Валерій Газзаєв: «Територіальна перевага - ще не запорука успіху»

«Чорноморець» – «Динамо» – 0:1. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:


- Друга гра поспіль є для нас дуже непростою, важкою. Запорізький «Металург» і «Чорноморець» грали приблизно в одному ключі – з позамежною самовіддачею. Сьогодні в другому таймі був епізод, коли господарі могли забити гол, але нам пощастило. Звичайно, я радий перемозі. Територіальна перевага – це ще не запорука підсумкового успіху. Ми, начебто, більше контролювали гру, але реальних моментів для взяття воріт, на жаль, створили мало.

- Через кілька днів «Динамо» доведеться зіграти надважливий матч із «Барселоною». Не побоялися везти до Одеси основний склад?

- Не можна так міркувати. Ми з великою повагою ставимося і до «Чорноморця», і до «Барселони». Нам потрібно вирішувати свої задачі в національній першості, де в кожному матчі необхідно перемагати, щоб стати чемпіоном. Ліга чемпіонів і внутрішній чемпіонат – два абсолютно різних турніри. Гадаю, трьох днів нам буде достатньо, щоб повністю відновитися. Ми розуміємо, що матч «Динамо» - «Барселона» буде грою року, тому, користуючись випадком, я закликаю всіх уболівальників підтримати нашу команду у вирішальному матчі. Гадаю, футболісти зроблять все можливе, щоб досягти позитивного результату, до якого ми всі прагнемо.

- Ви очікували від «Чорноморця» такої прудкості в сьогоднішній грі?


- Гадаю, усі команди, які грають проти лідерів, роблять це з колосальним настроєм і прудкістю, як ви висловилися, але це нормальне явище. У минулому турі пощастило запорізькому «Металургу». Вважаю, з такою самовіддачею вони мають грати всі матчі, а не тільки проти лідерів.

- Коли ви були футболістом московського «Динамо», неодноразово грали в Одесі проти «Чорноморця». Чи можна провести паралелі між «Чорноморцем» того часу й нинішнім?

- Навіть країни різні, не кажучи вже про команди. Той «Чорноморець» грав у союзній вищій лізі, яка була дуже складною й цікавою. З тих пір я, напевно, вперше в Одесі. А вболівальницька атмосфера у вас завжди незмінна. Бажаю місцевій команді успішних матчів і вдалого сезону.

* * *

Андрій БАЛЬ, головний тренер «Чорноморця»:

- Хлопці сьогодні виступили гідно, але знову, як і в грі з «Шахтарем», не досягли позитивного результату. Я не знаю, скільки моментів потрібно створювати з такою командою, як «Динамо», щоб хоч один реалізувати. Ви бачили, що сьогодні були хороші виходи віч-на-віч. Тим не менш, вдячний хлопцям за самовіддачу, боротьбу, яку вони нав’язали лідеру нашого чемпіонату. Команда рухається вперед, знаходить свою гру.

- Збоку здалося, що «Динамо» або недооцінило «Чорноморець», або продемонструвало не найкращу свою гру…

- Чому ви як мірило завжди використовуєте «Динамо» або «Шахтар»? На ці матчі всі команди налаштовуються особливо. Сьогодні ми показали хорошу, гідну гру. Не можна грати розраховуючи на те, що в «Динамо» попереду поєдинок з «Барселоною». Потрібно думати про сьогоднішній матч. Наша команда добре зіграла, але знову підвела реалізація хороших моментів.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер