Ванат, Буяльський та Сидорчук долучилися до перемоги збірної України над Мальтою

Ванат, Буяльський та Сидорчук долучилися до перемоги збірної України над Мальтою

У понеділок, 19-го червня, національна збірна України провела третій матч у рамках відбору на Євро-2024. «Жовто-сині» під керівництвом Сергія Реброва зіграли у словацькій Трнаві проти Мальти.

Поєдинок вийшов непростим для нашої команди. Долю поєдинку вирішив єдиний забитий м’яч, який наша команда провела на 72-й хвилині, коли з пенальті відзначився Циганков.

У стартовому складі «жовто-синіх» на поле вийшов динамівський нападник Владислав Ванат, який провів на полі 62 хвилини. У перші 15 хвилин поєдинку ініціативою володіли українці, які створили щонайменше два перспективних моменти. В обох безпосередню участь взяв Ванат.

Спочатку він підключився до атаки другим темпом та завдавав удару лівою ногою, але з ним впорався голкіпер суперника, а добивання Ярмоленка було заблоковане захисником. Згодом Ваната трохи підвела влучність після прострілу Циганкова до штрафного майданчика, тому він не зміг замкнути ближній кут.

Надалі гра трохи заспокоїлася. Відзначитися наша команда могла вже у компенсований до першого тайму час, коли м’яч у ворота відправив Циканков, але миттю раніше арбітр зафіксував офсайд у Ваната та взяття воріт відмінив.

На початку другого тайму українці з новими силами пішли уперед. В одному з моментів м’яч влучив у руку захиснику Мальти, і після перегляду VAR арбітр призначив пенальті. Але з одинадцятиметрового удару Ярмоленко влучив у поперечину. Втім, незабаром ситуація повторилася. Цього разу вже Ярмоленка збили у штрафному майданчику гостей, і виконувати другий пенальті підійшов Циганков. Віктору пощастило більше – і м’яч опинився у сітці – 1:0.

Надалі збірна Мальти продовжила масовано та самовіддано оборонятися. До завершення поєдинку у наших хлопців було ще кілька можливостей, щоб відзначитися, але Забарного, Довбика, Циганкова та Миколенка підвела реалізація, та й воротар Мальти діяв надійно.

Зазначимо, що у другому таймі на поле вийшли ще двоє динамівців, заявлених на гру: на 63-й хвилині на заміну з’явився півзахисник Віталій Буяльський, а на 80-й хвилині у гру вступив півзахисник Сергій Сидорчук.

Свій наступний матч у рамках відбору на Євро-2024 збірна України проведе 9-го вересня вдома проти Англії.

Відбір на Євро-2024

Україна – Мальта – 1:0 (0:0).

Україна: 12. Трубін, 22. Матвієнко (16. Миколенко, 46), 13. Забарний, 4. Кривцов, 17. Конопля, 6. Степаненко, 8. Маліновський (14. Буяльський, 63), 21. Судаков, 7. Ярмоленко (к) (5. Сидорчук, 80), 15. Циганков (3. Сваток, 90+5), 9. Ванат (11. Довбик, 63).

Мальта: 1. Бонелло (8. Греч, 45+2), 3. Камензулі, 4. С. Борг (к), 6. Гійом'є, 7. Мбонг (18. Дегабріеле, 87), 9. Нвоко (14. Сатарьяно, 46), 10. Теума (12. Греч, 87), 11. Джонс (21. Дімеч, 62), 20. Янкам, 22. Мускат, 23. Ж. Борг

Гол: Циганков (72, з пен.)

Нереалізований пенальті: Ярмоленко (52, поперечина)

Попередження: Маліновський (56) – Ж.Борг (50), С. Борг (69).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер