VBET Ліга. «Чорноморець» – «Динамо». Прев’ю матчу

VBET Ліга. «Чорноморець» – «Динамо». Прев’ю матчу

У неділю, 20 серпня, у рамках 4-го туру VBET Ліги київське «Динамо» зіграє на виїзді з одеським «Чорноморцем».

Матч відбудеться в Одесі на стадіоні «Чорноморець» та розпочнеться о 17:00.

«ЧОРНОМОРЕЦЬ»

Старт сезону

«Чорноморець» готувався до нового сезону в Одесі. У контрольних матчах «моряки» зіграли внічию з ЛНЗ (0:0), перемогли вінницьку «Ниву» (2:1), поступилися «Інгульцю» (3:4), перемогли «Реал Фарму» (0:1), а також в Олександрії здолали місцеву однойменну команду (5:4).

Новий сезон підопічні Романа Григорчука розпочали з виїзної перемоги над новачком УПЛ – черкаським ЛНЗ (2:0), але потім у гостях з аналогічним рахунком поступилися «Колосу». Нарешті, у першому домашньому матч в сезоні «моряки» перемогли столичну «Оболонь» (2:0). Завдяки цим результатам одесити набрали шість очок та посідають сьоме місце в турнірній таблиці, поступаючись чотирма балами лідируючому «Руху» (але у львів’ян на один зіграний матч більше).

Усі чотири м’ячі, які «Чорноморець» забив у стартових турах, на рахунку різних гравців. У воротах суперників «розписалися» півзахисники Олександр Васильєв, Йон Шпорн, Богдан Бойчук, а також нападник Самсон Ієде.

У майбутній грі «морякам» не допоможуть відразу двоє футболістів – захисник Володимир Салюк та півзахисник Орест Кузик відбуватимуть дискваліфікацію за вилучення в поєдинку 3-го туру проти «Оболоні».


Кадрові зміни у міжсезоння

Влітку «Чорноморець» попрощався з великою групою гравців. Команду залишили воротарі Дмитро Непогодов, Євген Паст, захисники Євген Селін, Максим Білий, півзахисники Сергій Політило, Євген Задоя, Олександр Демченко, Дмитро Юсов, нападники Олександр Гладкий та Данило Алефіренко.

У той же час поповнили «моряків» воротарі Олег Білик (попередній клуб – «Інгулець»), Олексій Шевченко («Шахтар»), захисник Микита Ситников («Олександрія»), півзахисники Богдан Бойчук («Металіст»), словенець Йон Шпорн («Целє»), Євген Данилюк («Вільхівці»), Максим Грисьо (ФК «Львів»), нападник нігерієць Самсон Ономіго Ієде («Хорсенс» Данія).


«ДИНАМО»

Старт сезону

До нового сезону «біло-сині» готувалися в Австрії, де провели тритижневий збір, протягом якого зіграли чимало контрольних та тренувальних матчів.

Офіційний сезон у Прем’єр-лізі «біло-сині» розпочали з розгромної перемоги над закарпатським «Минаєм» (4:1), після чого здолали у непростому столичному дербі «Оболонь» (4:2). А от поєдинок 3-го туру з «Металістом 1925» було перенесено на невизначений термін, аби динамівці мали змогу краще підготуватися до матчів 3-го кваліфікаційного раунду Ліги конференцій проти грецького «Аріса».

Продовжує відбувати дискваліфікацію захисник нашої команди Денис Попов, який був вилучений у поєдинку з «Минаєм». Гра з «Чорноморцем» стане останньою, яку має пропустити футболіст через своє відсторонення.


Кадрові зміни у міжсезоння

У порівнянні з минулим сезоном команду залишили кілька легіонерів, які виступатимуть за різні клуби на правах оренди, зокрема Томаш Кендзьора (виступав за «Динамо» у першій половині минулого сезону), Джастін Лонвейк, Ерік Рамірес. Остаточно залишили клуб у міжсезоння Микита Бурда та Артем Бєсєдін. Не всі гравці залишилися в обоймі на сезон з тих, хто брав участь у тренувальних зборах. В оренди відправилися Антон Боль, Олександр Яцик, Сергій Булеца, Ігор Горбач. Натомість клуб повернув із оренди і заявив на сезон Володимира Бражка.

А головним підписанням у літнє міжсезоння стало повернення до «Динамо» легендарного гравця клубу та рекордсмена національної збірної Андрія Ярмоленка.


Історія зустрічей

Всього зіграно 54 матчі: +6=8-40, м’ячі 42:155

На полі «Чорноморця» – 26 матчів: +3=8-15, м’ячі 20:48

В УПЛ зіграно 51 матчі: +6=8-37, м’ячі 42:114

На полі «Чорноморця» – 25 матчів: +3=8-14, м’ячі 19:44

Останній матч на полі «Чорноморця» – 06.11.2022. 11-й тур чемпіонату України-2022/2023

«Чорноморець» – «Динамо» – 0:3

Голи: 0:1 – В. Циганков (25), 0:2 – В. Буяльський (48), 0:3 – В. Ванат (90).

Гольова серія «Динамо» у ворота «Чорноморця» з 2007 року в УПЛ триває 26 матчів – 62 м'ячі.


Цікаві факти та можливі події

«Динамо» може 160-й раз зіграти внічию в УПЛ.

Безпрограшна гостьова серія «Динамо» в Чемпіонатах триває 13 ігор: 11 перемог та 2 нічиї.

Гольовий серіал «Динамо» в УПЛ триває 14 ігор – 34 голи, а на полях суперників – 25 ігор: 55 голів.

250-й матч в УПЛ може провести Сергій Сидорчук («Динамо»).

50-й гол в УПЛ в складі «Динамо» може забити Віталій Буяльський.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер