він буде готуватися разом з усіма гравцями до майбутнього матчу.

- Питання Тарасу Михалику. Раніше після поразок динамівці старалися скоріше сховатися у підтрибунному приміщенні, а зараз обмінюються футболками прямо на полі. Із чим це пов’язано?

Тарас Михалик:
Я не бачу в цьому проблеми. Якщо футболісти обмінювалися футболками, це не значить, що вони не переймаються. Звичайно, після поразки вся команда дуже засмутилася, і це було видно. Та й раніше було інше «Динамо».

- Валерію Георгійовичу, ви дивилися нещодавній матч збірних команд України та Голландії, в якому брали участь троє футболістів «Аякса»? Яке ваше враження?


- Так, я дивився матч і бачив цих гравців. Вони – молоді й перспективні футболісти, які доки не є основними в національній збірній Голландії. Але оскільки вони викликаються до складу головної команди, значить вони є провідними виконавцями у своїй країні і, зокрема, в «Аяксі». Я маю на увазі лівого захисника, лівого та центрального півзахисників.

- Питання Тарасу Михалику. Чи є у вас знайомі футболісти «Аякса», з якими вам доводилося зустрічатися у фіналі молодіжного чемпіонату Європи?

Тарас Михалик: Звичайно, я пам’ятаю цих гравців, адже ми програли їм у фіналі чемпіонату Європи. Такий матч складно забути. Але нічого страшного, будемо брати реванш у Києві.

- Зараз у всіх на слуху Суарес. Для вас, як гравця захисту, буде складно проти нього грати, чи бувало й гірше?

Тарас Михалик: Судячи з чемпіонату світу, Луїс Суарес дуже хороший і незручний форвард. Гадаю, з ним буде непросто. Але ми спробуємо зробити все для того, щоб його засмутити і змусити піти з поля без забитого м’яча.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер