VBET Ліга. «Динамо» – «Минай» – 4:1. Звіт про матч

VBET Ліга. «Динамо» – «Минай» – 4:1. Звіт про матч

Новий сезон вітчизняної Прем’єр-ліги київське «Динамо» розпочало домашнім матчем із закарпатським «Минаєм».

За всю історію протистояння «біло-сині» виграли всі матчі у команди з маленького села на Західній Україні, тож і у звітному поєдинку прогнозовано з перших хвилин пішли вперед. У стартовому складі «Динамо» вийшов Андрій Ярмоленко, який повернувся до нашої команди після шести років виступів за кордоном, і міг відзначитися вже на 2-й хвилині. Після закидання з глибини вінгер вийшов до воріт, але разом із воротарем перекинув і ворота – плюс арбітр зафіксував у нього офсайд.

А от гостям уже за хвилину вдалося шокувати підопічних Мірчі Луческу. Біловар, який дебютував в основному складі «біло-синіх», невдало вибив м’яч від лицьової лінії, Вітенчук зіграв на підбиранні та метрів із 30-ти пробив по воротах повз Бущана – 0:1.

Незабаром Біловар міг виправитися за власну помилку, коли підключився на подачу з кутового, але після його удару з району 11-метрової позначки м’яч від спини захисника «Минаю» пролетів повз ворота. Ще в одному епізоді Ярмоленко змістився з правого флангу та пробивав по воротах від кута штрафного майданчика, але воротар легко впіймав м’яч.

Загалом, повівши в рахунку, гості всією командою перейшли на свою половину поля, сконцентрувавши основну увагу на обороні власних воріт. Але на 27-й хвилині тиск динамівців все ж приніс свої плоди. Сидорчук зробив закидання до штрафного майданчика, Одарюк невдало вибив м’яча, і Ванат, як справжній форвард-хижак, опинився на підбиранні й другим дотиком увігнав кулю під поперечину – 1:1.

Минуло ще кілька хвилин, і «Динамо» вже було попереду. Шапаренко відібрав м’яч у центрі поля, протягнув до штрафного майданчика суперника, і транзитом через Кабаєва та Буяльського знову на ударній позиції в районі 11-метрової позначки опинився Ванат – нападник із таких «убивчих» позицій не пробачив опонентів – 2:1.

Здавалося би, повівши в рахунку, динамівці могли почуватися впевненіше й грати у своє задоволення. Але на 33-й хвилині партнерів підставив Попов. Після банального закидання на половину поля «Динамо» центральний захисник необдумано пішов із прямою високо піднятою ногою на Одарюка, порушив правила та отримав пряму червону картку, залишивши команду в меншості.

Утім, до кінця першого тайму минайці не змогли отримати вигоду від чисельної переваги. У динамівців теж особливо нічого не складалося попереду, хоча перед самою перервою Ярмоленко непогано прострілював у воротарський майданчик, але Ванат у падінні головою не зміг переправити м’яча до сітки.

У перерві гості зробили відразу три заміни у надії посилити свій атакуючий потенціал. Уже за кілька хвилин після поновлення гри «Минай» міг зрівнювати рахунок. Знову до гольової ситуації привела невдала спроба Біловара вибити м’яч – суперники перехопили, Вишневський пробивав із меж штрафного майданчика, але Бущан перевів на кутовий. Біля протилежних воріт свій момент шукав Ярмоленко, який дуже хотів уже в дебютному матчі після повернення забити свій 100-й гол в українській Прем’єр-лізі, але так само надійно в рамці діяв Бандура.

Але на 56-й хвилині воротар «Минаю» припустився помилки, необачно вийшовши за межі штрафного майданчика та збивши Ярмоленка – вилучення у гостей. На диво, після того, як склади стали рівними, минайці заграли активніше в атаці та почали створювати момент за моментом біля володінь «біло-синіх». Особливо активним був Вишневський – в одному епізоді форвард, замикаючи навіс із лівого флангу, пробив головою поруч зі стійкою, а в іншому після його потужного удару з меж штрафного майданчика та рикошету від когось із динамівців лише майстерність та реакція Бущана врятували «Динамо» від неприємностей.

«Біло-сині» ближче до завершення матчу відвели гру від своїх воріт, розуміючи, що будь-яка помилка біля власних володінь може стати фатальною. І якщо після класного «черпачка» від Буяльського Дубінчаку не вдалося пробити воротаря ударом зльоту з гострого кута, то трохи згодом Дубінчак узяв ініціативу на себе, увірвався до штрафного майданчика з лівого флангу та був збитий суперником, і Буяльський упевнено переграв воротаря з пенальті – 3:1.

Навіть за такої ситуації гості рук не опустили й цілком могли скорочувати відставання до мінімуму, коли Гечев із центру поля втік до воріт «Динамо», але, вийшовши віч-на-віч із Бущаном, нападник не зміг перекинути м’яча через нашого воротаря. І вже перед самим фінальним свистком господарям вдалося довести свою перевагу до розгромної – Бражко розрядив «гармату» з-за меж штрафного майданчика, воротар парирував, а Караваєв опинився першим на добиванні та відправив м’яча до сітки.

Тож, 4:1 – важка, але впевнена перемога «Динамо», і три очки в турнірну таблицю на старті нового сезону в чемпіонаті України.

VBET Ліга. 1-й тур

«Динамо» – «Минай» – 4:1 (2:1).

30.07.2023. Київ, стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського

«Динамо»: Бущан – Тимчик, Біловар, Попов, Дубінчак – Сидорчук (к, Бражко, 82), Кабаєв (Сирота, 34), Ярмоленко (Караваєв, 76), Шапаренко (Шепелєв, 82), Буяльський – Ванат (Беніто, 76).

«Минай»: Бандура (к) – Дмитрук (Ольховий, 59), Солдат (Ременяк, 67), Вітенчук, Нємчанінов – Кравчук, Ралюченко (Панасенко, 46), Булеза (Рогозинський, 46), Одарюк (Гечев, 71), Твердохліб – Вишневський.

Голи: Ванат (27, 30), Буяльський (87, пен.), Караваєв (90+3) – Вітенчук (3).

Попереджені: Бражко (90) – Вітенчук (45+1), Панасенко (46), Кравчук (54).

Вилучені: Попов (33) – Бандура (56).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер