Валерій Газзаєв: «Після перерви все стало на свої місця»

Валерій Газзаєв: «Після перерви все стало на свої місця»

«Зоря» – «Динамо» – 0:2. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:

- Я дуже задоволений результатом матчу. Завершальна частина чемпіонату й останні ігри завжди напружені, тому що всі команди вирішують свої завдання: одні глобального масштабу, а інші – локального. Отже недивно, що поєдинки проходять в такій напруженій боротьбі, а лідерам перемоги даються дуже непросто. Що стосується самої гри, я частково задоволений другим таймом, коли наша команда грала у свій футбол. А до перерви в нас гра не виходила, оскільки «Зоря» діяла дуже чіпко, плюс ми самі у творчому плані грали не дуже активно, особливо в центральній зоні атаки. З цих причин гра трохи не виходила. Але після перерви все стало на свої місця.

- Чому так сталося, що, по суті, фланговий гравець Ярмоленко обидва рази забив із позиції центрфорварда?

- А він завжди опиняється в штрафному майданчику під час завершення флангових атак. Андрій – форвард, і в нас така тактична побудова гри. Він опинився там, де і мав бути.

- Як вважаєте, за такої гри «Зоря» має думати про першу лігу?

- Мені складно судити за сьогоднішньою грою. Адже мотивація на ігри з «Динамо» і, скажімо, «Закарпаттям» різна. Якщо команда буде грати і перемагати, гадаю, вона залишиться. Тут є тренер і керівництво, які зацікавлені в цьому.

* * *

Анатолій ЧАНЦЕВ, головний тренер «Зорі»:

- У першу чергу, хочу подякувати всім уболівальникам луганської «Зорі», які прийшли на стадіон, їхня підтримка відчувалася впродовж усього матчу. Щодо гри, ми вважаємо, що в першому таймі йшла рівна гра, а в деяких моментах у нас навіть була перевага. Друга ж половина, як ви знаєте, розпочалася з пропущеного нами гола. Я вже просто не знаю, як можна боротися проти «Динамо». Ми ще раз переглянули той епізод, і всі побачили, що перший м’яч було забито з положення «поза грою». Як би далі не розвивалися події, але цей гол вплинув на хід всієї подальшої гри. Гадаю, він вибив нашу команду з рівноваги і зробив неприємний відбиток.

- Незалежно від того, було пропущено гол з офсайду чи ні, команда має продовжувати грати. Вам не здається, що гравці проявили непрофесіоналізм?

- Я з вами повністю погоджуюсь, команда має продовжувати грати. У чому причина того, що цього не сталося, будемо розбиратися. Ми готувалися до того, що з боку суперника буде багато флангових передач. Виходячи з цього, ми моделювали тренування і гру. Принаймні, я був упевнений в тому, що це не стане для нас сюрпризом. Але ви бачите, що якраз дві флангові передачі і закінчилися двома м’ячами в наші ворота.

- Де тепер будете брати очки?

- Ми готуємося до кожної гри. Ви гадаєте, ми не хотіли їх здобути сьогодні? Повторюся, коли б не перший гол, я не знаю, як би закінчилася гра. За першим таймом я би не сказав, що ми програвали. А очки збираємося брати в кожній грі. Я не розділяю ігри і не думаю, що буде завтра, післязавтра чи за два тури.

- «Зоря» вже програла кілька матчів, але зміни у складі мінімальні. Нема ким міняти?


- Я розумію, ви знову маєте на увазі лінію оборони. Але на тренуваннях Ковальов виглядає кращим, повірте мені. Так, він припустився трьох помилок у грі із запорізьким «Металургом», але ми їх розбирали. Не виникло би жодних проблем, якби він зіграв простіше. Просто хлопець хотів зберегти м’яча. Не вистачає досвіду. Ми з ним розібралися, і, гадаю, сьогодні він зіграв нормально. Що стосується інших перестановок, ми знову ж таки сподівалися на зв’язку Лазарович – Силюк. Але Сергій провів не найкращу гру, можливо, варто було раніше випустити Джихані. На тренуваннях і у двосторонній грі, яку ми провели позавчора, переглядали різні варіанти, робили різноманітні перестановки, але все одно прийшли до такого поєднання.

- Чим можна пояснити той факт, що в товариських іграх з далеко не слабкими суперниками Силюк забивав практично постійно, але у Прем’єр-лізі поки не провів жодного гола?

- Важко сказати. Якщо ви пам’ятаєте, у Запоріжжі в нього було достатньо моментів, щоб забити. Після цієї гри ми кожне тренування відпрацьовували подібні ситуації і виходи, даючи хлопцям можливість відчути впевненість і відпрацювати таку навичку. Але ви бачите самі, як сталося. Напевно, не вистачає досвіду, а, можливо, майстерності. А ще сьогодні у другому таймі нам не вистачало останньої передачі.

Фотогалерея матчу

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер