Важлива перемога в Харкові команди Гусіна!

Важлива перемога в Харкові команди Гусіна!

Переможний гол у середині другого тайму забив Євген Макаренко.

На підопічних Андрія Гусіна очікував важкий виїзд до Харкова. У нинішньому сезоні «Геліос» із 12-ти перемог дев'ять здобув саме в рідних стінах і, попри те, що команда вже не вирішує особливих завдань, «сонячні» (прізвисько «Геліоса» – прим. ред.) вдома не відпускає нікого без бою.

Головний тренер «Динамо-2» у звітному матчі не міг розраховувати на цілу групу гравців: Артур Рудько, Дмитро Кушніров, Сергій Люлька та Дмитро Коркішко були викликані до табору молодіжної збірної, Євген Морозенко пропускав виїзний поєдинок через дискваліфікацію. Через це в заявці «біло-синіх» лишилося 15 футболістів.

У першому таймі команди обмінювалися моментами. У «Геліоса» двічі міг відзначитися Кандауров, який не влучав у рамку воріт із кількох метрів, Задоя, перебуваючи в хорошій позиції, затягнув із ударом та буквально подарував м'яча Роману Загладьку. «Біло-сині», у свою чергу, також намагалися загострювати ситуацію біля воріт «Геліоса». Після подачі Макаренка зі штрафного Зарубін не без труднощів перевів м’яча на кутовий, із ударом Коваля він також впорався, а після пострілу Дієго Суареса м'яч пролетів трохи вище поперечини.

Зовсім інакше розпочався другий тайм. Динамівці заволоділи ініціативою й доволі швидко вийшли вперед. Це Суарес після блискучого пасу Макаренка вийшов віч-на-віч із голкіпером, який збив його з ніг. Пенальті чітко виконав капітан «біло-синіх» Євген Новак. Мінімальною перевага команди Андрія Гусіна була недовго. Цього разу Макаренко опинився на вістрі, замкнувши на дальній стійці чудову подачу Володимира Коваля з кутового.

Забивши другий гол, гості не збиралися зупинятися. Коваль із хорошої позиції пробив у голкіпера, Суарес не зміг у штрафному майданчику прийняти м'яча й завдати завершального удару. Не забиваєш ти – забивають тобі. Господарі організували хорошу контратаку, яку ударом головою завершив Расков. На куражі футболісти «Геліоса» пішли вперед і мали кілька нагод зрівняти рахунок, але надійно діяла оборона на чолі із Загладьком. Облога воріт динамівців тривала до фінального свистка. Качур та Корольчук промахнулися із чудових позицій, але в підсумку підопічні Андрія Гусіна вистояли і здобули виїзну перемогу.

Першість України. Перша ліга. 31 тур

«Геліос» – «Динамо-2» – 1:2 (0:0)

15.05.2012 р. Харків. Стадіон «Геліос-Арена»

«Геліос»: Зарубін, Борзенко, Лобойко, Гальчук, Маринчук, Кривошеєв (Костюк, 72), Задоя, Хромих (Корольчук, 85), Кандауров (Качур, 66), Тарасенко – кап (Герасимець 58), Расков.

«Динамо-2»: Загладько, Бутенін (Фаворов, 90), Новак – кап, Козлов, Рижук, Сухомлинов, Дієго Суарес, Макаренко, Гемега (Прокипчук, 67), Шевчук (Хобленко, 86), В.Коваль.

Голи: Расков (70) – Новак (51, пен.), Макаренко (59).

Попереджені: Зарубін (50), Задоя (55) – Суарес (39), Козлов (68), Макаренко (73).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер