VBET Ліга. «Динамо» – «Шахтар» – 1:1. Звіт про матч

VBET Ліга. «Динамо» – «Шахтар» – 1:1. Звіт про матч

У суботу, 22 квітня, в рамках 22-го туру VBET Ліги на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського відбулося всеукраїнське дербі, в якому київське «Динамо» приймало донецький «Шахтар».

Виходячи з турнірної ситуації, нашій команді в жодному разі не можна було програвати принциповому супернику, оскільки можлива невдача значно погіршувала би шанси «біло-синіх» на боротьбу за друге місце. А от «Шахтар» перебував у цілком комфортному становищі, маючи перевагу над переслідувачами та тримав ситуацію у своїх руках.

«Динамо» з перших хвилин спробувало затиснути суперника на його половині поля. Щоправда, кілька навісів до штрафного майданчика “гірників” до небезпеки не призвели – господарі лише заробили кілька кутових.


Футболісти «Шахтаря» стримали стартовий натиск, відсунули гру від своїх воріт, а потім фактично з нічого відкрили рахунок у матчі. На 12-й хвилині капітан «гірників» Степаненко вирішився на удар із 35-ти метрів, і м'яч залетів у ворота повз Нещерета - 0:1.

Пропустивши, динамівці знову перехопили ініціативу, більше володіли м'ячем, але до небезпеки біля воріт Трубіна справа не доходила. “Гірники” вдало перекривали креативних гравців «біло-синіх», зокрема щільно грали з найкращим бомбардиром нашої команди Буяльським, тож розраховувати на щось за такої гри було важко.


У середині тайму підопічні Мірчі Луческу створили чудовий момент, аби зрівняти рахунок. Беніто розібрався із суперником на правому фланзі, віддав у штрафному майданчику на Тимчика, а той м'яко навішував на дальній кут воротарського – якби Волошин не намагався дотягнутися до м'яча, то Вівчаренко міг розстрілювати воротаря з кількох метрів.

На 32-й хвилині Сидорчук отримав розсічення - Бондаренко, приймаючи передачу від партнера, відмахнувся від капітана «Динамо». Щоправда, незважаючи на наявність VAR, головний арбітр Романов не відреагував на даний епізод та не “нагородив” порушника навіть жовтою карткою.

Загалом, «гірники» не жаліли опонентів, били по ногах та затримували руками, і за свої протиправні дії отримали в першому таймі два попередження (ще в кількох епізодах, окрім вищезгаданого з розбитим обличчям Сидорчука, арбітр відверто пожалів футболістів гостьової команди).

А перед самою перервою стався ще один суперечливий момент. Після удару Беніто м'яч зачепив руку Ракицького в штрафному майданчику, після чого полетів у напрямку лінії воротарського, де Волошин в падінні не зміг пробити Трубіна. Апеляції динамівців щодо гри рукою ні до чого не призвели - Романов після консультацій із відеоасистентами пенальті не призначив, і в підсумку на відпочинок команди пішли за мінімальної переваги гостей.

Після перерви динамівці тривалий час нічого не могли створити біля воріт суперника. Більше того – помилка Дячука біля своїх володінь могла призвести до другого пропущеного гола, однак Гочолейшвілі, оримавши передачу перед штрафним майданчиком, не зміг вдало обробити м’яча та завдати удару з перспективної позиції.

Загалом, складалося враження, що підопічні Ігора Йовічевіча цілком згодні були довести гру до своєї мінімальної перемоги, тож основні сили зосередили на захисті власних воріт. Але навіть за такої в’язкої гри динамівцям вдалося знайти одну пробоїну в побудовах суперника. На 82-й хвилині Степаненко порушив правила проти активного Царенка, який незадовго до цього вийшов на заміну, і Андрієвський блискучим ударом зі штрафного метрів із 22-х відправив транзитом від поперечини м’яча до сітки – 1:1.

До фінального свистка залишалося ще достатньо часу, але ближчими до того, аби забити переможний м’яч, були футболісти «Шахтаря». В одному з епізодів лише своєчасний вихід із воріт та бездоганна гра в підкаті Нещерета врятувала наші ворота від пропущеного гола, коли вибігав Судаков, а вже в компенсований час після подачі з кутового головою пробив Бондар, але і в цьому епізоді наш голкіпер зіграв надійно.

У підсумку, бойова нічия – 1:1, яка залишає «Динамо» на четвертому місці в турнірній таблиці з відставанням у чотири очки від «Дніпра-1» (при цьому у дніпрян ще два матчі в запасі) та у п’ять – від луганської «Зорі».

VBET Ліга. 22-й тур

22.04.2023. Київ, стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського

«Динамо» – «Шахтар» – 1:1 (0:1)

«Динамо»: Нещерет – Тимчик, Сирота, Дячук, Вівчаренко – Сидорчук (к), Андрієвський, Волошин (Гармаш, 75), Буяльський (Царенко, 75), Беніто – Ванат (Рамірес, 75).

«Шахтар»: Трубін – Гочолейшвілі (Швед, 76), Бондар, Матвієнко, Ракицький (Михайличенко, 60), Конопля – Степаненко (к), Джурасек (Назарина, 61), Бондаренко, Судаков – Траоре (Сікан, 76).

Голи: Андрієвський (82) – Степаненко (12).

Попереджені: Беніто (89) – Джурасек (26), Ракицький (38), Бондаренко (56), Назарина (86), Михайличенко (87).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер