VBET Ліга. «Чорноморець» – «Динамо» – 3:2. Звіт про матч

VBET Ліга. «Чорноморець» – «Динамо» – 3:2. Звіт про матч

У рамках 4-го туру чемпіонату України з футболу київське «Динамо» завітало до Одеси, де зіграло з місцевим «Чорноморцем».

Перед звітним туром обидві команди мали однакову кількість очок, по шість, але при цьому «Динамо» провело лише два матчі та здобуло максимальний результат у них, а «Чорноморець» зіграв три поєдинки, зазнавши однієї поразки (від «Колоса» - 0:2 у 2-му турі).

Два останніх поєдинки в Одесі проти «моряків» складалися для «Динамо» вдало, в яких «біло-сині» здобували перемоги з великим рахунком. Із позиції сили розпочали підопічні Мірчі Луческу й звітний матч, взявши м’яч під свій контроль, от тільки з моментами тривалий час не складалося. Варто сказати, що окрім суперника, також динамівцям потрібно було боротися зі спекотною погодою – на момент старту поєдинку стовпчики термометрів показували плюс 34 градуси за Цельсієм.

«Моряки», відсидівшись у захисті на стартових хвилинах, мали чудову нагоду відзначитися, коли Шпорн пробивав із меж штрафного майданчика, але Тимчику вдалося заблокувати небезпечний постріл. Біля протилежних воріт свій момент знайшов Ванат – після класного пасу Ярмоленка до штрафного майданчика Владислав сходу пробив по воротах, але господарів врятувала хрестовина.

Господарі не боялися йти вперед, продовжуючи шукати свій момент. І якщо після прострілу з лівого флангу ніхто з футболістів «Чорноморця» не зміг замкнути дальню стійку, то на 20-й хвилині Авагімян скористався невдалою спробою Шапаренка вибити м’яча головою з меж штрафного майданчика, обіграв Буяльського та пробив у кут – м’яч від стійки влетів у ворота – 1:0.

Пропущений м’яч не змусив «біло-синіх» кинути великі сили в атаку в надії швидко відігратися. Не допомогла оговтатися динамівцям і пауза на те, аби попити води, – Ярмоленко після розіграшу штрафного пробив набагато вище воріт, удар Ваната було заблоковано, Шапаренко з перспективного штрафного метрів із 25-ти пробив у стінку, а після розіграшу штафного м’яч після удару Сидорчука не долетів до рамки воріт, застрягши в ногах суперників.

По-справжньому «включилися» у гру динамівці в останні хвилини перед перервою. Спочатку після вкидання з ауту на лівому фланзі Волошин віддав на Шапаренка, той увірвався до штрафного майданчика та з гострого кута зовсім трохи не поцілив по воротах – м’яч прокотився повз дальню стійку. А буквально в наступній атаці Ванат, отримавши передачу у штрафному майданчику, вийшов на ударну позицію та потужно пробив із району 11-метрової позначки, але, на жаль, прямо у воротаря, який парирував м’яч.

Із початком другого тайму «Динамо» вдалося відразу зрівняти рахунок. «Біло-сині» вибороли м’яч біля бокової лінії на власній половині поля, розігнали швидку атаку, Шапаренко віддав направо на Ярмоленка, і Андрій у дотик пробив точно в ближній кут – 1:1.

Здавалося би, що психологічна перевага тепер на боці гостей, але доволі швидко «моряки» знову вийшли вперед. Воротар вибив м’яч від своїх воріт, Дячук не зміг головою перервати політ сфери, у підсумку Штогрін вийшов до воріт на побачення з Нещеретом і з другої спроби таки пробив нашого воротаря – 2:1.

І цього разу підопічні Мірчі Луческу рук не опустили та знайшли в собі сили відігратися. Після виносу м’яча на чужу половину поля Ванат зачепився, увійшов до штрафного майданчика, після чого відпасував назад на Сидорчука – капітан «Динамо» з району 11-метрової позначки пробив точно в кут – 2:2.

Тренерський штаб «Динамо» освіжив фланги за рахунок замін, і наша команда з новими силами пішла вперед. В одному епізоді динамівці завдали чотири (!) удари по воротах суперника – після одного з них своїх партнерів врятував Шевченко, а потім удари Караваєва (двічі) та Ярмоленка були заблоковані захисниками.

На жаль, розвинути свій успіх киянам не вдалося, а на 83-й хвилині гості залишилися в меншості після того, як Сирота за фол у центрі поля отримав друге попередження та достроково залишив поле. Навіть маючи на одного гравця менше, «Динамо» могло забивати переможний м'яч, але Беніто, замикаючи простріл Шепелєва, пробив у руки Шевченку.

А от «Чорноморець» все ж скористався зі своєї чисельної більшості. «Моряки» вибігли у швидку контратаку, Шпорн опинився перед Нещеретом, але пробивати по воротах не став, а відпасував на Ієде, який набіг та поцілив із кількох метрів по порожніх воротах – 3:2.

В останні хвилини «біло-сині» спробували виправити ситуацію, але часу було замало. Тож, у підсумку, прикра поразка «Динамо» та перша втрата очок у нинішньому сезоні УПЛ. Нагадаємо, поєдинок 5-го туру, проти «Вереса», «біло-сині» перенесли заради кращої підготовки до матчів кваліфікації Ліги конференцій проти турецького «Бешикташа», тож свій наступний поєдинок на внутрішній арені наша команда проведе 2 вересня, коли в номінально гостьовому матчі зіграє з луганською «Зорею».

VBET Ліга. 4-й тур

«Чорноморець» – «Динамо» – 3:2

20.08.2023. Одеса, стадіон «Чорноморець»

«Чорноморець»: 99. Шевченко – 45. Брагару, 5. Гучек, 3. Єрмаков, 9. Путря (к) – 27. Васильєв, 8. Шпорн, 20. Авагімян, 77. Штогрін, 10. Хадіда (70. Ієде, 69) – 11. Бойчук.

«Динамо»: 35. Нещерет – 2. Вівчаренко (44. Дубінчак, 62), 25. Дячук, 34. Сирота, 24. Тимчик (20. Караваєв, 62) – 5. Сидорчук (к, 6. Бражко, 71), 10. Шапаренко (8. Шепелєв, 77), 29. Буяльський, 91. Волошин, 7. Ярмоленко (77. Беніто, 77) – 11. Ванат.

Голи: Авагімян (20), Штогрін (53), Ієде (90) – Ярмоленко (48), Сидорчук (60).

Попереджені: Путря (39), Бойчук (54), Григорчук (54), Ієде (82) – Сирота (51), Дячук (53).

Вилучений: Сирота (83).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер