Валерій Газзаєв: «Попереду ще десять турів. Гадаю, все можна виправити»

"Металург" Д - "Динамо" - 1:1. Післяматчева прес-конференція

На післяматчевій прес-конференції тренер «Динамо» Валерій ГАЗЗАЄВ запропонував журналістам відразу розпочати з питань:

- Наскільки серйозна травма в Хачеріді?

- Настільки, наскільки серйозно йому в ноги стрибнув Мгуні, який узагалі міг зламати Жені ногу. Слава богу, минулося. Завтра зробимо знімок, тоді можна буде сказати щось конкретніше. Будемо сподіватися, все обійдеться. У Хачеріді був сильний больовий шок.

- Те, що сьогодні не грав Шевченко, сильно позначилося на команді?

- Звичайно. З тієї кількості голевих моментів, яку ми створили, гадаю, кілька м'ячів Андрій би «поклав» напевно. І ми б їхали з Донецька з іншим настроєм.

- Чи можна провести паралель між сьогоднішньою грою і матчем в Маріуполі?

- А в нас всі чотири гри такі. Ми створюємо моменти, але не забиваємо. А якщо й забиваємо, то, в найкращому разі, одного м'яча. Коли ми не використовуємо такі вірні моменти, які були в наших футболістів сьогодні, складно казати про якийсь результат. А помилки протягом 90 хвилин припуститься будь-яка оборона.

- Ви задоволені функціональною готовністю ваших підопічних?

- Так, абсолютно.

- А діями захисту й воротаря? Адже «Металург» створив не менше моментів біля воріт «Динамо»...

- Окрім загальної територіальної переваги, нічого особливого я не побачив. Хіба що в першому таймі був удар Мгуні, коли добре зіграв Шовковський. Це, мабуть, все.

- Вам не здається, що в «Динамо» були трохи слабші фланги, адже вся небезпека у виконанні «Металурга» виходила саме звідти?

- Складно сказати, потрібно переглянути гру. Сьогодні ми зіграли внічию, що є для нас поганим результатом. Звичайно, ми втрачаємо темп у чемпіонаті, а це неприпустимо. Але нічого, попереду ще десять турів, тому, я гадаю, все можна виправити.

* * *

Ніколай КОСТОВ, головний тренер «Металург» Д:

- Гадаю, сьогодні була створена хороша атмосфера для футболу. За це потрібно сказати спасибі нашим уболівальникам, які підтримували команду. Завдяки ним футболісти грали з настроєм. А сьогодні нам протистояв такий суперник, проти якого в будь-якому випадку потрібна мотивація. Вийшов дуже хороший футбол, динамічний, жорсткий, з великою кількістю єдиноборств і різноманітністю атакуючих дій збоку як нашої команди, так і «Динамо». У киян хороша, стабільна команда, з чемпіонським менталітетом, яка добре виступає на європейській арені. Отже нічию можна вважати для нас частковим успіхом, який додасть упевненості футболістам. У решті матчів вони будуть грати ще краще. Я вітаю свою команду з хорошою грою, бажаю успіху «Динамо» й їхньому тренеру.

- Чим була викликана заміна Боавентури?

- Було видно, що він запізнювався і втрачав позицію, його лівим флангом розвивалися небезпечні атаки суперника. У перші 15 хвилин їх було чотири. Вільям постійно прибирав м'яч під праву ногу, хоча він шульга. Можливо, він не був достатньо сконцентрованим чи фізично готовим. Із цим і пов'язана його заміна.

- Ваші гравці часто кажуть про те, що головне зараз - обіграти в кубковій грі «Шахтар». Це означає, що пріоритетним напрямом для потрапляння до Європи ви бачите саме Кубок України, а не чемпіонат?

- Ми в кожній грі боремося за перемогу, я налаштовую своїх гравців тільки так. Ми невдало зіграли в останніх двох матчах. Хоча в поєдинку з «Шахтарем» була непогана гра, і наші футболісти виглядали достатньо добре, але програли досвідченішій команді - це футбол. У Запоріжжі теж поступилися за хорошої гри. Щось у нас не складалося. Я не роблю пріоритетом потрапляння нашої команди до Ліги Європи як через кубкові ігри, так і через чемпіонат. Наголошую, ми боремося за перемогу завжди, але не завжди виходить її здобути. Нам буде дуже складно, оскільки зараз за місце в зоні Ліги Європи дуже велика конкуренція. До речі, я забув відзначити арбітра. Він дуже добре володів ситуацією на полі й продемонстрував високий рівень.

- Ви задоволені нічиєю?

- Я остаточно ще й сам не зрозумів. Нічия – це одне очко. Не можу сказати, що це історичний результат. Зрозуміло, було б добре, якби ми виграли, але могли і програти, оскільки за рахунку 0:1 наш суперник не реалізував дуже хороший момент. А за 0:2 гру можна було б закінчувати. Але ми також могли вийти вперед на останніх хвилинах, коли наш футболіст виходив віч-на-віч із воротарем. Це, мабуть, був найреальніший шанс. Але, в цілому, у нас гарний настрій, що не програли.

- Ви кажете, що в кожному матчі граєте на перемогу. З такою реалізацією, як сьогодні, це можливо?

- Так, наші футболісти справді багато не забивають, але подивіться, які розвивають атаки – м'яч розігрується дуже швидко і несподівано, гравці атакують на швидкості, а це досягається завдяки хорошій взаємодії і точним пасам на коротку і середню дистанцію. Це красивий футбол. А якщо ми ще трохи додамо, прийде і результат. «Металург» грає у пристойний футбол, гадаю, вам теж він подобається.

- Подейкують, що Ніколай Костов створює «Металург» із новим менталітетом і грою. У вашій «машині» вже всі деталі на місці?

- На даний момент, гадаю, все гаразд. Просто все залежить від зіграності команди, оскільки в першому колі ми не награвали цей склад через травми основних футболістів. Зараз відновлюємо пропуски і досягаємо синхронності в усіх лініях. А це не простий процес. До завершення чемпіонату ще два місяці, подивимося, якого результату зможемо досягти.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер