Валерій Газзаєв: «Влаштує будь-який позитивний результат»

Валерій Газзаєв: «Влаштує будь-який позитивний результат»

Напередодні першого матчу 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти бельгійського «Гента» традиційно з представниками ЗМІ поспілкувався головний тренер «Динамо» Валерій Газзаєв.

- Після матчу з «Металістом» у нас був звичайний розпорядок, – розпочав Валерій Георгійович. – Ми надали гравцям один день відпочинку, а відучора почали підготовку до поєдинку з «Гентом». Усі гравці, слава богу, живі-здорові, за винятком Нінковича, який отримав на вчорашньому тренуванні невелику травму.

- Запорізький «Металург» вже оголосив про те, що Максим Коваль перейшов до «Динамо». Збоку «Динамо» поки що не було жодних підтверджень…

- На даний момент Максим проходить медичне обстеження. Сьогодні ввечері він має тренуватися разом із нами в загальній групі. Після висновку лікарів, що є фактично формальністю, можна буде казати про те, що гравець належить «Динамо». Сьогодні ж ми заявимо його до матчів кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів, зокрема, до завтрашньої гри.

- Чи спілкувалися ви з гравцями, які грають чи раніше грали в Бельгії, щоб отримати додаткову інформацію про «Гент»?

- У цьому немає необхідності. Латиш і Лужний їздили на матч Суперкубка Бельгії «Андерлехт» – «Гент», який відбувся 23 липня. У нас є повна інформація – відеозапис і звіт, який ми розберемо з гравцями на сьогоднішньому теоретичному занятті.

- Можете дати коротку характеристику «Генту»?

- Дуже хороша команда, яка виграла минулого року Кубок Бельгії і посіла третє місце в чемпіонаті (за підсумками регулярного чемпіонату. У плей-офф за право грати в Лізі чемпіонів «Гент» обійшов своїх опонентів, у результаті ставши віце-чемпіоном країни – прим.). Бельгійці грають у цікавий комбінаційний футбол, є гравці, які непогано проявили себе, зокрема, в матчі з «Андерлехтом». У цілому, ми дуже серйозно готуємося до майбутніх матчів.

- У вас вже є план гри на найближчий матч?

- Безумовно, наше головне завдання – вихід до наступного кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів, тому за сумою двох матчів ми маємо зіграти максимально активно, щоб забезпечити позитивний результат.

- Чи буде готовий до матчу Попов?

- Ні. Ані Попов, ані Гусєв поки що не готові, як і Ель Каддури з Юссуфом. Поки що вони травмовані. Щоправда, двоє останніх вже з четверга повертаються до загальної групи, можливо до них приєднається і Гусєв. Що стосується Попова, то на його повернення ми чекаємо за тиждень.

- У трьох матчах чемпіонату команді жодного разу не вдавалося зберегти ворота «сухими». Вас не турбує цей факт напередодні старту в Лізі чемпіонів?

- Турбує. Річ у тому, що оборона в нас, на жаль, припускається помилок. Безумовно, завтра дуже важливий матч. Головне завдання – в першу чергу зберегти свої ворота в недоторканості й максимально активно зіграти в атаці. Ми працюємо над своїми помилками. Сподіваюся, завтра буде інший результат.

- До якої стадії Ліги чемпіонів ви можете дійти з нинішнім складом «Динамо»?

- Давайте не будемо бігти попереду паровоза. Спочатку нам потрібно потрапити до групового турніру, це найголовніше. А потім вже ставити наступні завдання. Минулого року, коли ми брали участь у Лізі чемпіонів, перед командою також стояло завдання вийти з групи. І вона була реальною, незважаючи на те, що нам протистояли дуже серйозні суперники. Але помилки, не пов’язані з командними діями, а суто індивідуальні, які ви чудово пам’ятаєте, не дозволили нам вийти із групи. Торішній досвід гри в Лізі чемпіонів, безумовно, позначиться.

Єдина проблема – ми маємо бути в оптимальному складі. Чекаємо на відновлення Хачеріді, який зараз проходить медичне обстеження. Незабаром ми будемо знати, коли він повернеться до складу. Крім того, 5-го серпня до нас має приїхати нападник Андре. Плюс, відновляться травмовані гравці. Отже, вважаю, команда в нас цілком укомплектована. Дуже радує молодь, яка блискуче себе проявила, зокрема, в матчі з «Металістом», – і Гармаш, і Зозуля. Молодь зараз складає дуже серйозну конкуренцію іншим футболістам.

- Які, на ваш погляд, проблемні зони «Гента»?

- Їх ми сьогодні обговоримо з гравцями. Безумовно, в нашого суперника є як сильні сторони, так і слабкі. І нам потрібно буде з них скористатися.

- Що ви можете сказати вболівальникам напередодні завтрашнього матчу?

- Я би хотів, щоб завтра був повний стадіон. Нечисленна група вболівальників, яка була в Харкові, дуже активно за нас вболівала, незважаючи на те, що в першому таймі ми програвали. Безумовно, хлопцям потрібна підтримка, це дуже важливо. Коли повний стадіон, у гравців зовсім інші емоції. Сподіваюся, завтра вболівальники стануть нашим 12-м гравцем.

- Який результат вас би влаштував у першій грі, щоб спокійно їхати до Бельгії?


- Будь-який позитивний. Хочеться, звичайно, щоб уже завтра ми оформили прохід до наступного етапу. Але це гра, і результат складається за сумою двох матчів. Найголовніше – вийти до наступного етапу Ліги чемпіонів.

- Ви можете назвати футболіста, якому довірите місце у воротах у першому поєдинку з «Гентом»?

- Гадаю, буде стояти Бойко. Коваль учора зіграв матч, сьогодні вирішуються організаційні моменти з його контрактом. Навіть із психологічної точки зору його поки не можна випускати. Він має хоча б трохи адаптуватися в колективі, познайомитися з гравцями і так далі. Тому завтра точно буде грати Бойко.

- Це була ваша ініціатива підписати саме Коваля?

- Звичайно. Ми розглядали багато кандидатур. На жаль, Саша Шовковський учора полетів на операцію, причому серйозну. Нам було просто необхідно придбати хорошого воротаря. Я вважаю, Коваль – дуже перспективний і талановитий голкіпер, який демонстрував свою майстерність і попереднього, і цього року.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер