Важливий крок у боротьбі за чемпіонство 1967-го року

Важливий крок у боротьбі за чемпіонство 1967-го року

Рівно 54 роки тому цей день, 8 листопада 1967 року, «Динамо» провело важливий матч у чемпіонаті Радянського Союзу.

Наша команда вдома приймала «Крила Совєтов» з Куйбишева та здобула перемогу з рахунком 2:0 завдяки двом голам Анатолія Бишовця. Ця гра мала велике турнірне значення, оскільки до матчу відрив від найближчого переслідувача – московського «Динамо» - становив лише два очки, і за п'ять турів до фінішу, питання про чемпіонство залишалося відкритим, хоча кияни мали гру в запасі. А після перемоги над «Крилами Совєтов» динамівці зміцнили свої позиції, збільшивши відрив від москвичів до 4-х очок. У турах, що залишилися, обидві команди втрачали очки, але кияни робили це рідше, і в результаті, стали чемпіонами з п'ятиочковою перевагою.

У звітному матчі головним героєм матчу став Анатолій Бишовець, який обидва м'ячі забив ефектно. Першим він завдячує Хмельницькому, який все для нього зробив, зокрема, блискучим пасом вивів його на ворота. А другий – провів головою у високому стрибку після навісу з правого флангу. Тричі він намагався ще забивати в падінні через себе, і, хоч усі м'ячі пройшли повз ворота, безумовно, це були красиві миттєвості.

Також зазначимо, що один раз м'яч все ж таки побував у сітці господарів, коли Жуков, обігравши правий фланг захисту чемпіонів, м'яко подав на воротарський майданчик, звідки Козаков пробив повз Баннікова. Але головний арбітр зафіксував положення "поза грою" у футболіста суперника, хоча боковий суддя і не підняв прапорець. Очевидці відзначають, що центрфорвард гостей Казаков мав й інші можливості відзначитися, але в цих моментах він діяв не настільки енергійно і не проявляв дотепності і високого рівня техніки обведення.

У «Динамо» ж півзахист і напад зіграли чудово, злагодженість атак, що розігрувалися, викликали захват у глядачів на трибунах. А ось у захисті були похибки та недбалі дії, але, очевидно, гості з Куйбишева не змогли ними скористатися, хоча й були близькі до цього.

Чемпіонат СРСР, 32 тур.

"Динамо" (Київ) - "Крила Совєтов" (Куйбишев) - 2:0 (1:0).

8 листопада 1967 року. Київ. Центральний стадіон. 46 000 глядачів.

"Динамо": Банніков, Щегольков, Сосніхін, Левченко, Круликовський, Турянчик, Бишовець, Сабо, Медвідь, Серебряников (Поркуян, 60), Хмельницький.

«Крила Совєтов»: Котляров, Майоров, Сахаров, Капсин, Вальков, Мартинов, Корсунов, Вербовський (Аряпов, 46), Козаков, Іванов, Жуков.

Голи: Бишовець (19, 68).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер