VBET Ліга. «Динамо» – «Олександрія» – 4:2. Звіт про матч

VBET Ліга. «Динамо» – «Олександрія» – 4:2. Звіт про матч

У рамках 9-го туру чемпіонату України «Динамо» приймало на клубному стадіоні імені Валерія Лобановського «Олександрію» з однойменного міста в Кіровоградській області.

Динамівці посеред тижня несподівано поступилися «Оболоні» (0:1) та вилетіли з розіграшу Кубка України, тож розпочали звітний поєдинок із подвійним завзяттям, раз по раз турбуючи захист гостей. Уже на 8-й хвилині Ванат здійснив рейд до штрафного майданчика, відкотив на Буяльського, удар якого заблокував захисник, а Дубінчак зльоту змусив попрацювати воротаря, який парирував на кутовий.

Трохи згодом зовсім трохи не влучив у рамку Андрієвський, а після прострілу Караваєва від правого кута штрафного майданчика Ярмоленку та Ванату не вистачило самої малості, аби замкнути з близької відстані. Утім, швидкий гол «біло-сині» все ж забили. Дубінчак заробив штрафний на лівому фланзі, Андрієвський виконав подачу, Караваєв продовжив на дальню стійку, де залишений на самоті Бражко буквально «прошив» воротаря, від рук якого м’яч залетів у ворота – 1:0.

Повівши в рахунку, господарі продовжували тримати гру під своїм контролем, подовгу володіючи м’ячем та намагаючись ще раз знайти ключі до воріт суперника. Ярмоленко, зігравши на підбиранні після подачі зі стандартного положення, опустив м’яча на сітку зверху воріт, а за кілька хвилин Ванат здалеку пробив поруч зі стійкою.

Олександрійці в основному намагалися організовувати свої атаки з активним задіюванням флангів, але з подачами до штрафного майданчика надійно справлявся захист господарів. Утім, на останніх хвилинах підопічні Руслана Ротаня все ж знайшли. Спочатку Джевані, замикаючи простріл із лівого флангу, влучив у Бущана на лінії воріт, але за кілька хвилин бразильський легіонер не сплохував, коли після подачі з кутового Сирота головою зрізав м’яча на дальню стійку, куди набіг півзахисник «Олександрії» – 1:1.

Утім, на перерву команди пішли все ж за мінімальної переваги «Динамо». Буквально в наступній атаці Караваєв продерся по правому флангу, проти нього порушили правила, але м’яча підхопив Ярмоленко та прострілив до воротарського майданчика, де Ванат у дотик переправив у ворота – 2:1.

Ледь розпочався другий тайм, як гості знову зрівняли рахунок. Після подачі зі штрафного динамівці не змогли далеко вибити м’яча, Скорко першим опинився на підбиранні та зльоту ефектно й ефективно пробив точно в кут воріт – 2:2.

За кілька хвилин Попов припустився помилки на власній половині поля, за яку гості цілком могли покарати нашу команду, однак Бущан упорався з потужним ударом Шулянського. Біля протилежних воріт Волошину не вистачило майстерності, аби обробити навісну передачу Бражка з правого фалангу, а ще в одному епізоді арбітр призначив вільний удар після того, як воротар задовго тримав м’яча в руках, але постріл Бражка та добивання Андрієвського були заблоковані. Також не вистачило влучності Ванату, який перестрибнув усіх, замикаючи навіс із флангу, однак пробив над поперечиною.

На 79-й хвилині м’яч влучив у штрафному майданчику в руку захисника «Олександрії» після подачі Кабаєва з лівого флангу, але арбітр навіть після перегляду відеоповтору не став призначати пенальті. Утім «біло-сині» все ж забили без будь-яких дискусійних пенальті. Після подачі з кутового Ванат продовжив політ м’яча на дальню стійку, яку замкнув Бражко – гол-близнюк півзахисника «Динамо», який оформив дубль у матчі.

Останні хвилини поєдинку динамівці провели в атаках. Ярмоленко після фірмового зміщення з правого флангу до центру пробивав по воротах, але захисники встигли заблокувати, Буяльський ледь не закрутив м’яча у ворота безпосередньо з кутового, а Бражко цілком міг розраховувати на хет-трик, якби не самовіддана гра Микитишина, який підставив голову під м’яч після удару Володимира з дальньої відстані. І в компенсований час «біло-сині» все ж домоглися свого, забивши четвертий м’яч, до якого призвели зразкова атака з проходом Кабаєва лівим флангом до штрафного майданчика та зручним пасом на Буяльського, який у дотик замкнув з близької відстані.

У підсумку, 4:2 – важка перемога «Динамо», який поступово наближає «біло-синіх» до групи лідерів.

VBET Ліга, 9-й тур

«Динамо» – «Олександрія» – 4:2 (2:1)

01.10.2023. Київ, стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського

«Динамо»: 1. Бущан – 20. Караваєв (24. Тимчик, 84), 4. Попов, 34. Сирота, 44. Дубінчак – 6. Бражко, 18. Андрієвський (8. Шепелєв, 71), 29. Буяльський (к), 7. Ярмоленко, 91. Волошин (22. Кабаєв, 71) – 11. Ванат.

«Олександрія»: 44. Єрмаков, 4. Кравченко, 8. Сігєєв, 22. Скорко (2. Гарькавенко, 76), 24. Мартинюк, 55. Смирний, 6. Ковалець (к, 15. Андрейчук, 77), 9. Калитвинцев, 11. Шулянський (7. Микитишин, 63), 12. Ернандес (71. Шостак, 23), 23. Джевані (33. Безерра, 62).

Голи: Бражко (15, 83), Ванат (44), Буяльський (90+3) – Джевані (42), Скорко (47).

Попереджені: Волошин (49), Шепелєв (90+4) – Сігєєв (14), Скорко (51), Шостак (65), Калитвинцев (71).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер