VBET Ліга. 5 тур. «Минай» – «Динамо». Прев’ю

VBET Ліга. 5 тур. «Минай» – «Динамо». Прев’ю

У 5-му турі української Прем'єр-ліги київське «Динамо» зустрінеться з «Минаєм». Поєдинок відбудеться у неділю, 2 жовтня, у однойменному селі на Закарпатті й розпочнеться о 13:00.

Трансляція матчу «Минай» – «Динамо» запланована на телеканалі «Setanta Sports».

«МИНАЙ»

Старт сезону

Команда з однойменного села на Закарпатті розпочала сезон пізніше, оскільки її матч 1-го туру було перенесено. Тож у стартовому поєдинку чемпіонату УПЛ-2022/2023 підопічні Володимира Шарана поступилися колишній команді свого нового наставника «Олександрії» (1:2). Після цього минайці вдома зіграли внічию з «Колосом» (1:1), не реалізувавши до того ж пенальті в першому таймі, а потім здолали в гостях «Інгулець» (2:1). Також «Минай» встиг зіграти й перенесений поєдинок 1-го туру, в якому в західному дербі мінімально поступився «Львову» (0:1).

Усі чотири голи, які команда має зі старту сезону, забивали різні гравці – Данило Голуб (у ворота «Олександрії»), Ельдар Кулієв («Колос»), Єгор Твердохліб та Олексій Хахльов («Інгулець»).

Кадрові зміни

У міжсезоння «Минай» активно поводився на трансферному ринку, підписуючи вільних агентів та запрошуючи футболістів в оренду, а також розставався з гравцями на аналогічних умовах.

Зокрема, команду поповнили атакуючий півзахисник Руслан Паламар («Гірник-Спорт»), лівий захисник Дмитро Нємчанінов («Формат Мартін» Словаччина), лівий півзахисник Валерій Рогозинський («Манхінг» Німеччина), опорний півзахисник Вадим Вітенчук («Краматорськ»), правий півзахисник Назарій Воробчак («Прикарпаття»), центральний захисник Богдан Чуєв («Ворскла»), атакуючий півзахисник Єгор Твердохліб («Гірник-Спорт»), центральний захисник Юрій Кравчук («Металіст»), праві захисники Іван Трубочкін та Тарас Дмитрук, центрфорвард Данило Колесник (усі – без клубу).

У свою чергу залишили команду лівий півзахисник Владислав Наумець, хорватський центральний захисник Міслав Матіч, правий півзахисник Данило Книш, лівий захисник Олег Синьогуб, центральний півзахисник Віктор Лиховидько, центральний захисник Олександр Аксьонов, хорватський лівий захисник Домінік Михайлевич, центральний захисник Ігор Дуць, опорний півзахисник Михайло Месхі, малійський лівий захисник Сіака Бакайоко, лівий захисник Владислав Чушенко, правий захисник Євген Єфремов, лівий півзахисник Богдан Коваленко, центрфорвард Юрій Коломоєць та центральний півзахисник Олексій Шпак.

«ДИНАМО»

Старт сезону

У липні-серпні динамівці встигли провести шість поєдинків у рамках кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА. Здолавши турецький «Фенербахче» (0:0, 2:1) та австрійський «Штурм» (1:0, 2:1), «біло-сині» поступилися в раунді плей-оф португальській «Бенфіці» (0:2, 0:3).

Початок сезону на внутрішній арені виявився вкрай невдалим для команди Мірчі Луческу. У першому матчі динамівці зазнали поразки у формально домашньому матчі на «Арена Львів» від «Дніпра-1» з рахунком 0:3. А в другому матчі кияни вже у формально виїзному матчі на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського поступилися «Зорі», знову пропустивши три м’ячі, – 2:3.

Негативний результат у стартовому турі групового етапу Ліги Європи у виїзному матчі зі стамбульським «Фенербахче» (1:2) збільшило невтішну для динамівців серію – вперше за часи незалежності «біло-сині» зазнали поразок у п’яти поспіль матчах…

Нарешті, її вдалося перервати у попередньому турі, коли кияни в непростому поєдинку на «Арена Львів» у Львові здолали місцевий однойменний клуб у формально домашньому для себе матчі (1:0) завдяки голу Буяльського. Саме Віталій наразі є найкращим бомбардиром «Динамо» в чемпіонаті, забивши два м’ячі.

Але на паузу, пов'язану з матчами збірних, динамівці пішли не в найкращому настрої, поступившись у Кракові кіпрському АЕКу. Наразі у «біло-синіх» немає набраних очок у єврокубку й остання сходинка в турнірній таблиці після двох турів.

Кадрові зміни

Основною втратою у міжсезоння для «Динамо» став перехід до грецького «Панатінаїкоса» словенця Беньяміна Вербича. Позиція лівого вінгера, де «Динамо» раніше також втратило уругвайця Карлоса де Пену, була підсилена Владиславом Кабаєвим, який перебрався до «Динамо» із «Зорі». У зворотньому напрямку відправився фланговий півзахисник Денис Антюх. Крім того «Динамо» уклало контракти із 22-річним вінгером збірної Ямайки Кахімом Перрісом та його ровесником нідерландським півзахисником Джастіном Лонвейком.

Суддівські призначення

Арбітр в полі – Олександр Шандор (Львів)

Асистенти арбітра – Віктор Нижник (Вінниця), Віктор Матяш (Донецьк).

Четвертий арбітр – Віктор Копієвський (Кропивницький).

Спостерігач арбітражу – Орест Шмигельський (Львів).

Матч відбудеться із залученням системи VAR.

Арбітр ВАА – Андрій Коваленко (Полтава)

Асистент арбітра ВАА – Андрій Скрипка (Кропивницький)

Спостерігач арбітражу ВАА – Юрій Мосейчук (Чернівці)

Історія зустрічей

Усі матчі «Миная» та «Динамо»

31.10.2018. КУ. 1/8 фіналу. Минай – Динамо – 1:3 («Минай-Арена»)

17.06.2020. КУ. 1/2 фіналу. Минай – Динамо – 0:2 («Минай-Арена»)

26.09.2020. УПЛ. Минай – Динамо – 0:4 (*матч відбувся в Києві, на НСК «Олімпійський»)

07.03.2021. УПЛ. Динамо – Минай – 3:0 (*матч відбувся в Ужгороді, на стадіоні «Авангард»)

11.08.2021. УПЛ. Динамо – Минай – 2:0 (НСК «Олімпійський»)

27.11.2021. УПЛ. Минай – Динамо – 0:2 («Авангард»)

Попередня зустріч

VBET Ліга 2021/22, 16-й тур

«Минай» - «Динамо» - 0:2 (0:1)

27.11.2021. Ужгород, стадіон «Авангард»

«Минай»: Кучер, Синьогуб, Семенко (Матіч, 46), Горін, Гончар, Петрусенко, Хахльов (Месхі, 46), Кулієв, Білоног (Селезньов, 46), Ахмедзаде (Коваленко, 82), Книш (к) (Кобак, 85).

«Динамо»: Бущан, Миколенко, Кендзьора (Караваєв, 76), Забарний, Шабанов, Сидорчук (к), Вербич (де Пена, 62), Шапаренко, Циганков (Антюх, 90+4), Буяльський, Гармаш (Шкурін, 76).

Голи: Циганков (12, з пен.), Шапаренко (90+6)

Попереджені: Горін (12) – Вербич (59), де Пена (69).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер