Валерій Зуєв: «Колліна підтримав ініціативу клубів»

Валерій Зуєв: «Колліна підтримав ініціативу клубів»

У Києві відбулася зустріч куратора українського суддівського корпусу П'єрлуїджі Колліни з представниками клубів Прем'єр-ліги. «Динамо» на неї делегувало асистента тренера Валерія Зуєва.

- Зустріч була дуже цікавою і корисною, – зазначив Валерій Леонідович. – Причому як для представників клубів, так і, напевно, для самого Колліни. Видно, що людина перебуває на своєму місці, робить величезну роботу. Сама зустріч тривала три години і могла б ще тривати, стільки цікавих і актуальних питань було на ній обговорено.

- На чому саме акцентував увагу представників клубів Колліна?

- У нього по кожній грі зібрано багато матеріалів, найактуальніші з них були представлені до обговорення. Наприклад, момент зустрічі «Дніпро» – «Шахтар», коли Русол у штрафному майданчику нібито зіграв рукою, був розібраний із методичної точки зору. Колліна чітко та професійно пояснив, чому арбітр матчу прийняв саме таке рішення.

- У клубів і, зокрема, в «Динамо» були якісь побажання конкретно до Колліни і до суддівства в цілому?

- Однією з пропозицій клубів було створити аналітичну телепрограму про суддівство. Такі є в Італії та Англії, в Росії виходить програма «Свисток». Для простих уболівальників, більшість з яких досконально не розбирається у правилах суддівства і тонкощах їхнього трактування, професіонали проаналізують суперечливі епізоди, зроблять висновки. Колліна цю ініціативу підтримав. Також кілька років тому була практика відвідування перед початком сезону команд вищої ліги представниками Комітету арбітрів. Футболістам і тренерам пояснювали нововведення до правил та їхнє трактування, усі бажаючі могли поставити фахівцю питання, яке цікавить їх. Є надія, що практика подібних зустрічей буде поновлена починаючи з наступного року.

- На ваш погляд, рівень суддівства в нинішньому сезоні змінився?


- Зміни у кращий бік помітні. Ще одним позитивним чинником вважаю залучення до обслуговування матчів молодих рефері. Як виявилося, в суддівському корпусі є талановиті хлопці, які незважаючи на вік, якісно виконують свої обов'язки.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер