Ванат забиває красивий гол, Україна U21 грає внічию з Францією

Ванат забиває красивий гол, Україна U21 грає внічию з Францією

У матчі кваліфікації на Євро-2023 (U21) молодіжна збірна України зіграла з Францією. В очному протистоянні зустрілись друга та третя команди групи H.

Україна після 8-ми матчів мала 19 очок у 8-ми матчах, Франція – 25 після 9-ти зіграних. Тож для французів цей поєдинок став заключним у відбірковій групі. Україна нижче другого місця вже не могла опуститися, проте мала теоретичний шанс поборотися за перше місце (у разі перемоги над французами з різницею у шість м’ячів) та більш реальний – стати найкращою командою з-поміж тих, які посіли другі місця у своїх групах. Проте для цього все одно треба було перемагати Францію.

У стартовому складі Руслан Ротань випустив на поле чотирьох представників київського «Динамо» - захисників Антона Боля та Костянтина Вівчаренка, півзахисника Миколу Михайленка (який у сезоні 2021/22 виступав у оренді за «Чорноморець»), а також форварда Владислава Ваната.

Початок гри склався невдало для «синьо-жовтих» - вже на третій хвилині гри вони опинилися у ролі наздоганяючих, коли рахунок відкрив Матіс Абблен.

Утім, досить швидко «синьо-жовті» відігралися: вже на сьомій хвилині комбінацію українців завершив Владислав Ванат, який знайшов можливість для удару лівою ногою майже з лінії штрафного майданчика в самісіньку дев’ятку – справжній шедевр!

Однак вже за три хвилини французи знову повели в рахунку – помилкою українців у захисті повною мірою скористався син легенди французького футболу, знаменитого захисника Ліліана Тюрама, чемпіона світу та Європи – Кефрен Тюрам.

А в середині першого тайму становище української збірної ще більше погіршилося, коли знову результативною стала атака гостей лівим флангом, яку завершив Амін Гуйрі.

Перед самою перервою підопічні Руслана Ротаня скоротили відставання у рахунку, коли після прострілу з флангу Бенуа Бадьяшиль зрізав м’яч у власні ворота.

Рикошет допоміг українцям і зрівняти рахунок на початку другого тайму після удару Артема Бондаренка, який завершав масовану атаку нашої збірної, при цьому гольову передачу віддавав динамівець Вівчаренко.

До завершення гри українська збірна мала моменти, аби вирвати перемогу. Зокрема, моменти мав і динамівець Владислав Супряга, який у сезоні, що завершився, виступав за італійську «Сампдорію». Він замінив одноклубника Ваната на 68-й хвилині, однак вирвати перемогу «синьо-жовті» так і не зуміли.

Нічия означала для підопічних Руслана Ротаня участь у плей-офф кваліфікації, перед яким наша збірна проведе заключний поєдинок у групі – у гостях проти Арменії 12 червня.

Кваліфікація ЧЄ-2023 (U-21). Група H

Україна (U-21) — Франція (U-21) — 3:3

09.06.2022. Стадіон «Есеньюрт Неджмі Кадиоглу».

Україна (U-21): Трубін, Сич, Таловєров, Боль, Вівчаренко, Михайленко (Кухаревич, 83), Бондаренко (к) (Желізко, 84), Криськів (Хлань, 68), Судаков, В'юнник (Брагару, 76), Ванат (Супряга, 68).

Франція (U-21): Месльє, Калюлю, Люкєба, Бадьяшиль (к), Трюффер, Шотар (Какере, 63), Тюрам, Коне (Камавінга (57), Гюйрі (Діоп, 81), Аблєн (Калімуендо-Мюінга, 57), Шо (Нгуму, 63).

Голи: Ванат (7), Бадьяшиль (44, автогол), Бондаренко (50) — Аблєн (3), Тюрам (10), Гуйрі (25).

Попередження: В'юнник (36), Бондаренко (52), Ванат (53) — Бадьяшиль (43), Тюрам (55).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер