VBET Ліга. «Динамо» – «Чорноморець» – 2:3. Звіт про матч

VBET Ліга. «Динамо» – «Чорноморець» – 2:3. Звіт про матч

У рамках 26-го туру VBET Ліги київське «Динамо» приймало на столичному стадіоні імені Валерія Лобановського одеський «Чорноморець».

13 травня – знаковий день в історії «Динамо». Цього дня 96 років тому, у 1927-му, було засновано команду, яка згодом завоює велику кількість як внутрішніх, так і міжнародних трофеїв, а у 2002-му помер великий динамівський тренер Валерій Лобановський, памʼять якого вшановують кожного року. Тож зайве казати, наскільки важливо «біло-синім» було перемогти, навіть якщо не враховувати турнірні задачі.

Але гості розпочали дуже потужно. Уже в перші кілька хвилин у гру довелося вступати Нещерету – спочатку наш голкіпер витягнув мʼяча з кута після удару Алефіренка, а після розіграшу кутового перевів мʼяча через поперечину після підступного пострілу Кузика від лівого кута штрафного майданчика.

Але все ж «біло-сині» не врятувалися від швидкого голу. Після подачі кутового Єрмаков найкраще зорієнтувався у центрі штрафного майданчику та головою поцілив у кут – 0:1.

«Динамо» мало відразу чудовий момент, аби відігратися, але дальньому удару Андрієвського забракло влучності. Натомість «моряки» невдовзі подвоїли свою перевагу. До взяття воріт призвела флангова атака, і Демченко головою замкнув навіс Бадібанги справа – 0:2.

Після жвавого старту гра дещо заспокоїлася. Динамівці намагалися підібрати ключі до володінь суперника, але їм мало що вдавалося. Хоча супермомент був у Волошина, який замикав простріл Караваєва з правого флангу, але Паст зміг парирувати мʼяч на самісінькій лінії, а Беніто не вистачило зовсім трохи, аби встигнути на добивання.

Ближче до кінця першого тайму «біло-сині» додали в агресії й мінімум двічі могли забивати. Спочатку Буяльський опинився один перед воротарем після класного пасу Ваната урозріз, але, перекидаючи воротаря, не поцілив у рамку. А буквально за кілька хвилин вже сам Ванат увірвався до штрафного майданчика з правого флангу, відтиснув захисника від мʼяча, але пробив поруч із дальньою стійкою.

У перерві тренерський штаб «біло-синіх» не став робити змін, і другий тайм розпочався так само з атак гостей – зокрема, в одному з епізодів Бадібанга головою пробив у руки Нещерету.

А потім упродовж двох хвилин динамівцям вдалося зрівняти рахунок. Спочатку Ванат розігнав атаку, увійшов до штрафного майданчика, обігрався з Беніто та, отримавши пас у відповідь, пробив із лінії воротарського майданчика під поперечину – 1:2.

А ледь не в наступній же атаці, розігравши комбінацію на правому фланзі, до карної зони увійшов Буяльський, віддав передачу на Ваната, отримав мʼяча назад та пробив точно в кут – 2:2.

Отримавши заряд упевненості, кияни продовжували тиск на ворота суперника. Суперечливий момент стався у штрафному майданчику одеситів після удару Ваната та влучання мʼяча в руку Салюку, але арбітр Романов лише розвів руками та пенальті не став призначати.

У відповідь гості мали свій момент, коли після подачі з правого флангу мʼяч долетів до Єрмакова, який із вбивчої позиції не зміг пробити Нещерета. Ще в одному епізоді Бадібанга, замикаючи навіс із кутового, зовсім трохи не поцілив у рамку. Але на 70-й хвилині нічого не врятувало «Динамо» від третього пропущенного мʼяча. Гості зробили перехоплення в центрі поля, мʼяч було доставлено вперед на Демченка, той звільнився від опіки Сидорчука та пробив точно в кут з лінії штрафного майданчика – 2:3.

У «біло-синіх» було достатньо часу, аби врятувати поєдинок, але запамʼяталися хіба що ударом Ваната головою в поперечину (щоправда, з офсайду), спробою Буяльського з меж штрафного майданчика мʼяким ударом перекинути воротаря, а також класним обвідним, але неточним ударом Царенка поруч із девʼяткою.

Останні хвилини «Чорноморцю» вдалося «засушити» гру, тож фінального штурму від динамівців так і не послідувало. У підсумку «біло-сині» зазнали поразки, яка стала для нашої команди першою під керівництвом виконуючого обовʼязки головного тренера Олександра Шовковського.

VBET Ліга, 26-й тур

13.05.2023. Київ, стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського

«Динамо» – «Чорноморець» – 2:3

«Динамо»: Нещерет – Караваєв, Сирота, Дячук, Вівчаренко (Дубінчак, 71) – Сидорчук, Андрієвський (Лонвейк, 78), Беніто (Перріс, 71), Волошин (Царенко, 71), Буяльський – Ванат (Рамірес, 84).

«Чорноморець»: Паст, Путря, Гучек, Салюк, Політило, Єрмаков, Кузик (Задоя, 88), Хадіда (Штогрін, 46; Гладкий, 80), Бадібанга, Демченко, Алефіренко (Черткоєв, 90+3).

Голи: Ванат (53), Буяльський (55) – Єрмаков (3), Демченко (11, 70).

Попереджені: Беніто (22), Дячук (56), Дубінчак (72) – Салюк (76).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер