Ванат та Караваєв допомогли Україні обіграти Мальту у відборі на Євро-2024

Ванат та Караваєв допомогли Україні обіграти Мальту у відборі на Євро-2024

У вівторок, 17 жовтня, національна збірна України, яка обіграла у Празі команду Північної Македонії, провела черговий матч у рамках відбору на Євр-2024.

Підопічні Сергія Реброва зіграли на Мальті проти місцевої збірної, що є аутсайдером нашої групи. У стартовому складі «жовто-синіх» вийшли два представники «Динамо» - захисник Олександр Караваєв та нападник Владислав Ванат, який в ігровій схемі зайняв позицію на фланзі півзахисту.

Незважаючи на відчутну різницю у класі, легкою прогулянкою поєдинок для збірної України не став. На 12-й хвилині господарі відкрили рахунок після стрімкої атаки, однак «жовто-сині» ще до перерви не лише зрівняли цифри на табло, а й вийшли вперед. Спочатку після прострілу Судакова з лівого флангу захисник мальтійців Камензулі зрізав м’яча у власні ворота, а згодом Мудрик заробив пенальті, який упевнено реалізував Довбик.

Після перерви українці продовжували володіти перевагою, яку втілили у ще один забитий м’яч – незадовго до фінального свистка голом відзначився Мудрик, поціливши в кут із дальньої відстані.

Відбір Євро-2024

Мальта – Україна – 1:3

Україна: Трубін, Караваєв (Зубков, 76), Забарний, Матвієнко (Сваток, 46), Миколенко, Сидорчук, Судаков (Назарина, 67), Мудрик, Ванат (Конопля, 67), Зінченко (Піхальонок, 87), Довбик.

Голи: Мбонг (12)- Камензулі (38, автогол), Довбик (43, пен.), Мудрик (85).

Додамо, що в іншому матчі групи Англія обіграла вдома Італію – 3:1. В актуальній турнірній таблиці Україна з 13 очками посідає друге місце, випереджаючи Італію на три бали, але при цьому провівши на один матч більше за «Скуадру Адзурру». Саме з італійцями «жовто-сині» проведуть 20 листопада заключний матч відбірного етапу, який і визначить, чи вийде наша команда напряму на Євро-2024.

фото УАФ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер