Валерій Газзаєв: «За винятком одного епізоду, у суперника більше не було моментів»

«Динамо» – «Рубін» – 3:1. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:

- Я вітаю з перемогою нашу команду, яка, на мій погляд, провела блискучий матч. Хлопці зіграли дуже добре, а в другому таймі, порівняно із першим, просто блискуче. В цілому, я задоволений результатом. На жаль, за 90 хвилин ми припустилися однієї помилки і пропустили м'яча зі стандартного положення. В цілому ж, і в першому, і в другому таймах ми грали достатньо організовано і потужно. «Рубін» – дуже хороша команда і не дарма лідирує у своїй національній першості. Але наші гравці продемонстрували дуже високий рівень готовності – функціональної, тактичної та ігрової.

- Багато журналістів виставляють оцінки футболістам. А яку оцінку ви би поставили сьогодні 12-му гравцю «Динамо»?

- За п'ятибальною шкалою – це, безумовно, п'ятірка. Дуже потужна підтримка впродовж усієї гри, навіть коли команда програвала, що було дуже приємно. Це культура – як би не складалася гра, до кінця матчу всі, хто любить «Динамо», мають перейматися та підтримувати команду. Щиро радію з подібної підтримки.

- Ваша команда не вперше грає проти «Рубіна». Можна сказати, що сьогодні вам протистояв найсильніший склад казанців?

- Гадаю, це справді найсильніший склад «Рубіна». У порівнянні з останнім матчем проти казанців, в якому я ще керував ЦСКА, в команді з'явилося сім-вісім нових виконавців. Абсолютно нова лінія атаки, в захисті додався Сезар Навас... Загалом, команда достатньо рівна і досвідчена.

- Напередодні матчу в пресі з'явилася інформація про те, що в матчі не зможе взяти участь Огнєн Вукоєвич. У зв'язку з цим у нас не віднімуть перемогу?

- Коли я прочитав цю інформацію, то сам злякався. Схаменув усіх, зокрема міжнародний відділ, але, як виявилося, це банальна помилка. Вукоєвич абсолютно «чистий», і мабуть, кореспондент, який писав про це, щось наплутав.

- Олег Гусєв – це ваш «джокер» у сьогоднішньому матчі? Футболіст вийшов на поле і фактично один обіграв «Рубін»…

- Необхідно було вносити корективи до гри. Якщо вам так хочеться, то вважайте його нашим «джокером» (посміхається).

- Вчора програв ЦСКА, сьогодні – «Рубін», усі російські клуби вилетіли з Ліги Європи. Чи можна це назвати провалом російського футболу?

- Мені навіть якось незручно відповідати на це питання. Я – професійний тренер, і на даний момент я переймаюся за київське «Динамо» і всі думки зайняті лише цим клубом. Звичайно, неприємно, що ЦСКА програв, а в сьогоднішньому матчі як я міг вболівати за «Рубін»? (сміх у залі)

- Як ви оціните гру Євгена Хачеріді в сьогоднішньому матчі?

- Дуже добре. Сьогодні він грав проти сильного нападника, і, як на мене, в парі з Алмейдою вони обмежили дії Бухарова, який на даний момент є одним із найкращих нападників російської першості. На мою думку, як для першої гри очевидний прогрес Хачеріді, і кожна гра, особливо на такому рівні, дає йому можливість розвиватися.

- Другий тайм команда провела набагато сильніше, ніж першу половину матчу. Про що була розмова в перерві?

- Я можу сказати, що й у першому таймі ми грали добре. Просто порівнюючи із потужним ураганим другим таймом, перша половина справді виглядає блідою. У першому таймі було багато браку, пропустили необов'язкову контратаку, тому психологічний стан був трохи пригніченим.

Дуже багато гравців дебютували сьогодні в Лізі чемпіонів – Хачеріді, Ярмоленко, бразильці Алмейда та Маграо. Природно, було присутнє передстартове хвилювання, але перший тайм вийшов дуже хорошим. За винятком епізоду з голом у суперника фактично не було більше моментів. У першому таймі в нас був повільний перехід з оборони до атаки, повільно розігрували м'яча, що дозволяло супернику дуже організовано оборонятися. А в другій половині матчу рух м'яча став набагато швидшим, ми почали вигравати єдиноборства, щільніше стали грати з опонентами, і фактично до закінчення гри ми володіли ініціативою. Відзначу також, що і Гіоане, і Гусєв дуже добре увійшли у гру, додали потужності та швидкості нашим атакам.

- Чим була обумовлена заміна Нінковича на Гіоане?

- Цієї заміни вимагала гра.

- Чому в другому таймі Ви почали проводити заміни лише після закінчення певного часу?

- У перерві я вніс корективи, і хотів подивитися на них у грі. Також хотілося подивитися, які зміни будуть у «Рубіна». А вихід на поле Гіоане та Гусєва планувався заздалегідь.

- Були чутки про те, що у Гусєва мікротравма. Виходить, з Олегом все гаразд?

- Річ у тому, що після приїзду з національної збірної у нього справді були проблеми зі здоров'ям – давала про себе знати спина, а також м'язова втома. У зв'язку з цим він також не їздив до Харкова на матч Кубка України. Дали йому можливість відпочити і відновитися належним чином. І зараз, слава Богу, з ним усе гаразд.

 
* * *

Курбан БЕРДИЄВ, головний тренер «Рубіна»:

- У нас сьогодні позначилася відсутність міжнародного досвіду. Після першого тайму, в принципі, грали непогано, але стали грати на утримання рахунку, чого не можна було робити. Притиснулися до своїх воріт, віддали ініціативу – як наслідок, втратили ведення гри.

- Тобто, вся справа у психології?

- Так. Грати необхідно було так само, як і в першому таймі, а не втримувати переможний рахунок.

- Можливо, необхідно було провести заміни, які підсилили б команду?

- Якщо ви маєте на увазі другий тайм, то, можливо, потрібно було раніше випустити Касаєва. Але у Домінгеса була мікротравма, тому заміна в першу чергу була потрібна йому.

- Чи чекали Ви такого тиску з боку «Динамо» в другому таймі?

- Безумовно, «Динамо» дуже хороша команда. Але сьогодні ми зіграли неправильно. У першому і другому таймах були дві різні команди.

- Неправильно, тому що немає досвіду виступів у Лізі чемпіонів?

- Так. Було очевидно, що в другому таймі почали грати на утримання, дуже притиснулися до своїх воріт і з'явилися розриви в лініях.

- Що Ви казали футболістам у перерві?

- Грати в такому ж ключі, агресивніше діяти в атаці, але, на жаль, не склалося.

- В чому різниця між матчами в чемпіонаті Росії та Лізі чемпіонів?

- Я би поставив їх на один рівень із командами, які перебувають у лідируючій групі в чемпіонаті Росії. «Динамо» приблизно на тому ж рівні.

- Чи відчувалася відсутність Сібайї в центрі поля?

- Макбет – один із ключових гравців, але не можна сказати, що його дуже не вистачало.

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер