Важливе завдання ІФЕФ імені Лобановського

Важливе завдання ІФЕФ імені Лобановського

У середині серпня в Києві пройшов IХ за ліком Міжнародний турнір пам’яті Валерія Лобановського. У ньому були радість переможців та сльози переможених, інтрига, кульмінаційна серія пенальті... А ще, «дні Лобановського» в Києві – це зустрічі старих друзів, обмін думками, спогадами. Під час урочистого відкриття нинішнього турніру, якраз із випуском білих голубів над пам’ятником Валерію Лобановському, в мережі Інтернет відкрився сайт Міжнародного фонду розвитку футболу імені Валерія Лобановського. www.ifef-lobanovsky.com. Більше про роботу організації розповів її президент Деві Аркадьєв.

- Головним завданням ІФЕФ, зареєстрованого в березні цього року, є збереження пам’яті про видатну людину та футбольного тренера Валерія Лобановського. Популяризації великої спадщини передової методики організації гри та підготовки футболістів, розробленої Базилевичем, Зеленцовим та Лобановським, яка в середині 1970-х років сприяла грі, яку назвали «футболом ХХI століття». Вивчення та застосування їхньої методології у футболі та філософії в житті... Серед засновників фонду – легендарний футболіст Віктор Каневський, спортивний функціонер Олександр Ольшанецький, почесними президентами стали Світлана Лобановська та Олег Базилевич.

Відкриття сайту стало важливою віхою в діяльності ІФЕФ. Ми, спільно з усіма шанувальниками футболу, хочемо поступово зібрати разом наукову й творчу спадщину Лобановського та його соратників, систематизувати її, зробивши зручною для користування всіма охочими. Перші кроки в цьому напрямі вже зроблені – розміщено близько 200 фотографій різних періодів життя Лобановського, відео-фрагменти, статті та книги. Це лише початок, попереду на всіх нас чекає велика робота. Є можливість для спілкування: чи то залишити свій коментар під статтею, чи завести особистий блог. Із часом припускаємо вихід сайту на трьох мовах (російська, англійська, німецька), щоб велика тренерська й наукова спадщина, що народилася в Києві в середині 70-х років і що випередила свій час, розповсюдилася по всьому світу.

Ще один важливий напрям ІФЕФ – це благодійна діяльність. На зібрані кошти від пожертв і спонсорських надходжень мають намір надавати підтримку спортивним проектам, оздоровлювати й розвивати дітей, надавати матеріальну допомогу ветеранам футболу та їхнім сім’ям.

Ласкаво просимо на сайт фонду: www.ifef-lobanovsky.com

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер