Валерій Газзаєв: «Рубін» демонструє стабільність складу та гри»

Сьогодні в конференц-залі стадіону «Динамо» ім. Валерія Лобановського відбулася обов'язкова прес-конференція, яка передувала завтрашньому матчу 1-го туру групового турніру Ліги чемпіонів між «Динамо» і казанським «Рубіном». Першим слово було надане головному тренеру «Динамо» Валерію ГАЗЗАЄВУ.

- Підготовка до матчу з «Рубіном» проходила в звичному режимі. Враховуючи, що три дні тому ми проводили матч проти «Металіста», в основному займалися відновлювальними процедурами. Футболісти, які грали в збірних, займалися додатково, перш за все, по тактиці.

- Всі футболісти здорові?

- Абсолютно всі здорові. Радує той факт, що Алієв, Кравець і навіть Михалик наприкінці вересня – максимум на початку жовтня будуть готові грати.

- «Рубін» вам загалом знайомий. Але в команді відбулися зміни в порівнянні з минулим роком. Наскільки змінився «Рубін» у порівнянні з тією командою, яка протистояла вашому ЦСКА?

- Не думаю, що «Рубін» істотно змінився. Я би сказав, команда стала стабільнішою. Перемога в національній першості завжди додає впевненості, тому цей чемпіонат «Рубін» проводить без особливих спадів, а також демонструє стабільність складу і гри.

- У Росії ви частіше перемагали «Рубін». Цей факт додає вам оптимізму перед завтрашнім матчем?


- Давайте говорити по суті. Всі команди прагнуть перемогти. Кожен готувався до старту в Лізі чемпіонів, у кожного є свої завдання і цілі. Не тільки в нас, але й у «Рубіна», і в «Інтера» з «Барселоною».

- У «Динамо» є «секретна зброя» – це Сергій Ребров, який нещодавно грав у «Рубіні». Ви консультувалися з ним з приводу казанської команди?

- Ні. Ми доволі добре знаємо команду. Більше того, на останній грі «Рубіна» з «Сатурном» був присутній Володимир Шевчук.

- Якщо чесно, є хвилювання перед стартом Ліги чемпіонів?

- Ні, абсолютно. Я впевнений у своїх гравцях, в їхній підготовленості. Ми з повагою ставимося до своїх суперників. Але в нас свої завдання і цілі, свої амбіції. Так, звичайно, починається найпрестижніший турнір в Європі – Ліга чемпіонів. Гравці це розуміють, але створювати зайву нервозність, гадаю, немає ніякої потреби. Має бути впевненість, але не самовпевненість – от і все.

- За останні 12 днів Андрій Шевченко відіграв чотири матчі. Який його функціональний стан? Його поява на позиції правого півзахисника в матчі з «Металістом» – це єдиний випадок?

- З кожною грою він справді покращує свою функціональну готовність. Що стосується його позиції, то в сучасному футболі будь-який футболіст може опинитися на певній позиції. Особливо якщо це гравець нападу, то він зобов'язаний уміло діяти по всьому фронту атаки – і на позиції правого півзахисника, і на позиції центрального нападника. Я не сказав, що це був експеримент, але зроблено було, враховуючи його можливості й користь, яку він може принести на тій чи іншій позиції.

- У «Рубіні» є «ударне тріо» – Бухаров, Домінгес, Семак. Чи можна його назвати найсильнішим на даний момент у чемпіонаті Росії?

- На сьогодні, гадаю, так. Враховуючи, що «Рубін» забив більше за всіх м'ячів, то цілком справедливо їх можна назвати найсильнішою лінією.

- Як ви гадаєте, хто замінить у завтрашньому матчі дискваліфікованого Сібайю?


- У розпорядженні тренера «Рубіна» є Нобоа, чи Семак опуститься. Гадаю, у складі суперника буде не більше однієї зміни.

- «Рубін» дебютує в Лізі чемпіонів, в Європі команду знають недостатньо добре. Скажіть, це команда, яка може здивувати, чи недолік досвіду може негативно позначитися на грі казанців?

- У «Рубіні» виступають достатньо досвідчені гравці. Це й футболісти національних збірних (Семак, Нобоа, Бухаров), багато хлопців неодноразово виступали в єврокубках (той же Семак, Домінгес, Навас). А для «Рубіна» і Казані це дебют у турнірі, що, безумовно, додасть натхнення супернику.

- Впевнена гра Шовковського в Харкові додала вам головного болю, кого випускати в основному складі в завтрашньому матчі?

- У нас достатньо висококласні воротарі, обидва запрошуються під прапори національної збірної – Шовковський і Богуш. Обидва готуються до матчу, а хто опиниться в стартовому складі, я визначуся лише завтра.

- Перший тайм матчу з «Сатурном» у виконанні «Рубіна» вразив – 11 ударів у рамку воріт, лише два порушення правил. На ваш погляд, це «Сатурн» настільки слабкий, чи не варто боятися казанського клубу?


- Річ у тому, що команда грає настільки сильно чи слабо, наскільки дозволяє суперник. От і все.

Не залишився без уваги журналістів і капітан команди Артем МІЛЕВСЬКИЙ, який супроводжував наставника на прес-конференції.

- Артеме, які в тебе загальні враження про «Рубін»? Як команда збирається протистояти високим захисникам суперника?

- Перш за все, гра «Рубіна» в минулому чемпіонаті трохи відрізняється від нинішньої, перш за все у плані стабільності. Примітно, що багато ігор саме на виїзді команда проводить на дуже хорошому рівні. Що стосується захисників, то високі захисники не тільки в «Рубіні». Гадаю, буде цікава боротьба.

- Історично склалося, що протистояння Росії і України завжди є принциповими. Відчувається додатковий ажіотаж навколо майбутнього матчу?


- Ніякого ажіотажу не відчуваємо. Природно, є невелике хвилювання, оскільки завтра для нас стартує Ліга чемпіонів. Гадаю, не тільки ми, але і тренери, журналісти, вболівальники чекають на цю гру.

- У Києві «Динамо» завжди перемагало російські команди. У зв'язку з цим відчуваєте додаткову впевненість?


- Ми не маємо завтра зіпсувати традицію й обіграти «Рубін».

- Що ви можете сказати про арбітра, який буде обслуговувати завтрашній матч? Перш за все, він нам пам'ятний по виїзному матчу минулого сезону проти лондонського «Арсеналу»...

- Цей суддя такий же, як і всі інші. Природно, всій нашій команді потрібно діяти достатньо обережно, оскільки європейське суддівство все ж таки трохи відрізняється від вітчизняного. Гадаю, необхідно всією командою завоювати прихильність арбітра, і просто не звертати уваги на його рішення.

- Артеме, ти вперше виведеш команду на матч Ліги чемпіонів у ранзі капітана. Відчуваєш певне хвилювання?

- Я вже провів достатньо ігор у своєму житті, щоб упоратися з хвилюванням. Звичайно, цей факт додасть мені додаткових емоцій і піде на користь. Втім, усі футболісти, які вийдуть завтра на поле, будуть налаштовані виключно на перемогу. Користуючись випадком, попрошу наших уболівальників зробити нам гідну підтримку, а ми спробуємо віддячити хорошою грою і, головне, результатом.

- Чи є у складі «Рубіна» футболіст, чия манера гри вам симпатизує?


- В першу чергу можу відзначити Бухарова і Домінгеса. Ці два футболісти дуже добре взаємодіють попереду і розуміють один одного.

- Наскільки ретельно стежиш за чемпіонатом Росії? Як би ти оцінив у порівнянні чемпіонати Росії і України?


- У Росії сім-вісім команд, які приблизно одного рівня, – хтось трохи кращий, хтось трохи гірший, не має значення. У зв'язку з цим, на мій погляд, там боротьба за чемпіонство цікавіша, ніж у нас. Прагну дивитися матчі вибірково, які важливі в турнірному значенні, й які мені, як уболівальнику і футболісту, цікаво подивитися.

- Якій команді симпатизуєш?


- (разом із Валерієм Газзаєвим) ЦСКА! (сміх у залі)

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер