Валерій Газзаєв: «У нашій групі ще нічого не ясно»

«Інтер» – «Динамо» – 2:2. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:

- Звичайно, я задоволений грою команди, але певною мірою мені здається, що успіх мав бути на нашому боці. На жаль, його не було. Все практично починається спочатку. Дуже жалкую, що ми зіграли внічию. «Динамо» грало з дуже хорошою командою, в якій зібрані висококласні гравці, і якими керує чудовий тренер. Проте, гадаю, сьогодні ми маємо більше переживати через нічию. Попереду ще три гри, і в нашій групі, враховуючи перемогу «Рубіна» в Барселоні, ще абсолютно нічого не зрозуміло.

- Так складається календар, що по два домашніх матчі ще доведеться зіграти «Динамо» та «Рубіну». Чи бачите ви в цьому перевагу, і чи не зникне міф про те, що в нашій групі є два гранди і два клуби, які борються за третє місце?

- Річ у тому, що «Інтер» і «Барселона», як би ми з вами не хизувалися, клуби з багатими традиціями і справді вони спочатку вважалися фаворитами. Але і «Динамо», і «Рубін» намагаються зарекомендувати себе. Із самого початку наша група вважалася найсильнішою, що й підтверджують нинішні результати, тут зібрані виключно чемпіони своїх країн. Я вважаю, що й сьогодні «Інтер» із «Барселоною» залишаються великими грандами. А в нас молода команда, яка тільки робить свої перші кроки, багато гравців лише освоюють для себе великий футбол, і я вважаю, що в нас є перспектива.

- Чи здивував вас сьогодні «Інтер»?

- Ми дуже ретельно розбирали гру «Інтеру», зокрема їхній останній матч із «Дженоа», тому прагнули зіграти достатньо строго. Єдина помилка в першому таймі, коли був порушений тактичний план – флангові гравці Маграо та Єременко пішли в атаку, чого не варто було робити, – внаслідок чого ми пропустили швидку контратаку, улюблену манеру гри «Інтера». Саме ці моменти ми намагалися врахувати, і за винятком пропущеного м'яча, все складалося для нас позитивно.

- Чи не здалося вам, що після перемоги над «Дженоа» (5:0) «Інтер» дуже байдуже поставився до сьогоднішнього матчу, за що мав неодноразово бути покараним?

- Я навіть не хочу відповідати на це питання. Мені здається, що на такому рівні, коли йдеться про престиж клубу та країни, про жодну недооцінку не може бути мови.

- Чи не вважаєте ви, що в певних моментах Богуша підвели нерви?

- Я задоволений діями всіх гравців, починаючи від воротаря і закінчуючи футболістами, які вийшли на заміну. Всі провели блискучий матч, відчувалося, що в нас справжня команда, була надзвичайна згуртованість. Це стосується всіх без виключення гравців.

- Чи правда, що Мілевський сьогодні грав не зовсім здоровим? І коли чекати на повернення до гри Шовковського та Гіоане?

- Щодо Шовковського та Гіоане що-небудь сказати складно. Після приїзду до Києва вже будемо точно знати, наскільки вони готові. Що стосується Артема, справді, ще вчора він був трохи застуджений, проте, сьогодні провів просто видатний матч.

- Здалося, що в другому таймі Мілевський гальмував розвиток атак. Ви його не замінили, тому що не було ким, чи тому що Алієв не може зараз повноцінно замінити Артема?

- А чому саме Алієв, скажіть мені, будь-ласка?

- Футболіст, який може зіграти на творення...

- Ви знаєте, все визначає головний тренер, зокрема склад і тактику на гру. А в кожного вболівальника є своя думка, свій варіант складу, всі знають, коли й кого необхідно міняти. Повторюся, сьогодні Мілевський зіграв блискуче, провівши дуже хороший матч. Тому, природно, він грав до кінця. А наприкінці матчу була зроблена тактична заміна.

 
* * *


Жозе МОУРІНЬО, головний тренер «Інтера»:

- Судячи з результату, чи можна стверджувати, що «Динамо» набагато сильніше за «Дженоа»? Не була присутня в «Інтера» легка зарозумілість напередодні сьогоднішнього матчу?

- Матчі всі різні. Ми чудово знали, що «Динамо» дуже сильна команда, і від самого початку дуже високо оцінили суперника.

- Кого б ви назвали фаворитом групи на даний момент?

- Я не можу казати за інших. Можу лише казати за свою команду. У нас чудове становище і хороші шанси кваліфікуватися до плей-оф, адже попереду ще достатньо матчів.

- Як би ви оцінили гру Шевченка?

- Мене Шевченко не здивував, я чекав від нього саме такої гри. Я переглядав останні матчі «Динамо» і можу стверджувати, що з кожною грою він грає все краще. Він у хорошій фізичній формі, у нього блискуча швидкість. Андрій став грати набагато краще, ніж останніми роками. Я справді дуже радий за нього.

- Чи чекали ви, що після трьох матчів групового турніру у вас буде лише три очки?

- Звичайно, я не чекав на таке. З іншого боку всі знали, що наша група дуже сильна, і як нам, так і нашим опонентам дуже не пощастило в цьому плані. Кожен з нас має шанси на вихід до плей-оф турніру. У будь-якому випадку, все ще попереду і зараз усі знаходяться практично в рівних умовах.

- Чи можна говорити про процентне співвідношення шансів команд на продовження боротьби на стадії плей-оф?

- Найголовніше, що наш підхід до сьогоднішньої гри був позитивним. Ми грали як єдина команда. Про помилки, які природно були, я казати зараз не буду. Після сьогоднішніх матчів у нашій групі абсолютна рівновага. Багато хто здивувався перемозі «Рубіна» в Барселоні, але цей результат лише підтверджує мої попередні слова. І матч «Динамо» з «Барселоною» буде справді визначальним. Ми тричі грали внічию, але сьогоднішня для нас найбільш прикра. Спочатку ми грали не з ким-небудь, а з «Барселоною», з «Рубіном» матч проходив на виїзді, а сьогодні ми були зобов'язані вигравати. У Києві на нас чекає важкий матч, втім, як і для киян. До наступного матчу напевно повернуться до складу Міліто та Балотеллі, можливо також зможе грати Мотта.

- Як і минулого року, в нинішньому «Інтер» дуже добре грає в чемпіонаті, а от у Лізі чемпіонів виступає не так, як того чекають від команди. Можливо, це пов'язано з психологічними проблемами?

- Почекайте трохи, ми зіграли тільки половину матчів. Поки ми можемо судити лише за кількістю зіграних матчів. Ми провели три матчі, але нам доведеться провести ще стільки ж. І все ж, я впевнений, що нам вдасться подолати груповий турнір.

- Перемозі «Рубіна» в Барселоні засмутилися чи, навпаки, зраділи?

- Я не можу сказати однозначно, зрадів чи засмутився з результату матчу в Барселоні. Я можу казати лише про себе і про матчі своєї команди. Звичайно, цей результат позитивний для всіх команд нашого квартету, окрім «Барселони». Таким чином, ця група стає відкритою – до останнього туру не буде відомо, хто посяде перші два місця. З цієї точки зору можу сказати, що я зрадів перемозі «Рубіна».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Мілану

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер