Валерій Газзаєв: «Усі учасники турніру дуже високого рівня»

Валерій Газзаєв: «Усі учасники турніру дуже високого рівня»

«Динамо» (Київ) - «Динамо» (Мінськ) - 4:1. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЕВ, головний тренер «Динамо» (Київ):

- Передусім, я хотів би сказати кілька слів про турнір. Він дуже добре організований. Нам же напередодні старту чемпіонату України вкрай важливі контрольні ігри. Тому хотілося б подякувати організаторів, керівництву московського «Динамо» за проведення такого турніру, впродовж якого в нас є можливість провести спаринг-матчі з хорошими командами.

Що стосується самої гри, то сьогодні ми дали можливість пограти всім нашим футболістам, щоб вони отримали однакове, адекватне навантаження.

- Яка доля Петрова і Воронкова?

- Воронкова ми брали на збір до Австрії на перегляд, але зараз він повертається до «Кривбаса». Що стосується Петрова, то він буде займатися в дублі. Яка в нього ще може бути доля?

- Була інформація, що він уже теж у таборі «Кривбасу»...

- Зараз йому, як і багатьом футболістам, які не потрапляють до складу через високу конкуренцію, потрібно грати. Практика потрібна всім без виключення, а особливо - тим виконавцям, які переросли дубль, але не потрапляють до основного складу. Тому ми намагаємося працевлаштовувати окремих наших футболістів. Гадаю, що Петров врешті-решт прийме якесь рішення, яке піде йому лише на користь.

- За тиждень - старт у чемпіонаті України. Які зараз бачите мінуси у грі команди? Зокрема, за підсумками сьогоднішнього матчу...

- Цими іграми в нас закінчується підготовка до сезону. В цілому, ми провели дуже хорошу підготовку, доволі важку та виснажливу. Передусім, тому що вона була тривалою. Перед відльотом до Москви гравці побували вдома, зараз зіграють на цьому турнірі.

Що стосується сьогоднішнього матчу, то навіть у хороших іграх завжди є недоліки, над якими потрібно працювати. І сьогоднішній поєдинок - не виключення. Незважаючи на великий рахунок і змістовну гру, все одно були епізоди, коли необхідно було зіграти трохи інакше. Так скрізь і завжди.

- Яка ситуація з Гусєвим?

- На жаль, він знову отримав травму. Олег чудово почав підготовку до сезону, але потім, через рецидив старої травми, ми його відправили до Німеччини на обстеження. Він отримав відповідні рекомендації, і зараз проходить фізіотерапію, працюючи з тренером із реабілітації. Найближчим часом він має розпочати займатися в загальній групі.

- Як ви оцінюєте рівень трьох динамівських команд, які беруть участь у цьому турнірі?


- У київського «Динамо» дуже високий рівень.

- А в московського?

- І в московського «Динамо» теж дуже високий рівень (посміхається).

- Оцініть гру Бертольйо.

- Він лише адаптується в команді. Я дуже задоволений його грою, мисленням, якістю передач. Але йому необхідно пройти доволі серйозну адаптацію. А в цілому, я ним дуже задоволений. Молодий, талановитий, дуже перспективний гравець. Сьогодні двічі міг забити, віддав чудовий пас урозріз на Шевченка. Він старається, але в усіх гравців, особливо в молодих, є період зростання. А прогрес я бачу в усіх, хто стукається до основного складу. У того ж Гармаша, у того ж Зозулі. Усі вони зростають, і, безумовно, тим самим створюють конкуренцію в команді.

* * *

Володимир ГОЛЬМАК, головний тренер «Динамо» (Мінськ):

- Складний матч. Ви бачили - в нас молода команда. Ми старалися. От і все. Поки лише стараємося. Незабаром, можливо, розпочнемо грати. Нам потрібен час.

- Учора ви програли з мінімальним рахунком, сьогодні - з великим. Не вистачило сил?

- У нас 4-го липня календарний матч. Тому сьогодні грала молодь.

Фотогалерея матчу

Олександр Попов, спеціально для Інформаційного відділу ФК «Динамо» (Київ), з Москви

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер