VBET Ліга. «Динамо» – «Ворскла» – 2:0. Звіт про матч

VBET Ліга. «Динамо» – «Ворскла» – 2:0. Звіт про матч

У рамках 7-го туру чемпіонату України київське «Динамо» приймало у столиці на стадіоні імені Валерія Лобановського полтавську «Ворсклу».

Так склався календар для «біло-синіх», що свій останній матч у національній першості наша команда проводила майже місяць тому, поступившись 20 серпня одеському «Чорноморцю» (2:3), після чого поєдинки з «Вересом» та «Зорею» переносилися через різні причини. А востаннє перемагали динамівці в чемпіонаті й узагалі на початку серпня, коли здолали «Оболонь» (4:2).

Тож, напевно, у зв’язку з цим було помітне величезне бажання динамівців зі стартових хвилин. Особливо активним був на лівому фланзі Волошин. І якщо з першим його ударом після зміщення до центру воротар упорався, то на 5-й хвилині, після того як Ванат елегантним пасом п’яткою вивів партнера до воріт, Назар уже майстерно розібрався в ситуації та пробив точно по воротах – 1:0.

Відкривши рахунок, «біло-сині» не зменшували обертів і продовжили тиснути на ворота суперника. Дубінчак пробивав під поперечину, але голкіпер перевів на кутовий, Ванат опинився один перед воротами, але якимось дивом не зміг поцілити в рамку, перебуваючи на самоті в районі 11-метрової позначки. На 20-й хвилині після класного закидання Караваєва та скидки Біловара форварду «біло-синіх» таки вдалося переправити м’яча у ворота, але арбітри після перегляду VAR скасували взяття воріт через офсайд у Владислава. А перед самою перервою Ванат міг записати на свій рахунок другий гольовий пас у матчі, але Ярмоленко не зміг підлаштуватися під м’яч та точно пробити зльоту з меж штрафного майданчика.

На початку другого тайму суперники обмінялися гольовими моментами – Ярмоленко не реалізував вихід віч-на-віч із воротарем (але навіть якби забив, гол не був би зарахований, оскільки у Андрія зафіксували офсайд), а Кане поцілив у стійку воріт «біло-синіх» після зміщення з правого флангу.

Це був ледь не єдиний небезпечний момент у гостей за весь матч. Натомість підопічні Мірчі Луческу продовжували шукати щастя біля чужих володінь. Зокрема, Ванат після передачі Волошина з лівого флангу не зміг перекинути воротаря, пробиваючи з гострого кута, а Кабаєв, пробігши до штрафного майданчика майже з центру поля та розхитавши захисників, поцілив у стійку.

І все ж другий м’яч влетів до сітки воріт «Ворскли». Після пасу зі своєї половини поля Беніто втік від центру поля до воріт, виграв силову боротьбу в захисника, обіграв голкіпера та закотив м’яча в порожні ворота – 2:0.

До фінального свистка ще кілька разів відзначитися мав Буяльський, який після переходу Сергія Сидорчука до «Вестерло» став новим капітаном «біло-синіх», але його ударам із перспективних позицій забракло влучності.

У підсумку, 2:0 – упевнена перемога «Динамо», завдяки якій «біло-сині» поліпшили свою позицію в турнірній таблиці. При цьому за втраченими очками «біло-сині» й узагалі є лідерами – «Шахтар», який наразі обіймає першу сходинку, має на вісім балів більше, але при цьому провів на три матчі більше. Підопічні же Мірчі Луческу свій наступний поєдинок проведуть цієї суботи, коли на виїзді зіграють із черкаським ЛНЗ.

VBET Ліга. 7-й тур

18.09.2023. Київ, стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського

«Динамо» – «Ворскла» – 2:0 (1:0).

«Динамо»: 1. Бущан – 20. Караваєв, 4. Попов, 40. Біловар, 44. Дубінчак – 6. Бражко, 18. Андрієвський (92. Рамадані, 86), 91. Волошин (22. Кабаєв, 60), 7. Ярмоленко, 29. Буяльський – 11. Ванат (77. Беніто, 77).

«Ворскла»: 7. Ісенко – 4. Пердута, 18. Павлюк, 74. Сантана, 9. Корнієнко – 6. Скляр (40. Черниш, 89), 30. Нестеренко (27. Крупський, 62), 38. Челядін (44. Хрипчук, 89), 50. Кане (20. Тіагуїньо, 89), 29. Бацула (43. Островський, 76) – 11. Степанюк.

Голи: Волошин (5), Беніто (83).

Попереджені: Сантана (28), Скляр (38), Корнієнко (44).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер