Валерій Газзаєв: «Тактичні зміни необхідні в кожній грі»

Валерій Газзаєв: «Тактичні зміни необхідні в кожній грі»

Сьогодні на заміській базі «Динамо» в Конча-Заспі відбулося відкрите тренування команди. Перед початком занять наставник «Динамо» Валерій Газзаєв поспілкувався з журналістами.

- Сьогодні в нас звичайне тренування, ви побачите все, що ми запланували. Подібні заходи ми будемо влаштовувати регулярно. Гадаю, мінімум раз на місяць. Нехай журналісти бачать не тільки прекрасний бік футболу, але й те, як працюють футболісти і всі труднощі, які гравці щодня відчувають. Сьогодні, наприклад, у нас двохразове заняття, ви зможете побачити повне тренування.

- Наскільки воно відрізняється від звичайних занять?

- У нас є тактичні заняття, які ми проводимо виключно без присутності журналістів. Під час них відпрацьовується тактика і стандартні положення, найчастіше вони проводяться напередодні ігор і на них ніхто не може бути присутнім.

- Таку практику ви використовували і в інших клубах, де працювали?

- Так, завжди.

- Хто буде запасним воротарем у заявці на матч з «Таврією»?

- Роман Загладько.

- У зв’язку з травмою Рибки, чи не планується повернення з оренди до «Оболоні» Дениса Бойко?

- Ні. Загладько – перспективний воротар, який непогано себе проявив у складі молодіжної команди. Крім того, наприкінці цього тижня повернеться до гри Богуш.

- У команді відбулися зміни, з тренерського штабу пішов Вінченцо Пінколіні…

- Так, він залишив команду виключно за сімейними обставинами.

- Прокоментуйте ситуацію з Базилевичем, коли він не був допущений на одне з тренувань перед грою з «Чорноморцем»…

- До Олега Петровича я завжди ставився і ставлюся з великою повагою, уважно стежу за його роботою. Того дня в нас було тактичне заняття, тому, не знаючи, що він хотів бути присутнім на ньому, я попросив, щоб на тренуванні нікого не було.

- А що ви можете сказати з приводу Мілевського, який не зовсім коректно висловився в спілкуванні з журналістами?

- Сьогодні я читав про цю ситуацію, і мені здається, вона не відповідає дійсності. Я розмовляв з Артемом на цю тему – його просто неправильно зрозуміли журналісти. Він хотів сказати, що любить дивитися фільми англійською мовою. Цей футболіст справді зараз є провідним лідером і капітаном нашої команди, тому недивно, що кожне його слово сприймається по-різному. Особливо журналістами, які не хочуть оцінювати його слова правильно.

- Тобто, у вас була з ним персональна бесіда?

- Гадаю, вона була абсолютно не потрібна, оскільки Артем не говорив того, про що написали.

- Питання, яке цікавить багатьох журналістів і вболівальників: чи можуть Гільєрме і Мілевський грати разом за схеми 4-3-3?

- Можуть. Але для цього тренер має їх обох поставити до складу.

- Вони не є конкурентами за позицію єдиного центрального форварда, який грає на вістрі?

- Окрім них, у нас є ще Кравець, який також може зіграти на цій позиції. Тому в кожній грі нам необхідно вносити якісь тактичні зміни, хоч і мінімальні. Це може відбуватися як з самого початку гри, так і впродовж матчу, коли це буде вкрай необхідно. В нас є блискучі виконавці, які можуть грати у складі будь-якої команди, але в конкретному матчі на полі виходять тільки одинадцять, яких визначає тренер. Саме тому конкуренція, звичайно, присутня.

- Ви припускаєте вірогідність того, що в одному з найближчих матчів ви використаєте схему 4-4-2 з Мілевським і Гільєрме?

- Все може бути. Під час матчу будь-яка схема трансформується залежно від атакувальних і оборонних дій у розвитку атаки, центральній зоні і т.д. Тому я би не став говорити настільки категорично. В кожного гравця є свої індивідуальні тактичні функції, які він виконує під час гри в атаці й обороні.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер