Валерій Зуєв: «Закарпаття» заслужило на перемогу»

Валерій Зуєв: «Закарпаття» заслужило на перемогу»

«Закарпаття» - «Динамо» - 1:0. Післяматчева прес-конференція

На післяматчевій прес-конференції «Динамо» представляв асистент головного тренера Валерій ЗУЄВ:

- По-перше, хочу вибачитися за те, що Валерій Георгійович (Газзаєв, - прим.ред.) не зможе взяти участі в прес-конференції. Він погано себе почуває, - пояснив відсутність головного тренера Валерій Леонідович. – По-друге, ми хочемо привітати команду «Закарпаття» з перемогою, вона на неї сьогодні заслужила. Коментувати дії своєї команди, гадаю, немає сенсу. Так само, як і казати про те, що було погане поле, багато нереалізованих моментів.

- Тепер доля чемпіонства вирішиться в очному поєдинку з «Шахтарем»?

- Чемпіонат ще не закінчився. Гадаю, все вирішиться в останніх турах.

- Чи стало для вашої команди сюрпризом, що «Закарпаття» не закрилося на своїй половині поля, а прагнуло грати в комбінаційний футбол?

- Жодного секрету в цьому не було. Проти нас усі команди налаштовуються дуже добре. «Закарпаття» було заряджене на боротьбу і чудово підготовлене до сьогоднішнього поєдинку, як у психологічному плані, так і функціонально. Тому, повторюся, заслужено перемогло.

- У чому причина невдач «Динамо»?

- Це питання я коментувати не буду. Можна казати про моменти, коли ми були просто зобов’язані забивати, але не зробили цього.

- Склалося враження, що динамівці намагалися завести м’яча до воріт і завдавали мало дальніх ударів. Після переходу Алієва нема кому бити?

- До чого тут це? Що, окрім Алієва, немає інших футболістів? Час є, гадаю, головний тренер розбереться. А футболістам потрібно подивитися на себе з боку і замислитися.

- Команда відпрацьовує на тренуваннях розіграш кутових?

- Так, ми приділяємо дуже багато уваги як стандартним положенням, так і тактиці.

* * *

Ігор ГАМУЛА, головний тренер «Закарпаття»:

- Я би хотів, щоб оплески, якими ви мене зустріли, адресувалися футболістам. Вони просто молодці! Кажучи про хід гри, вважаю, ми ні в чому не поступилися «Динамо», можете подивитися на статистику. Ми вийшли не відбиватися, а грати у футбол. Так, наприкінці було трохи важко, але це пов’язано з тим, що хотілося зберегти здобуту перевагу. Отже билися за те, щоб не пропустити. Наприкінці врятував наш воротар Діма Бабенко, але нікого виокремлювати не збираюся, абсолютно всі зіграли дуже добре. Ми, напевно, потрапили до історії, оскільки до цього «Закарпаття» ще жодного разу не вигравало в «Динамо». Звичайно, дуже раді і тренери, і футболісти, але в роздягальні я сказав, що головне в нас попереду. Адже якщо надалі все завалити, то цей маленький крок, який ми сьогодні зробили, нівелюється. Як, наприклад, після нічиєї з «Шахтарем», коли ми програли три чи чотири гри поспіль. Звичайно, за два дні гравцям буде складно відновитися, відразу після гри я відправив усіх до басейну і лазні на відновлення. Коли хороші емоції, то й реабілітація проходить легше. Гадаю, ми й надалі покажемо хороший футбол, поступово будемо надолужувати втрачене в першому колі.

- Коли ви очолили «Закарпаття», сказали, що будете відбирати очки в «Динамо»...

- Бачите, я стримав слово (посміхається). До речі, Валерій Георгійович – мій дуже близький друг і товариш, з ним ми грали ще в молодіжній збірній СРСР і підтримуємо хороші стосунки. Поспілкувалися з ним і сьогодні перед грою.

- Чи перетиналися ви з Газзаєвим, коли працювали в Росії?


- Так, він мене обіграв із ЦСКА 1:0 в Новоросійську. Я добре пам’ятаю ту гру, ми непогано виглядали, але десь на 60-й хвилині пропустили прикрий гол, а зрівняти рахунок не змогли. Сьогодні ж я помстився (посміхається). Повторюся, сьогодні нам протистояла дуже сильна команда світового класу. Але я сказав своїм футболістам, що вони найкращі. Для мене це так і є.

- Чи буде така ж позамежна налаштованість у футболістів перед грою з «Оболонню»?

- Я вже сказав, що буде важко цього досягти, адже сьогодні ми віддали дуже багато сил, витратили силу-силенну емоцій. Але ми зробимо все можливе і неможливе, щоб не вдарити у бруд обличчям і провести хорошу гру з киянами.

- Чи передбачені для команди особливі преміальні за сьогоднішню перемогу?

- Це залежить не від нас, а від керівництва клубу. Але певна система преміювання в нас є.

- Чи заходив після гри хтось із керівництва до роздягальні?

- Ті, хто дають гроші, перебувають далеко (сміх у залі). Хлопці грали, перш за все, за своє ім’я. Перед грою я їм сказав, що за поразку вас лаяти ніхто не буде, але в разі перемоги ви можете стати героями. І вони ними стали. Упевнений, що хтось із хлопців потрапить до збірної туру, про нас багато будуть говорити в пресі. Це приємно. Така увага додасть нам сил та впевненості.

- За бійку наприкінці матчу Бабенко отримав жовту картку. Це означає, він пропускає наступну гру?


- Ні, ця картка в нього лише третя. Матч із «Оболонню» не пропускає ніхто. Я хвилювався лише за Болохана, в якого в пасиві були три попередження. А бійку наприкінці матчу ініціював Хачеріді, який упродовж усього матчу чіплявся-чіплявся, і все ж таки домігся свого.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер