Валерій Газзаєв: «Заміни внесли перелом у гру»

Валерій Газзаєв: «Заміни внесли перелом у гру»

«Металіст» – «Динамо» – 1:2. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:

- У першому таймі «Металіст» грав дуже добре, ми ж діяли не найкращим чином, особливо в позиційній обороні, де припускалися серйозних помилок тактичного характеру. Плюс, наші гравці середньої лінії не відпрацьовували на цих позиціях. «Металіст» дуже строго грав в обороні, використовуючи швидкі контратаки. Мені здалося, що до кінця тайму гравці суперника трохи втомилися, особливо центральні захисники, зокрема, Папа Гуйє, Жажа та новий бразилець Хав’єр, функціональний стан якого ще не дуже хороший.

У той же час, у нас сталися заміни, на поле вийшли два гравці креативного характеру – Мілевський та Бертольйо, які, на мій погляд, внесли істотний перелом до гри. Також було необхідно внести в перерві тактичні та психологічні корективи, щоб у другому таймі команда показала, на що вона здатна. В цілому, після перерви ми мали перевагу і дуже непогано зіграли. Такий мій аналіз сьогоднішньої гри.

- Що ви мали на увазі під психологічними корективами?

- Команда, яка претендує на перше місце, не має так грати, як у першому таймі. Потрібно шанувати будь-якого суперника. «Металіст» – команда, яка також на багато чого претендує і грає на достатньо високому рівні.

- Який креатив у грі Мілевського ви побачили?

- Він віддав пас, із якого Гармаш забив гол. Цього вистачає. Якщо вам не подобається Мілевський, можете свою думку тримати при собі.

 
* * *

Мирон МАРКЕВИЧ, головний тренер «Металіста»:

- Звичайно, прикро програвати таку гру, тим паче, що не було навіть жодних натяків на невдалий для нас результат. Як говориться, це нещасний випадок. Спочатку Горяїнов отримав травму, потім Шелаєв попросив заміну через ушкодження, незабаром Хав’єра також було замінено, оскільки в команді лише два дні. Плюс ті футболісти, які не пройшли збори, – Папа і Джексон, на жаль, не виявили своїх найкращих якостей. Папа взагалі без коментарів, а Коельо, відчувається, що багато пропустив. Тому такий і результат. Вітаю «Динамо» з перемогою. Але ми в жодному випадку не мали програвати. Утім, це футбол, від цього нікуди не підеш.

- Коли м’яч влучив в обличчя Папа, він лінзу не втратив?

- Це його проблеми. Сьогодні він усе зробив для того, щоб «Динамо» виграло.

- Вже відомо, що з Горяїновим?

- Він випав – розрив ахілу. І нам потрібно терміново шукати воротаря, це проблема номер один.

- Прокоментуйте дії Жажі – спочатку він отримав жовту картку, потім влаштував штовханину із Бертольйо, за що міг просто отримати другу…

- Так, ви праві. Якби його вигнали, ніхто б і слова не сказав. У нього нічого не виходить, він не грає так, як би нам хотілося. Через це всі проблеми.

- Чи зможете ви тепер спостерігати за матчами дублерів, якщо вони грають у Люботині?


- По-перше, там хороше поле. Краще грати на натуральній траві, ніж на штучному покритті. По-друге, подивитися гру приходять багато людей. Я буду відвідувати матчі молодіжного складу, просто вчора в нас було тренування перед відповідальною грою.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер