Валерій Газзаєв: «Суперник за всіма статтями переграв нас»

Валерій Газзаєв: «Суперник за всіма статтями переграв нас»

«Шериф» – «Динамо» – 2:0. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:

- Передусім, хотів би привітати «Шериф» із заслуженою перемогою. Суперник за всіма статтями переграв нас. Так погано, як сьогодні, команда не грала. Тому хочеться сказати слова вдячності на адресу «Шерифа». Бажаю команді й надалі такої ж самовіддачі. Ми, на жаль, зіграли дуже погано.

* * *

Андрій СОСНИЦЬКИЙ, головний тренер «Шерифа»:

- Ми дуже задоволені, що сьогодні вдалося переграти таку титуловану та амбітну команду, як «Динамо». Частка вдачі була сьогодні на нашому боці, але без вдачі грати з таким суперником було б складно. Я вдячний своїм хлопцям, що сьогодні вони грали не лише серцем, але й головою. План на гру, особливо в першому таймі, був повністю виконаний. Ми вирішили зіграти на зустрічних курсах, створювали моменти, кілька з яких реалізували. У другому ж таймі намагалися закрити простір на своїй половині й віддати ініціативу динамівцям, грати «другим номером» за рахунок швидких атак. Вважаю, сьогодні ми виглядали достатньо добре, щоб, принаймні, не програти. Те, що нам вдалося виграти, передусім, наша заслуга. Втім, чого кривити душею, скажу, що суперник поставився до нас дещо зневажливо. Але це їхні проблеми, а в нас сьогодні свято. Я дуже радий – і за своїх хлопців, і за вболівальників команди.

- Ви поводитеся доволі стримано. Скажіть, це для вас пересічна перемога, чи на даний момент найкращий матч?

- Усередині мене все кипить, я радію. Це емоції, але нам не до святкування – вже за два дні в нас гра чемпіонату («Шериф» на виїзді грає із столичним «Зімбру» – прим.). Так, ми зробили перший крок у підгрупі, заробивши три очки, але попереду ще чотири гри. Перемога над «Динамо», гадаю, увійде до історії. Що стосується якості гри, то, я вважаю, у нас були кращі матчі на міжнародній арені.

- Напередодні матчу з «Динамо» футболісти БАТЕ у своїх коментарях казали, що «Динамо» грає до 60-ї хвилини. Ви також готувалися за цією схемою?

- Кожен має право на висловлювання, тільки ось що за ними криється. Що стосується преси, то я знав, як грає «Динамо», і ми грунтовно готувалися до поєдинку. Я би не сказав, що вони грають до 60-ї хвилини. Це підтверджують і попередні матчі, коли на останніх хвилинах були вирвані перемоги над «Зорею», «Кримтеплицею» й «Арсеналом». Київ є Київ, і психологія переможців у команди ще з часів Валерія Лобановського. Інша справа, що внутрішні питання вирішувати мають лише вони самі.

- Чи можна сказати, що Стоянов сьогодні реабілітувався за гру в Алкмаарі?

- Я задоволений, як він готувався і зіграв сьогодні. Я знав, що це буде його гра. Якщо не пропустив, значить, заслужив на хороші відгуки. Він дуже хвилюється через припущену в Голландії помилку, і це допомогло йому доволі кваліфіковано й якісно виконати свою роботу у воротах.

- Чи можна казати про те, що ця перемога є серйозною заявкою на вихід до плей-офф?

- Із цього приводу в мене немає ейфорії. Взято лише три очки, а щоб вийти із групи, тобто посісти одне з перших двох місць, потрібно буде приблизно 8-10 очок. Перший крок зроблено, але наступний буде ще важчий.

- Чи вистачить сил у футболістів на майбутній поєдинок із «Зімбру»?

- Матч буде дуже принциповим. Я переймаюся не стільки про фізичний та функціональний стан футболістів, скільки про емоційний. Сьогодні витрачено багато емоцій, вони відновлюються набагато довше, ніж фізичні функції. Заклопотаність є присутньою, проте, у нас достатньо гравців, які не були задіяні чи виходили сьогодні на заміну. Тому, гадаю, що на матч із принциповим суперником, яким, поза сумнівом, є «Зімбру», позитивний настрій збережеться і дозволить зіграти успішно.

- На матчі були присутніми головний тренер та скаути «Базеля». З приводу яких гравців ведуться переговори?

- Наскільки я знаю, на матчі були присутніми не лише представники «Базеля», але й ще багатьох клубів. Яких саме – ви дізнаєтеся із преси. Що стосується переговорів, то це питання не до мене. Я займаюся тренувальним процесом, а для переговорів у нас є керівники.

- Чи замислювалися ви над тим, що у складі команди відсутні місцеві гравці?

- Не лише замислювався, мене це гризе і хвилює. Я вважаю, що це ненормально, і кістяк команди мають складати місцеві футболісти. Без цього дуже складно побудувати колектив, який буде вирішувати доволі серйозні завдання. Легіонери приїжджають зі своїм менталітетом, зрозуміло, що вони тут ненадовго. Мене це турбує. Сподіваємося, що найближчим часом ця ситуація буде виправлятися.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), із Тирасполя

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер