Василь МАТВЕЄВ: «Йти за руку з динамівцями – величезна подія для дітей»

Василь МАТВЕЄВ: «Йти за руку з динамівцями – величезна подія для дітей»

Останній поєдинок нинішнього сезону став у цьому плані особливим, оскільки на поле нашу команду вивели не просто діти, а учні молодших класів (від 0-го до 4-го) спеціальної школи-інтернату № 15, які є членами Київського міського клубу інвалідів «Прометей ». Докладніше про цю подію та враженнях дітей розповів їхній учитель фізичного виховання Василь Матвеєв:

- Враження дітей словами просто не передати! Адже для них це було вперше. Батьки одного хлопчика розповідали, що дитина потім усю ніч не спала, його переповнювали емоції від того, що його виводив за руку сам Олександр Шовковський, а потім ще й відвів його назад, тому що він сам погано ходить.

У нас був просто божевільний відбір – бажаючих було дуже багато. Я прагнув переважно відбирати дітей із неблагополучних сімей, наприклад, у яких є лише один батько, для них це було дуже потрібно й важливо. Але загалом, у нас усі захоплюються футболом – і дівчатка, і хлопчики. Завдяки «Динамо» тепер ми отримали запрошення від ЮНЕСКО та Фонду ЮНІСЕФ вивести на поле футболістів збірної України перед матчем із Камеруном 2-го червня.

Зазначу, що двоє хлопців – випускників нашої школи – є п'ятиразовими чемпіонами світу та дворазовими паралімпійськими чемпіонами. Учні нашої школи позаторік виграли чемпіонат Європи з футболу в Португалії. Також ми є чемпіонами України організації «Special Olympic» фонду ім. Кеннеді, який об'єднує на 20 країн більше, ніж Олімпійський комітет. Наші діти брали участь у змаганнях у Греції, на Алясці, в Японії, Китаї тощо. А найкращі, повторюся, заслужили виводити на поле найтитулованішу команду України київське «Динамо».

Я взяв на матч ще кілька старших хлопців-інвалідів, так вони в перерві не пошкодували грошей зі своєї невеликої пенсії, склали докупи та побігли купувати прапор «Динамо», щоб ще активніше підтримувати команду. Я сам уболіваю за «Динамо» з 1960-го року, і намагаюся прищеплювати цю любов дітям.

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер