Валерій Газзаєв: «Враження від гри якнайкращі»

Валерій Газзаєв: «Враження від гри якнайкращі»

Після матчу «Оболонь» - «Динамо» (0:4 ) тренер переможців Валерій ГАЗЗАЄВ був явно задоволений результатом, прийшовши на прес-конференцію в чудовому настрої:

- Враження від гри у мене якнайкращі. Гадаю, сьогодні футболісти отримали задоволення не тільки від результату, але й від самої гри, а це найголовніше. Я дуже радий, приємно було дивитися на футбольне поле. Мої підопічні грали з дуже гарним настроєм, тому я задоволений.

- Уже можна сказати, що «Динамо» набрало ту форму, якої ви очікували?

- «Динамо» із самого початку сезону грає в чудовій формі – це форма фірми adidas і, звичайно, показує результат. А якщо серйозно, я задоволений. Ми впродовж усього року йдемо на чолі турнірної таблиці, за винятком тих матчів, які зіграли невдало. Але в будь-якого клубу у світі є спади, напевно, наш спад припав якраз на цей період. Команда поступово розуміє принципи гри, тактику, я дуже радий із цього. Сподіваюся, що до завершення чемпіонату ми остаточно сформуємо команду, щоб добре підготуватися до наступного сезону.

- У першому таймі Шевченко отримав ушкодження. Ви готували йому заміну?

- Там була така ситуація, що довелося взяти паузу. У нього справді був шок, але потім біль став потихеньку проходити. Заміну ми тоді справді готували, про всяк випадок. На поле збирався вийти Зозуля, але потім Андрій сказав: «Усе гаразд, я можу грати». Він повернувся до грт і забив другий м’яч.

- Упродовж цього матчу ви думали про недільну гру з «Дніпром»?

- Я проглядав гру «Дніпра» з «Шахтарем», так само як і вивчав «Оболонь». Взагалі, ми проглядаємо матчі всіх суперників перед кожним туром. Зараз іде завершальна частина чемпіонату, така пора, коли всі вирішують свої задачі, тому необхідно в усеозброєнні готуватися до кожного матчу. Незалежно від того, з «Дніпром» ми граємо, «Оболонню», чи з кимось ще.

- Коли не вистачає гравців для заявки першої команди, ви забираєте Петрова і Гармаша з дубля. Чому не даєте їм шансу вийти на поле хоча б наприкінці матчу?

- Я дам їм шанс. У нас у команді достатньо висока конкуренція, кожен гравець тримається за місце в основному складі. А для того, щоб туди потрапити, тому ж Гармашу і Петрову потрібно виправдовувати себе, показувати свою найкращу гру. Вони дуже талановиті гравці, але сьогодні в команді є футболісти, які, будемо казати відверто, сильніші та досвідченіші. Особливо в таких матчах, коли команді необхідні очки для вирішення великих завдань.

- Сьогодні Шевченко вийшов на вістрі атаки. Чи не здається вам, що на цій позиції він виглядає найкраще?

- А він практично в усіх останніх іграх на цьому місці грав. Вони міняються з Мілевським: то Артем висувається вперед, то Андрій. Мені здається, це навіть додає грі колориту.

- Цікаво виходить: Мілевський уперше не вийшов на поле в другому колі, і команда забила більше за все м’ячів...

- Ну, чому ж? За Мілевського в першому колі ми забивали і п’ять, і шість м’ячів. Я би не протиставляв одне одному. Обидва – блискучі майстри і нападники. Сьогодні Шевченко блискуче зіграв, а Мілевський найкращий бомбардир чемпіонату. Отже ваше питання мені здається не актуальним.

* * *

Сергій КОВАЛЕЦЬ, головний тренер «Оболоні»:

- Враження від гри? Це був майстер-клас від «Динамо».

- Останнім часом стадіон «Оболонь» став улюбленим місцем відпочинку мешканців району, сюди приємно приходити, панувала чудова атмосфера, а на двох останніх матчах був аншлаг. Проте сьогодні були створені неможливі умови для журналістів - неможливо потрапити на стадіон, прес-конференцію. Ви можете сказати, кому нам за це «дякувати»?

Прес-аташе «Оболоні»: Сьогодні справді був аншлаг, тому довелося посилити заходи безпеки. Але ви перший, від кого я чую про якісь проблеми. Було дуже багато людей і, як показала практика попереднього матчу, виникали проблеми з перекупниками квитками. Можливо, перестрахувалися.

Сергій Ковалець: Ми молодий клуб, молода команда, яка цього сезону вийшла до Прем’єр-ліги. Ми хочемо створити сімейну атмосферу, щоб люди могли тут відпочивати, але є нюанси, над якими потрібно працювати. Це стосується як рівня гри команди, так і тих моментів, про які ви тільки що сказали.

Прес-аташе «Оболоні»: Наша служба безпеки зробить висновки, на наступних матчах таких проблем не буде.

- Сергію Івановичу, якими були ваші перші слова, коли ви увійшли до роздягальні після матчу?

- Я сказав, що це був майстер-клас від «Динамо». Якщо чесно, нас трохи вибив із колії швидкий гол. Після пропущеного м’яча ми хотіли налагодити контргру, адже потрібно було відіграватися, і ми трохи відкрилися. Тим не менш, я подякував футболістам за гру – вони старалися. Поки, на жаль, такий наш рівень, але ми набираємося досвіду на рівні Прем’єр-ліги. Всі хочуть виграти, але ми розуміємо, що поки є те, що є.

- Перед матчем на чому акцентували увагу гравців, щоб підійти до воріт «Динамо»?

- Перш за все, на швидкісних контратаках, стандартних положеннях, але «Динамо» сьогодні було сильніше, добре зіграло. Шансів у нас майже не було.

- Чому не грав Мірошниченко?

- Дванадцятим? Він учора грав за дубль.

- Багато хто сьогодні йшов на стадіон сподіваючись на сенсацію – ви обіцяли агресивний футбол. Але було відчуття, що хлопці перегоріли.

- Ви маєте рацію. Ми їх налаштовували, але, ймовірно, хлопці подумали, що з «Динамо» буде так само легко, як із «Шахтарем». Не склалося. Будемо працювати. Рецепт тут один – розуміння футболістів, тренерів. Нам потрібен час.

- А вам його дадуть?

- Сподіваюся. Я казав і говорю: за результат відповідає тренер. Футболісти – за самовіддачу, ставлення до гри.

- У вас присутня яскраво виражена проблема з голкіперами…

- Так, ми взяли футболістів, у яких немає ігрової практики. Ви правильно ставите питання. А практика для воротаря – це дуже важливо. Утім, як і для будь-якого футболіста.

- Можливо, повернути Бойко?

- Він хоче цього, але є воротарем «Динамо».

- За короткий час ви зіграли з обома претендентами на золото чемпіонату – «Шахтарем» і «Динамо». Хто вам здався сильнішим?

- Сьогодні «Динамо» виглядало солідно. Принаймні, ви бачили, що шансів у нас не було. Із «Шахтарем» їх було більше. Мені здається, що «Шахтар» і «Динамо» - команди одного рівня. Тому кінцівка чемпіонату буде цікавою.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер