Валерій Газзаєв: «Радий поверненню Кравця та Михалика»

«Арсенал» - «Динамо» - 0:1. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:


- Радий, що виграли. Моменти в нас були, в «Арсенала» ж, окрім стандартних положень, я нічого не побачив. Це була наша восьма гра за останній місяць, тому, в цілому, добре зіграли. П’ятьом футболістам ми дали відпочити: троє з них пропускали матч через жовті картки, ще двох ми свідомо не випустили на поле. В той же час, відзначу дебют Кравця та Михалика. Я дуже радий їхньому поверненню до команди після тривалого і важкого часу відновлення після травм. Це для мене найголовніше. А свої три очки ми заробили.

- Чи важко було налаштовувати команду після гри з «Барселоною»?

- Не думаю. Звичайно, навіть у грі з такою командою хотілося перемогти, і ми для цього зробили все можливе. Абсолютно переконаний, що гол, який ми забили, і пенальті на Мілевському, який не призначив арбітр, були чистими. Ці помилки судді визнала й іспанська преса. Безумовно, могли зіграти більш вдало, але це був перший виїзний матч. Все ж таки ми зустрічалися не з останньою командою, а я би сказав, з найпершою у світовому футболі. Тому я задоволений. Але будь-яка поразка завжди негативно впливає на команду. Особливо після подібних матчів складно грати на такому полі, як у Борисполі.

* * *

Олександр ЗАВАРОВ, головний тренер «Арсеналу»:

- Гадаю, дербі вдалося, глядачам сподобалося. Я задоволений грою своєї команди, але мені від цього не легше. Як для українського футболу, ми граємо нормально і на хорошому рівні практично завжди, а очок немає. Якби ми постійно протистояли таким командам, як «Динамо», «Шахтар» чи «Металіст», наша гра була б ще кращою. Ми важко входимо в матчі з середняками і через це втрачаємо очки. Зараз у нас буде велика перерва, бажаємо успіху збірній у поєдинку з англійцями. А ми, гадаю, ще можемо прогресувати і досягати успіху.

- Відсутність Шершуна в заявці мала виховний аспект?

- Я ж не Таран, який чотирьох футболістів відправив до дубля. У нас буквально за два дні до початку гри Міколюнас розтягнув м'яза, Закарлюка і Джакобія захворіли на грип, Матюхин також травмований. Отже сьогодні довелося включати до заявки навіть футболістів із температурою, щоб набрати 16 гравців, а не 13 з двома воротарями. Звичайно, кількість вирішує не все, важлива ще й якість. Бійці, які вміють грати у футбол, сьогодні лише були присутніми на полі. А коли за два дні до гри випадають основні гравці – це, напевно, проблема для кожного тренера. Ніякого виховного моменту тут немає. Бажаю хлопцям швидкого одужання, вони нам потрібні. Зараз Міколюнас і Мазилу їдуть до збірних, а ми будемо відпочивати і грати далі.

- Сьогодні на трибунах хтось одружувався, хтось бився. Наскільки ці перипетії відволікають футболістів і тренерів?

- Всі професіонали і звикли грати при повних стадіонах не тільки на 5-6 тисяч глядачів, але й більше. Гадаю, це не дуже заважало грі. Можливо, звичайно, хтось і хотів піти на трибуну з ким-небудь познайомитися, але, гадаю, навряд чи (посміхається).

- Як прокоментуєте гол Шевченка і, в цілому, гру Андрія?

- Скажу, що Андрій, звичайно, додає. Гола, гадаю, могло б і не бути. Така ж ситуація була у вчорашньому матчі «Металіст» - «Кривбас», коли господарі забили м'яча з центру поля. Напевно, помилився воротар. Сьогодні ж потрібно розібрати епізод, можливо, сонце в очі світило чи ще щось… Складно сказати.

- Чи стали бориспільські стіни рідними для «Арсеналу»?


- Скажу так: у наступній грі ми поміняємося роздягальнями. Гостинні арсеналівці завжди віддають найкраще для суперників. У гостьовій роздягальні спеціально навели марафет, а наша вимагає доопрацювання.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер