Валерій Зуєв: «Атака «Роми» залежна від Тотті»

Валерій Зуєв: «Атака «Роми» залежна від Тотті»

Одним із найуважніших глядачів матчу «Реджина» - «Рома», який відбувся у неділю на стадіоні Оресто Граніло, був тренер «Динамо» Валерій Зуєв. Зайво говорити, із якою метою Валерій Леонідович прибув на самий південь апеннінського «чобота».

- Після матчу склалось двояке враження, я би міг розділити його на дві частини. Розпочну з того, що гра розпочалась о 15.00 за місцевим часом. За неймовірної спеки важко було очікувати від обох команд високих швидкостей упродовж усіх хвилин.

Перший тайм не можу занести до активу жодної команди. Велику увагу гравці приділяли захисту, при втраті м’яча стрімголов повертались назад. Зовсім іншу картину можна було спостерігати після першого забитого м’яча та вилучення гравця «Реджини». До слова, гол Жуана виглядав зовсім необов’язковим і лежить у більшій мірі на совісті захисників. Буквально через кілька хвилин, за порушення правил проти Перроті, арбітр вилучив гравця «Реджини».

Після цього «Рома» повністю домінувала на полі. Добре контролювали м’яч. Далось взнаки і більше індивідуальна майстерність кожного з гравців. У такій ситуації «Реджині» на протидію попросту не вистачило сил. У кінці гри відзначився Тотті, а за створеними моментами рахунок міг би бути ще крупнішим.

- Якої ігрової схеми дотримувалась «Рома»?


- 4-2-3-1. У першому таймі висунутого нападаючого грав Тотті. Після перерви він грав більше з глибини поля, що позитивно вплинуло на команду. Лучіано Спалетті використовує двох опірних захисників, команда великими силами захищає та атакує. Гравці добре контролюють м’яч, налагоджена взаємозамінність.

- По матчу з «Реджиною» можна судити про справжню силу римлян?

- До вилучення «Рома» практично нічого не показала, на створивши жодного реального гольового моменту. За рахунок класу та майстерності римляни володіли ініціативою, але не більше того. А от забивши гол і опинившись у численній превазі, гра повністю змінилась. «Рома» відчула смак перемоги і після того на полі була одна команда.

- Можете назвати лідера в кожній лінії?

- У захисті непоганий Жуан. Надійні та мобільні два опірних півзахисники. Великий об’єм роботи виконує Перрота, індивідуально дуже сильний Жюлі. В атаці команда залежить від Франческо Тотті. Тут через нього будується вся гра.

- Судячи з результатів трьох матчів чемпіонату, пік форми «Роми» припадає саме на початок сезону?

- Можливо. Про це краще скажуть тренери «Роми», які готували команду до сезону. Дійсно, гра «Роми» на даному етапі вражає. В Італії команда має хорошу пресу, але їй не поспішають видавати чемпіонські аванси. Той же Фабліо Капелло в одному з недільних телешоу з найкращої сторони охарактеризував нинішню команду. І додав, що попереду у «Роми» матчі з лідерами чемпіонату, після яких можна буде робити перші серйозні висновки. 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер