VBET Ліга. «Динамо» – «Полісся» – 3:0. Звіт про матч

VBET Ліга. «Динамо» – «Полісся» – 3:0. Звіт про матч

У рамках 25-го туру вітчизняної Прем’єр-ліги київське «Динамо» приймало на клубному стадіоні імені Валерія Лобановського житомирське «Полісся».

У матчі першого кола житомиряни, граючи майже весь другий тайм у меншості, змогли обіграти «біло-синіх» – 3:2. У звітному поєдинку динамівцям потрібна була виключно перемога, і не лише в якості реабілітації за той результат, а й у розрізі боротьби за чемпіонство.

Зі стартових хвилин матчу, який проходив під акомпанемент дощу, команди не стали відсиджуватися в обороні, запропонувавши одна одній обопільно гостру гру. Перший момент створили динамівці, причому гол міг вийти курйозним. Кравець, намагаючись вибити м’яча зі свого штрафного майданчика, влучив у ногу Ярмоленку, від якої сфера полетіла в бік воріт гостей, але там напоготові був Кудрик. Житомиряни відповіли своїм моментом – Козак отримав передачу на правому куті штрафного майданчика, пішов від Вівчаренка, але пробив над дев’яткою.

Підопічні Олександра Шовковського потроху перебрали ініціативу до своїх ніг, і моменти виникали один за одним біля воріт суперника. Ванат отримав передачу на хід у штрафному майданчику, але його удар із гострого кута блокував у підкаті Чоботенко. Згодом Вівчаренко віддав пас із лівого флангу до штрафного майданчика, Ванат пропустив на Буяльського, але після удару Віталія з убивчої позиції та рикошету від ноги захисника м’яч пролетів над поперечиною. Буквально в наступній атаці чудову нагоду мав Михавко, який відгукнувся на навіс Шапаренка з лівого флангу, але головою пробив над поперечиною.

У гостей міг забивати Мустафаєв, який змістився з правого флангу до штрафного майданчику та пробивав у дальній кут, але Бущан парирував м’яч. А в атаці у відповідь «біло-сині» нарешті відкрили рахунок. Ярмоленко геніальним пасом урозріз вивів до воріт Ваната, і Владислав, не зближуючись із воротарем, пробив повз нього – 1:0.

Житомиряни, навіть пропустивши, не здавалися, не відходячи від своєї тактики. В одному з моментів Назаренко на швидкості увійшов до штрафного майданчика по місцю лівого інсайду, завдавав удару, але Тимчик встигнув добігти та заблокувати м’яч. А перед самою перервою вже подвоювати свою перевагу могли динамівці, коли Ванат своїм пресингом змусив помилитися суперника, м’яч відскочив до Андрієвського, але після його підкрученого удару сфера пролетіла поруч зі стійкою.

У перерві тренерський штаб «Полісся» зробив дві заміни, але розпочався другий тайм для житомирян із неприємностей. На 52-й хвилині у киян пройшла атака правим флангом із подальшою передачею в центр, Вівчаренко віддав лівіше на Шапаренка, а Микола, підробивши м’яч, із правої ноги пробив точно в кут – 2:0.

У середині тайму гості залишилися в меншості. Упродовж кількох хвилин захисник житомирян Кравець отримав спочатку попередження за затримку Ваната на лівому фланзі, а потім за грубий фол проти Буяльського, й достроково вирушив до роздягальні. Відразу ж динамівці могли доводити рахунок до розгромного, коли Андрієвський потужно пробив зі штрафного з 20-ти метрів, однак голкіпер викинув руку та витягнув м’яча з лінії воріт.

На 70-й хвилині третій м’яч побував у сітці воріт «Полісся», коли Ванат замкнув по порожніх воротах простріл Вівчаренка з лівого флангу, однак взяття воріт не зарахували через офсайд у захисника «біло-синіх» на початковій стадії атаки. Трохи пізніше не пощастило відзначитися Ярмоленку, який, опинившись спиною перед воротами, намагався пробити п’яткою, але його удар заблокували.

І все ж динамівцям вдалося довести рахунок до розгромного. Буяльський за рахунок пресингу відібрав м’яча біля чужого штрафного майданчика, сфера відскочила до Ваната, який зручно викотив Віталію фактично на порожні ворота – 3:0.

На куражі динамівці взагалі могли декласувати суперника, який думав лише про завершення матчу, але Вівчаренко та Шепелєв свої моменти не реалізували. Утім, це не завадило здобути переконливу перемогу, яка зберігає за «Динамо» другу сходинку в турнірній таблиці.

VBET Ліга. 25-й тур

«Динамо» – «Полісся» – 3:0

21.04.2024. Київ, стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського, 1 800 глядачів.

«Динамо»: Бущан — Тимчик (Караваєв, 85), Попов, Михавко, Вівчаренко — Андрієвський, Ярмоленко (Діалло, 78), Шапаренко (Шепелєв, 85), Буяльський, Кабаєв — Ванат (Супряга, 78).

«Полісся»: Кудрик — Тейлор (Смоляков, 56), Чоботенко, Кравець, Михайліченко — Крушинський (Танковський, 69), Кушніренко, Козак (Таллес, 46), Мустафаєв (Фортюне, 46), Назаренко — Луїфер (Петряк, 78).

Голи: Ванат (32), Шапаренко (52), Буяльський (77).

Попереджені: Буяльський (75) - Кушніренко (38), Кравець (61), Фортюне (69).

Вилучений: Кравець (63).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер