VBET Ліга. 2 тур. «Динамо» – «Дніпро-1». Прев’ю

VBET Ліга. 2 тур. «Динамо» – «Дніпро-1». Прев’ю

Виступ у чемпіонаті України 2022/23 київське «Динамо» розпочне матчем із «Дніпром-1».

Домашній матч киян пройде у Львові на «Арені Львів».

«Динамо»

Старт сезону

Для «Динамо» майбутній матч буде далеко не першим офіційним у новому сезоні. Підопічні Мірчі Луческу провели вже шість матчів у рамках трьох кваліфікаційних раундів Ліги чемпіонів. Здолавши турецький «Фенербахче» (0:0, 2:1) та австрійський «Штурм» (1:0, 2:1), «біло-сині» поступилися в раунді плей-офф португальській «Бенфіці» (0:2, 0 :3).

Безпосередньо до старту в національній першості після поразки у Лісабоні кияни готувалися під Львовом, на базі академії «Руху» у Винниках.

Кадрові зміни у міжсезоння

З гравців, які брали участь у благодійних матчах і розпочали підготовку до нового сезону, основною втратою киян став Беньямін Вербич. Після його трансферу позицію лівого вінгера закривали гравці, для яких ця позиція не є рідною.

Поповнили ряди першої команди молоді гравці, які ще минулого сезону виступали за «Динамо» U19 – Антон Боль, Антон Царенко, Олександр Яцик.

«Дніпро-1»

Старт сезону

«Дніпро-1» є одним із трьох представників України у групових етапах єврокубків цього сезону. Щоправда, команді з берегів Дніпра не вдалося пробитися до Ліги Європи – дніпропетровці поступилися у двох матчах кіпрському АЕКу з Ларнаки, з яким «Динамо» має зустрітися в групі. Тож «Дніпро-1» гратиме у Лізі Конференцій.

Готуючись до протистояння з АЕКом, «Дніпро-1» з початку липня провів чимало контрольних матчів. Почавши з перемоги з рахунком 14:0 у спарингу зі словенською «Чадрою», дніпровці поступилися кіпрському «Арісу» (2:4) і зіграли внічию з ізраїльським «Бейтаром» (1:1) та саудівським «Аль-Насром» (0:0).

У серпні «Дніпро-1» обіграв словенський «Белтінчі» (3:0) та зіграв унічию з еміратською «Шарджею» (1:1) та хорватським «Вараждіном» (3:3).

Кадрові зміни у міжсезоння

Ключовою кадровою зміною у «Дніпрі-1» став прихід у клуб на посаду спортивного директора Євгена Краснікова, а на посаду головного тренера – Олександра Кучера. Обидва перебралися до «Дніпра-1» із «Металіста».

Клуб активно проявив себе на трансферному ринку, підписавши не лише українських гравців, а й легіонерів. Так у бразильської «Форталези» було придбано голкіпера Макса Валефа, у якості вільного агента клуб підписав екс-півзахисника «Індепендьєнте», який мав досвід виступів за національну збірну Аргентини Домінго Бланко.

Також клуб підписав аргентинського правого захисника Еміліано Пуріту, який виступав у Греції, а також бразильського лівого вінгера Веслі Брагу, який виступав за «Аль-Наср».

Також клуб посилився Артемом Громовим, який виступав за «Зорю», і підписав цілу низку гравців «Металіста», які перейшли в «Дніпро-1» слідом за тренером – Володимира Танчика, Сергія Горбунова, Руслана Бабенка, Едуарда Сарапія, а також голкіпера Владислава Рибака (двоє останніх перейшли на правах оренди).

Суддівські призначення

Головний арбітр – Андрій Коваленко (Полтава)

Асистенти – Віталій Сухін, Олександр Павлінов (обидва – Одеса)

4-й арбітр – Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Спостерігач арбітражу – Віктор Швецов (Одеса)

На матчі буде задіяно систему VAR.

Історія зустрічей

Усього зіграно 6 матчів: +5=0-1 м'ячі 13-5

На полі Динамо – 3 матчі: +3=0-0 м'ячі 6-1

В УПЛ зіграно 5 матчів: +4=0-1 м'ячі 9-4

На полі Динамо – 3 матчі: +3=0-0 м'ячі 6-1

Останній матч на полі Динамо:

24.10.2021. 12-й тур Чемпіонату України-2020/2021

Динамо – Дніпро-1 – 2:0

Голи: 1:0 – Циганков (50), 2:0 – Гармаш (75).

Найкращі бомбардири у протистоянні клубів

Динамо:

4 – Віктор Циганков (2 з пенальті)

3 – Беньямін Вербич* (1 з пенальті)

Дніпро-1:

3 – Владислав Супряга*

*Більше не виступають за клуб

Гравці «Дніпра-1», котрі забивали у ворота «Динамо», виступаючи за інші клуби

4 – Артем Громов («Ворскла», «Зоря»)

1 – Валерій Лучкевич («Олександрія»)

Цікаві факти та можливі події

Динамівці забивають голи у всіх матчах із Дніпром-1.

Домашній гольовий серіал Динамо в УПЛ триває 8 ігор – 22 голи.

Переможна клубна рекордна серія Дніпро-1 в УПЛ триває 6 ігор, 19:3.

30-й гол в УПЛ може забити Олександр Караваєв (Динамо), 10-й – Маріо Чуже (Дніпро-1).

Дебютує в УПЛ у статусі головного тренера Олександр Кучер, який раніше як гравець донецького Металурга, Металіста, Шахтаря та Карпат провів у Чемпіонатах 207 ігор (9 голів).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер