VBET Ліга. «Динамо» – «Колос» – 5:0. Звіт про матч

VBET Ліга. «Динамо» – «Колос» – 5:0. Звіт про матч

У рамках 27-го туру чемпіонату України з футболу київське «Динамо» приймало на клубному стадіоні імені Валерія Лобановського «Колос» із Ковалівки.

Враховуючи, що матч першого кола завершився внічию, не очікувалося для «біло-синіх» легкого поєдинку й цього разу. Ковалівці змогли нав’язати підопічним Олександра Шовковського в’язкий футбол із мінімумом гольових можливостей. У гостей за перший тайм і згадати особливо нічого, динамівці же переважно загрожували воротам суперника зі стандартів. Зокрема, Бражко зі штрафного пробив вище воріт, а Попов, замикаючи навіс із кутового, ударом головою не поцілив у рамку.

Напевно, найкращий момент до перерви «Динамо» мало на 29-й хвилині. Після чергової подачі з кутового м’яч заметушився в карному майданчику гостей, Ярмоленко намагався з близької відстані проштовхнути кулю у ворота, але ковалівці спільними зусиллями ліквідували загрозу, вибивши на кутовий.

Ще один момент біля воріт «Колосу» динамівці створили на 36-й хвилині. Шапаренко підловив захисника на помилці у штрафному майданчику ковалівців, перехопив, м’яч відскочив до Ярмоленка, і від ноги Андрія опинився в руках голкіпера.

На останніх секундах першого тайму «біло-сині» мали ще одну чудову нагоду відкрити рахунок. Вівчаренко закинув м’яча до штрафного майданчика на Ярмоленка, Андрій прийняв та прострілив на лінію воротарського на Волошина, Назар віддав ще далі на Караваєва, але удар Олександра був заблокований.

Якщо в першому таймі динамівцям мало що вдавалося, то початок другої 45-хвилинки вийшов суперударним. На 48-й хвилині «біло-сині» нарешті відкрили рахунок. Шапаренко виконав навіс зі штрафного до володінь гостей, і захисник «Колоса» Бондаренко невдало підставив коліно, від якого м’яч залетів до воріт – 1:0.

Буквально за кілька хвилин рахунок було подвоєно. Бражко класним розрізним пасом знайшов Ярмоленка на підступах до штрафної, Андрій передачу, розвернувся та з «неробочої» правої ноги пробив точно в кут – 2:0.

І наступна атака «біло-синіх» стала результативною. Шапаренко прорвався до штрафного майданчика з лівого флангу, відпасував у центр, і Буяльський із близької відстані пробив повз голкіпера – 3:0.

От так за п’ять хвилин динамівці забезпечили собі більш ніж комфортну перевагу. На куражі «біло-сині» продовжували атакувати й у середині тайму ще збільшили свою й без того солідну перевагу. На 68-й хвилині динамівці скористалися вільною зоною у суперника на лівому фланзі оборони, Волошин відпасував у центр на Шапаренка, а Микола продовжив ще далі на Кабаєва, і Владислав у дотик пробив повз голкіпера – 4:0.

А п’ятий м’яч влетів до сітки воріт на 71-й хвилині. Після передачі Караваєва з правого флангу Буяльський пропустив м’яч на Волошина, який, опинившись у центрі штрафного майданчика, прийняв та безперешкодно відправив м’яча до сітки воріт – 5:0.

Після того, як усі питання про переможця було знято, тренерський штаб «біло-синіх» зробив ряд замін. Із тих, хто з’явився на полі з лави запасних, відзначитися міг Діалло, але після удару Самба з-за меж штрафного майданчика воротар накрив м’яча в куті.

Але до фінального свистка рахунок більше не змінювався. У підсумку, «Динамо» здобуває переконливу перемогу й продовжує сподіватися на осічку «Шахтаря».

VBET Ліга, 27-й тур

05.05.2024. Київ, стадіон «Динамо» ім. Валерія Лобановського, 1 800 глядачів.

«Динамо» – «Колос» – 5:0

«Динамо»: Бущан – Караваєв, Попов, Дячук, Вівчаренко – Бражко (Беніто, 85), Волошин (Діалло, 77), Шапаренко (Андрієвський, 72), Буяльський (Шепелєв, 72), Кабаєв (Пономаренко, 73) – Ярмоленко.

«Колос»: Фесюн – Цуріков (Ємець, 84), Бондаренко, Бурда, Чорноморець – Демченко, Оріховський (Мілько, 60), Топалов (Салабай, 60), Ільїн, Велетень (Гусол, 84) – Безбородько (Рангел, 60).

Голи: Бондаренко (48, автогол), Ярмоленко (51), Буяльський (52), Кабаєв (68), Волошин (71).

Попереджені: Безбородько (25), Цуріков (47).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер