Валерій Зуєв: «Молоді гравці виглядали достойно»

Валерій Зуєв: «Молоді гравці виглядали достойно»

«Арсенал» - «Динамо». Післематчева прес-конференція

Валерій Зуєв, тренер «Динамо»:

- Хочу привітати всіх із завершенням чемпіонату. Кожен рік, і цей рік не виняток, був напруженим. Добре, що все так закінчилось, і ми виграли все, що можна було виграти. Для турнірного положення сьогоднішня гра нічого не вирішувала, але ми задоволені, що молоді хлопці достойно та з великим бажанням провели гру, за що їм велике спасибі.

- До Одеси поїде саме сьогоднішній склад чи ви плануєте його розбавити?

- До Одеси ще далеко. 26 червня команда збирається на базі, на 28 заплановано виліт до Австрії. Деякі гравці ще навіть не відпочивали. Ще раз підкреслю, нам дуже шкода, що було мало замін – хлопці цілий тиждень готувались до гри і для них цей матч був величезною відповідальністю. Також, якби проводилось більше замін, ми б змогли продивитись більше виконавців. Про їхні можливості добре знає тренер дублюючого складу Юрій Калитвинцев, який не зміг сюди прийти у зв’язку з проблемами зі здоров’ям.

* * *
Олександр Заваров, головний тренер «Арсеналу»:

- Вітаю «Динамо» з усіма виграними званнями. Так тримати! Тепер по грі. Поєдинок цей нічого не вирішував, хоча подразник та мотивація були. Сьогодні ми задіяли багато молодих хлопців, наш резерв. Тобто наступного року буде багато перестановок і, відповідно, будемо виходити на інший рівень. Але в команді повинні бути також і досвідчені футболісти, які б вели за собою команду та добивались результату.

- Ви вже визначились із тими людьми, які покинуть команду?

- Так, визначився. Усі орендовані повертаються у свої клуби, у ті ж «Динамо» та «Шахтар». Потім буде пара-трійка днів подумати, попрацювати на трансферному ринку і вже тоді визначити завдання на наступний сезон. Поки що все іде не так просто, але, думаю, все налагодиться. На відміну від «Динамо», я не можу відпочивати, у мене із завтрашнього дня розпочинається робота, яка, думаю, принесе користь команді.

- Керівництво уже поставило перед вами завдання?

- У газетах я прочитав, що поставило.

- Які?

- Я міг би сказати, що хочемо стати чемпіонами, але у команди немає ані футбольної бази, ані гравців, які б це могли зробити. Багато буде залежати від селекційної роботи. Поставити завдання увійти до зони УЄФА – буде важкувато. Грати так, як ми грали у цьому півріччі – без грошей, без можливості когось запросити, «без дому, без хати» – нелегко. Без футболістів у футбол грати важко. Але з приходом нового керівництва проблеми вирішуватимуться, деяк уже вирішено. Стосовно планів, 25 червня ми збираємось, але уже із завтрашнього дня, повторюсь, у тренерського штабу розпочинається розмова з керівництвом клубу «по-крутому».

- Сьогодні склалась дивна ситуація, коли «Арсенал» приймав «Динамо» Київ на стадіоні «Динамо». Скажіть, будь-ласка, на наступний рік вже вирішилось, де буде грати ваша команда?

- Велике спасибі «Динамо» за таку можливість. Важко сказати. Де би ми грали: НСК «Олімпійський» закривається, поле в Борисполі не пройшло атестацію та годиться лише для ігор першої ліги. Можливо, грали б на своїх кортах. Якби був старий Хотабич, він би махнув паличкою. А для будівництва стадіону потрібні і кошти, і гроші. Тому, на наступний рік також є домовленість між президентами клубів про проведення наших матчів на динамівському стадіоні.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер