Важлива перемога із смаком численних прем'єр

Важлива перемога із смаком численних прем'єр

Головний тренер «Динамо» Олег Блохін встановив своєрідний рекорд поточної першості у своїй команді, замінивши в порівнянні з попереднім матчем, який було програно «Чорноморцю», у стартовому складі одразу сімох гравців.

Максим Коваль поступився місцем у воротах Олександру Шовковському. В обороні травмованого Євгена Хачеріді замінив Домагой Віда. У півзахисті майже всі обрані на минулу гру Дуду, Сергій Сидорчук, Лукман Аруна та Юнес Беланда сіли на лавку, а їхні місця зайняли Мігель, Огнєн Вукоєвич, Роман Безус (обидва вперше в сезоні) та Андрій Ярмоленко, який відновився після травми. Нарешті, єдине місце форварда повернув собі Дьємерсі Мбокані, який замінив Брауна Ідейє.

Аспекти гри

Чергова глобальна ротація складу й дещо видозмінена тактична схема у вигляді двох нешвидкісних опорників Мігеля та Вукоєвича та висунутого Безуса, який діяв під єдиним форвардом Мбокані, в першому таймі відверто не спрацювала.

«Біло-сині» вкрай повільно організовували свої атаки, фланги – Ленс та Ярмоленко працювали малопродуктивно, а про зіграність у лініях узагалі судити було складно, оскільки комбінаційна гра у підопічних Блохіна відверто не йшла. Тим не менш, два моменти для взяття воріт господарі все ж створили. На 29-й хвилині Безус блискуче розібрався з кількома суперниками праворуч біля лицьової лінії, віддав трохи назад на Гусєва, Олег пробивав у кут, але сербський воротар «Таврії» Кахріман виявився на місці. За чотири хвилини Ярмоленко перевів м'яча з правого флангу на лівий кут штрафного майданчика, звідти Ленс переправив футбольного снаряда головою на Мбокані, Дьємерсі пробивав також головою з лінії воротарського майданчика, але не влучив у кут.

У «Таврії», яка думала лише про оборону, хороший момент втратив за три хвилини до перерви Фещук. Він, отримавши м'яча на підступах до штрафного майданчика, розвернувся та пробив по воротах – м'яч пролетів над поперечиною. До речі цей гравець тільки залишився в грі тільки з незрозумілої ліберальності головного арбітра Романова, розбивши ліктем на 26-й хвилині лице у кров Домагою Віді.

Загалом за весь перший тайм динамівці лише три рази поцілили у рамку воріт кримчан, чого в матчі навіть із відвертим аутсайдером мало хто очікував...

Перерва сприятливо подіяла на «біло-синіх», як мінімум в емоційному плані. Широкі атаки незабаром призвели до першого голу, який уперше в сезоні забив Безус.

Про те, як же збиралася відіграватися команда Янніса Христопулоса, здогадатися було практично неможливо. Максимум на кожній третій передачі комбінації його підопічних закінчувалися, чи то був вихід із оборони, гра в середині поля або в атаці. Динамівцям на тлі доволі слабкого суперника періодично вдавалися гострі атаки. Забито же другий гол було в результаті грубої помилки центру оборони сімферопольців.

Після довгого пасу Тремулінаса зі своєї половини поля Мбокані високо вистрибнув, дезорієнтував захисника, а м'яч, який пролетів повз конголезця, дістався Ярмоленку. Той, вибігши з-за спин захисників, перекинув шкіряну сферу над воротарем, який невдало вийшов із воріт, вирішивши епізод на користь «Динамо» – 2:0. Щиру радість Андрія цілком можна було зрозуміти, адже він забив свій перший м'яч у цьому чемпіонаті!



Після цього єдине питання було в тому, чи заб'ють господарі ще. Їм це в результаті не вдалося, хоча зробити рахунок розгромним цілком могли Ленс та Мбокані.

Також відзначимо дебют динамівського вихованця Євгена Макаренка, який провів на полі в «біло-синій» футболці свої перші 15 хвилин.

Ключовий момент

Перший гол за тим сценарієм, як розвивався матч, став визначальним. Безус отримав пас від Мбокані на лінії півкола перед штрафним майданчиком, і пробив точно в кут – м'яч від стійки залетів у ворота.

Топ-персона

Роман Безус за 75 хвилин перебування у грі був не тільки найактивнішим, але й ефективним, забивши свій прем'єрний гол у сезоні, вийшовши вперше у стартовому складі «Динамо».

УПЛ. 6-й тур


18.08.2013 р. м.Київ. НСК «Олімпійський», 21,322 глядачів

«Динамо» – «Таврія» – 2:0 (0:0)

«Динамо»:
Шовковський (к), Тремулінас, Віда, Драгович, Гусєв, Мігель (Аруна, 66), Ленс (Ідейє, 83), Вукоєвич, Безус (Макаренко, 75), Ярмоленко, Мбокані.

«Таврія»: Кахріман, Путраш (Габовда, 29), Даценко, Любичич, Буссаїді, Ярчук, Гомес, Причиненко, Гуменюк, Назаренко (к) Калініченко, 56), Фещук (Коробка, 74).

Голи: Безус (50, пас Мбокані), Ярмоленко (73, пас Тремулінас).

Попереджені: Вукоєвич (10), Віда (36) – Причиненко (28), Кахріман (43), Гомес (45+1).

Статистика (у дужках – статистика за підсумками першого тайму)

«Динамо»

Статистика

«Таврія»

2 (0)

Голи

0 (0)

53 (58)

Володіння м'ячем (%)

47 (42)

20 (9)

Загалом ударів

2 (1)

10 (3)

Удари в рамку воріт

1 (0)

10 (6)

Удари повз ворота

1 (1)

0 (0)

Стійки/поперечини

0 (0)

1 (0)

Сейви

8 (3)

9 (5)

Кутові

2 (2)

1 (1)

Офсайди

2 (0)

18 (8)

Порушення правил

15 (11)

2 (2)

Жовті картки

3 (3)

0 (0)

Червоні картки

0 (0)

 

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер