Валерій Газзаєв: «Шапкозакидальських настроїв у нас немає»

Валерій Газзаєв: «Шапкозакидальських настроїв у нас немає»

«Динамо» – БАТЕ. Передматчева прес-конференція

Сьогодні на заміській базі «Динамо» в Кончі-Заспі пройшла регламентна прес-конференція, присвячена майбутньому матчу 1-го туру групового турніру Ліги Європи УЄФА між «Динамо» та БАТЕ (Борисов). На питання журналістів відповів наставник нашої команди Валерій Газзаєв та нападник Артем Мілевський.

- Валерію Георгійовичу, після матчу із запорізьким «Металургом» ви казали, що в команді багато травмованих. Чи є гравці, які точно не зіграють завтра із БАТЕ?

В.Г.: Через травми точно не зіграють шестеро гравців – Шевченко, Бертольйо, Зозуля, Данило Сильва, Попов та Юссуф. Усі інші, в тому числі й Єременко, завтра будуть готові вийти на поле.

- Ви вже визначилися зі стартовим складом?

В.Г.: Звичайно, вже визначився.

- «Динамо» доведеться вперше стартувати в Лізі Європи, яка стала правонаступником Кубка УЄФА. Чи маєте ви якісь особливі почуття?

В.Г.: У принципі, Ліга Європи трохи відрізняється від Кубка УЄФА. Мені здається, і інтерес абсолютно інший, оскільки в турнірі беруть участь доволі сильні клуби, в тому числі які не потрапили до Ліги чемпіонів. Ліга Європи, як і Ліга чемпіонів, є одним із двох найпрестижніших європейських турнірів. Ми готуємося до серйозного цікавого турніру, але спеціальної підготовки в нас немає. Ми готуємося так само, як до інших матчів.

А.М.: Справді, ніхто з нас не грав у Лізі Європи, тому вдвічі цікаво буде брати участь. Тим паче, група підібралася доволі цікава, три з чотирьох команд представляють колишній Радянський Союз, тому всі гравці горять бажанням вийти завтра на поле та розпочати турнірну боротьбу.

- Як серед журналістів, так і серед уболівальників існує думка, що «Динамо» зобов’язане перегравати БАТЕ. На вашу думку, наскільки все просто?

В.Г.: Ми не маємо помилятися. До будь-якого суперника потрібно ставитися з повагою. У нас одне завдання – вийти із групи, бажано з першого місця. Це завдання, яке на сьогоднішній момент стоїть перед нашим клубом. Що стосується БАТЕ, то цей клуб останніми роками є лідером білоруського футболу, регулярно бере участь в єврокубках – причому, як Ліги Європи, так і Ліги чемпіонів. У 2008 році ця команда грала в одній групі чемпіонської Ліги з «Реалом», «Ювентусом» та «Зенітом», і, на мій погляд, непогано проявила себе. Тоді ця команда була зовсім молодою, сьогодні ж це досвідченіший колектив. І ми з великою відповідальністю ставимося до майбутнього матчу, і шапкозакидацьких настроїв у нас немає.

- Складається враження, що якраз шапкозакидацькі настрої у гравців та тренера БАТЕ. Як ви ставитеся до подібних висловлювань суперника?

В.Г.: Після гри ми поговоримо з вами на цю тему.

А.М.: Хлопці, напевно, занадто сміливі. Подивимося завтра на полі, як вони будуть поводитися. І вже не на словах, а у справі.

- Артеме, які почуття маєш перед зустріччю зі своїми співвітчизниками?

А.М.: Практично жодних, оскільки я доволі давно граю в Україні. Із хлопців ні з ким не знайомий, і для мене це буде звичайна гра європейського рівня.

- Капітан має вести команду за собою. Не втратили навички відколи в попередньому сезоні носили капітанську пов’язку?

А.М.: Ні. Поводжуся так само впевнено. Завтра збираюся вести команду за собою, оскільки нам потрібно забивати і посідати перше місце у групі.

- Валерію Георгійовичу, після того, як «Динамо» не вийшло до групового турніру Ліги чемпіонів, багато було розмов про вашу відставку. Як ви ставитеся до подібних реплік у ЗМІ?

В.Г.: Я готуюся до участі в іншому турнірі, тому на сьогодні ваше питання недоречне. Взагалі такі питання необхідно адресувати керівництву клубу.

- Артеме, не бачив матчі БАТЕ у груповому турнірі Ліги чемпіонів дворічної давнини?

А.М.: Повністю матчі не дивився, лише уривки. Знаю лише, що борисовці дуже добре грали в Мінську: з «Ювентусом» внічию зіграли, «Реалу» лише в один м’яч програли. Буде цікаво, тим паче після таких слів від гравців (посміхається).

- Наставник БАТЕ виокремив Ярмоленка та Гусєва. Кого б ви могли виокремити у суперника?

В.Г.: Сьогодні ми переглядали матчі за участі БАТЕ, і зробили акцент як на командних діях, так і окремих гравців. Ми не граємо проти конкретних гравців – ми граємо проти команди загалом, складеої з 11-ти людей.

Дивіться фотогалерею тренування

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер