Валерій Газзаєв: «Шериф» є лідером молдавського футболу»

Валерій Газзаєв: «Шериф» є лідером молдавського футболу»

«Шериф» – «Динамо». Передматчева прес-конференція

Напередодні поєдинку Ліги Європи УЄФА головний тренер «Динамо» Валерій Газзаєв за участі капітана команди Андрія Шевченка провів регламентну прес-конференцію. Спілкування з журналістами розпочалося із спільних привітань на адресу Шевченка, якому цього дня виповнилося 34 роки. Після чого перейшли безпосередньо до обговорення майбутнього поєдинку.

- Після гри з «Арсеналом» ми надали гравцям день відпочинку, – розпочав Валерій Георгійович. – А з вівторка почали підготовку до завтрашнього матчу. Усі гравці, які приїхали з нами, готові завтра вийти на поле. Також є невелика група травмованих гравців. На жаль, в останню мить не зміг приїхати Михалик, оскільки застудився. Всі інші здорові, і, як я сказав, готуються до матчу.

- Питання Андрію Шевченку. Як часто вам доводилося відзначати свій День народження в подібних «польових» умовах?


- Практично все життя, як я почав грати у футбол. Завжди мій День народження співпадає чи з переїздом, чи з грою. Тому це нормальна обстановка для мене.

- Валерію Георгійовичу, ви напевно вивчали майбутнього суперника. Які сильні сторони відзначили в «Шерифа»?

- Останніми роками «Шериф» є лідером молдавського футболу. Команда регулярно бере участь у кваліфікаційних раундах Ліги чемпіонів, зараз виступає в Лізі Європи, а у складі грають дуже хороші гравці. На мій погляд, тираспільці провели дуже хороший матч проти АЗ. Непогано діють як лінія оборони, так і середина поля з атакою, зокрема нападник, який створює пресинг у передній лінії. В цілому, рівна команда, і ми готуємося до майбутнього матчу з усією відповідальністю.

- Був застуджений Хачеріді. Він уже може грати?

- Так, із ним усе гаразд.

- На прес-конференції за участю тренера «Шерифа» пролунала інформація про те, що воротар Стоянов був на оглядинах у «Динамо». Чи відповідає вона дійсності?


- Ні, це помилкова думка.

- Чим викликано доволі пізнє прибуття до Кишинева?

- Оскільки до Тирасполя їхати достатньо далеко, передігрове заняття вирішили проводити в себе на базі. Після вечері вилетіли до Кишинева, тим паче летіти недалеко. Виходячи з цього і вийшов настільки пізній приліт.

- Завтра передбачене тренування?

- Так, завтра о першій годині дня на стадіоні «Зімбру» в нас відбудеться легке передігрове тренування.

- Валерію Георгійовичу, ця прес-конференція напевно є для вас найпізнішою у вашій тренерській кар’єрі...

- Так напевно і є (посміхається).

- Як ви взагалі ставитеся до прес-конференцій?

- Я вже двадцять років працюю в такому режимі, тому навіть не знаю. Напевно, це як обов’язкова повага стосовно до журналістів. Хтось може любити щось робити, але є професійні обов’язки, які гравець чи тренер мають виконувати.

- Останнім часом «Шериф» часто грає з «Динамо» – спочатку з албанським, потім із загребським, і нарешті з бендерським. В усіх поєдинках перемога була на боці «Шерифа». Вас не насторожує цей факт?

- Колись же потрібно ламати цю традицію (сміється).

- Андрію, хто першим привітав вас із Днем народження?

- Моя сім’я, мама подзвонила.

 



Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), із Кишинева

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер