Валерій Газзаєв: «Усі матчі зараз важкі»

Валерій Газзаєв: «Усі матчі зараз важкі»

«Арсенал» – «Динамо» – 1:2. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:

- Я дуже задоволений, що ми змогли досягти сьогодні позитивного результату і вийшли до наступного етапу Кубка України. На нашій грі позначилася обставина, що гравці, які брали участь у матчах за свої національні збірні, зібралися тільки вчора і позавчора. Враховуючи це, я в цілому задоволений не тільки результатом, але й продемонстрованою «Динамо» грою.

- З ким було складніше: у Суперкубку України з «Ворсклою», чи в сьогоднішньому кубковому матчі з «Арсеналом»?

- Всі матчі непрості. Навіть ті, які виграєш з рахунком 5:0, 6:0. Але хотілося відзначити наступне: можливо, я чогось не розумію у футболі, але, гадаю, сьогоднішні матчі можна було перенести на завтра, врахувавши обставину, що дуже багато гравців, які виступають за українські клуби, провели в середу матчі за свої збірні, після чого їхали до розташування своїх клубів. Тим паче, наступний ігровий день на внутрішній арені тільки 23-го серпня.

Я не бачу ніякої логіки й не розумію, чому нам не дозволили перенести на один день матч із «Арсеналом». У нас 12 футболістів основного складу є гравцями національних збірних. І лише вчора останній з цих хлопців повернувся до розташування нашої команди. Адже потрібно якось берегти здоров’я футболістів, які грають за свої національні збірні! Тому слід було переглянути календар. Людям довелося не просто грати через два дні на третій, їм у цей відрізок часу потрібно було ще доїхати до розташування клубу зі збірної.

Багато в чому, саме з цієї причини сьогодні фізичний стан кількох гравців був не на належному рівні. Про що можна казати, якщо Нінкович летів до Києва з ПАР, де проводила свій спаринг збірна Сербії, 18 годин! У разі перенесення матчу, в людей була хоча б ще одна доба на відновлення. Якщо ми не будемо берегти футболістів, то нічого не буде. Всі матчі зараз – складні.

* * *

Олександр ЗАВАРОВ, головний тренер «Арсеналу»:

- Кубкові матчі завжди важкі. Тим паче, якщо за жеребом у суперники дістався лідер чемпіонату. Я гадаю, гра сподобалася вболівальникам. Ми вітаємо «Динамо» з перемогою і бажаємо йому подальшого просування в Кубку України. Для нас же тепер найголовніше – чемпіонат, в якому потрібно набирати очки. Гадаю, всі гравці і тренерський склад розуміють відповідальність перед глядачами, тому сьогодні ми не відсиджувалися в обороні, а намагалися показати цікавий футбол. Гадаю, що в нас вийшло. Якщо так будемо продовжувати, все буде гаразд.

- Чому замінили Жоземара, який був одним з найактивніших у першому таймі?

- У нього виникли якісь проблеми з коліном. Через це його й було замінено. Я гадаю, що Міколюнас, який вийшов замість нього, гри не зіпсував. Йому ще потрібно набрати ігрову практику, тоді з нього вийде хороший футболіст.

- Чи спілкувалися ви сьогодні з Діакате, який грав під вашим керівництвом у «Нансі»?

- Ні. Але раніше кілька разів дзвонили один одному. Футболісти – люди зайняті, не буду ж я стукатися в двері динамівської бази в Кончі-Заспі й просити надати мені можливість поговорити з Діакате? Крім того, ми в різних таборах – конкуруючі фірми. (Посміхається).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер