Валерій Газзаєв: «Дуже добре зіграла вся команда»

Валерій Газзаєв: «Дуже добре зіграла вся команда»

«Динамо» – «Гент» – 3:0. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:

- У цілому, гра вийшла такою нервовою, оскільки гравці боялися пропустити контратаку. На щастя, ми її не пропустили, дуже добре зігравши в обороні – причому, не лише захисники, але й уся команда. У стикових матчах, особливо на своєму полі, дуже важливо не пропустити, через це і така нервова гра і хвилювання гравців. Коли рахунок став 2:0, а наприкінці і 3:0, стало легше. По грі ми мали повну перевагу, те, що наша команда набагато вище класом, також не викликає сумнівів. Я задоволений результатом і достатньо строгою грою своїх підопічних, особливо враховуючи той факт, що в нас десять гравців, які могли брати участь у матчі, не змогли сьогодні зіграти – дев’ять із них травмовані і один поки що перебуває в Бразилії.

- Чи доводилося вам заспокоювати гравця під час матчу?

- Зокрема, Бертольйо, але це була суто тактична заміна. Він відіграв добре, але тренер «Гента» випустив третього нападника високого зросту, у зв’язку з чим потрібен був гравець до захисту, зокрема Алмейда, який зіграв із ним достатньо уважно. Звичайно, Бертольо було прикро від подвійної заміни, але я йому пояснив, що це була суто тактична заміна. Я йому сказав, щоб він подивився, як його проводжає публіка, після чого він став посміхатися.

- А ви коли-небудь бачили, щоб гравець плакав на лавці запасних?

- Ні, такого не бачив. Хоча, напевно, бувають такі ситуації.

- Які завдання будуть стояти перед командою в Бельгії?

- Нам необхідно вийти до наступного етапу – інших завдань бути не може.

- В одному з епізодів ви, підвівшись із лавки запасних, ушкодили ногу…

- Якщо бути точним, не ногу, а литкового м’яза. Занадто різко встав, не врахував свій вік. А заміну зробити не можна було, оскільки ліміт вичерпався (сміється).

* * *

Франк ДЮРІ, головний тренер «Гента»:

- Це була наша перша гра в Лізі чемпіонів, а без досвіду в такому турнірі виграти дуже складно. Це для нас був величезний досвід. Нам протистояла блискуча команда, яка продемонструвала хороший футбол, у складі якої грають сильні півзахисники і нападники. Ми були щасливі, що перший тайм закінчився з рахунком 0:1. Хоча був момент, коли ми забили м’яча, але суддя його чомусь не зарахував. Не знаю, чому він так вирішив, але я приймаю це рішення. Також у нас було ще два-три перспективних моменти, і для того, щоб реалізовувати їх у майбутньому, нам потрібно працювати над останньою передачею.

У другому таймі гра вирівнялася, і лише в останні десять хвилин нам стало дуже складно. Після того, як кияни забили другого м’яча, команда «поплила». Також я дуже засмучений третім пропущеним м’ячем, оскільки аналогічний гол ми пропустили й у матчі з «Андерлехтом»: ми розігрували кутовий, втратили м’яча, після чого пішла швидка контратака. В цілому, я вимушений змиритися з цим результатом, оскільки «Динамо» було справді сильніше за нас. Вітаю цю команду із заслуженою перемогою.

- Чому не вийшов в основі таранний форвард Кулібалі?

- На даний момент він не готовий грати весь матч. Я вважаю, що в цій грі нам потрібно було налагодити взаємодію в центрі поля, використовуючи інших гравців.

- Які цілі ви будете ставити перед підопічними в матчі-відповіді? На що ви розраховуєте?

- Я бельгійський тренер, і є реалістом. Я розумію, що після поразки 0:3 у першому матчі шансів на підсумковий успіх за сумою двох матчів украй мало. Але я також хочу бути тренером-переможцем, і наша команда буде робити все можливе, щоб виграти матч у Генті. Я хочу показати вам інший «Гент» в поєдинку-відповіді – що ми сильніші, ніж могло здатися. Ну а для того, щоб виграти з різницею в чотири м’ячі, нам знадобиться рука Бога.

- Перед матчем ви казали, що ваша команда не буде відсиджуватися в обороні. Можливо, ви обрали неправильну тактику на гру?


- Я поясню вам. У футбол грають дві команди, по одинадцять гравців у кожній. У «Динамо» ці гравці більш кваліфіковані, ніж у нас. Бюджет «Гента» – 12 мільйонів євро. Ми маленька команда навіть за бельгійськими мірками. Так, ми виграли Кубок, посіли друге місце в чемпіонаті, але цей склад минулого року програв 1:7 італійській «Ромі». А найкращий клуб Бельгії поступився «Ліону» 0:5. Рівень нашого чемпіонату не настільки високий, як ваш. Ми щось не спостерігаємо бельгійських гравців в Україні. Наша збірна не перебуває серед найсильніших команд Європи. А у вас є такі клуби, як «Динамо» і «Шахтар. Ми намагаємося робити все, що в наших силах. Можливо, через 10 років усе буде по-іншому. Але ви маєте зрозуміти, що рівень нашого футболу не високий. І не смійтеся наді мною (посміхається). Коли ви їдете на маленькій машині, ви не зможете обігнати «Порше» чи «Феррарі», яким би хорошим водієм ви не були.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер