VBET Ліга. «Динамо» – «Шахтар» – 0:1. Звіт про матч

VBET Ліга. «Динамо» – «Шахтар» – 0:1. Звіт про матч

У рамках 13-го туру в Києві на стадіоні імені Валерія Лобановського відбулося принципове всеукраїнське дербі між київським «Динамо» та донецьким «Шахтарем».

Динамівці підходили до поєдинку не в найкращому стані, оскільки у трьох останніх поєдинках у рамках УПЛ не могли перемогти, і хоч і мали кілька ігор у запасі, але скотилися до середини турнірної таблиці. Становище «біло-синіх» погіршилося, коли стало відомо, що господарям, окрім дискваліфікованого Ваната, також не допоможе у протистоянні з «гірниками» лідер і капітан команди Віталій Буяльський.

Після невдалих результатів динамівцям відступати нема куди було, і налаштованість «біло-синіх» на поєдинок була помітна зі стартових хвилин. Підопічні Мірчі Луческу застосовували високий пресинг, зустрічаючи суперника на його половині поля, та й перший по-справжньому небезпечний момент створили також кияни. На 11-й хвилині удар Дубінчака з меж штрафного майданчика був заблокований, але м’яч відскочив за межі штрафного майданчика, і Бражко розрядив «гармату» з дальньої відстані – лише самовіддані дії Матвієнка, який заблокував постріл, дозволили «гірникам» уникнути проблем.

Загалом підопічні Маріно Пушича спробували прибрати м’яча до своїх ніг та шукали шляхи до динамівських воріт через пас та позиційні атаки. «Біло-сині» же, навпаки, робили ставку на швидкі атаки. І варто сказати, обрана тактика приносила свої плоди в плані моментів, які виникали біля воріт суперника. Зокрема, в одному з епізодів Дубінчак знову підключився до атаки та дальнім ударом перевірив пильність Різника, а на 30-й хвилині найкращий момент у першому таймі змарнував Беніто, який зльоту замикав м’який навіс від Шепелєва, але Різник у стрибку парирував у куті воріт. А як не забив Караваєв, якого диво-пасом знайшов у центрі штрафного майданчика Шапаренко, напевно, не дасть відповіді сам Олександр – після його удару м’яч пролетів поруч зі стійкою.

Загалом, за перебігом першого тайму можна сказати, що «Шахтар» виявився не готовим до настільки агресивної гри збоку динамівців. Окрім удару Зубкова з гострого кута, спійманий Бущаном, та неточного пострілу Степаненка з дальньої відстані у «гірників» і згадати особливо нема чого. А от «біло-сині» мали хороші нагоди відкрити рахунок – приміром, Шапаренко дотепно виконав передачу зі штрафного, але ніхто з партнерів не встигнув замкнути, а перспективним ударам з-за меж штрафного майданчика від Караваєва та того ж Шапаренка зовсім трохи забракло влучності.

Важливо було зберегти цей настрій і на другий тайм, утім було зрозуміло, що тренерський штаб «Шахтаря» обов’язково проведе так звану експрес-роботу над помилками в перерві й гості заграють по-іншому з поновленням гри.

І «гірникам» у другому таймі доволі швидко вдалося відкрити рахунок. На 53-й хвилині Невертон отримав передачу на лівому фланзі та віддав пас урозріз до штрафного майданчика на Зубкова, той прийняв та другим дотиком «прошив» Бущана – 0:1.

Пропущений м’яч засмутив гравців «Динамо», і тієї гостроти, що була в першому таймі, більше не спостерігалося в діях «біло-синіх». Гості вміло стримували спроби нашої команди, змушуючи подовгу розігрувати м’яч, але без особливої гостроти. Небезпека з’явилася біля воріт «гірників» лише під кінець гри, причому найгостріший момент знову був у Караваєва. Після хорошої передачі врозріз від Пономаренка Олександр вийшов фактично віч-на-віч із Різником, але пробив у сітку із зовнішнього боку. На жаль…

У підсумку, 0:1 – мінімальна поразка «Динамо», яке не може обіграти принципового суперника в чемпіонаті України з квітня 2021 року.

VBET Ліга. 13-й тур

03.11.2023. Київ, стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського

«Динамо» – «Шахтар» – 0:1

«Динамо»: Бущан – Тимчик, Дячук, Попов, Дубінчак – Бражко (к), Шепелєв, Караваєв, Волошин (Пономаренко, 88), Шапаренко (Царенко, 83) – Беніто (Супряга, 83)

«Шахтар»: Різник – Конопля, Бондар, Матвієнко, Азаров (Ракіцький, 34) – Степаненко (к), Невертон (Назаріна, 76), Криськів, Зубков (Гочолейшвили, 76), Судаков – Сікан (Келсі, 90+2)

Гол: Зубков (53).

Попереджені: Шепелєв (14), Дячук (47), Шапаренко (52), Волошин (62), Дубінчак (90+4) – Криськів (16), Матвієнко (38), Гочолейшвілі (77), Бондар (85).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер