VBET Ліга. «Динамо» – «Зоря» – 2:0. Звіт про матч

VBET Ліга. «Динамо» – «Зоря» – 2:0. Звіт про матч

У рамках 21-го туру чемпіонату України «Динамо» вдома приймало луганську «Зорю». Гра проходила у Києві на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського та завершилася перемогою «Динамо» з рахунком 2:0. Перед звітним поєдинком суперники перебували у різних частинах турнірної таблиці. Динамівці з 35 очками – на 4-му місці, а луганчани з 19-ма заліковими пунктами – на 12-му.

Зазначимо, що через велику кількість опадів у столиці командам довелося грати на білому від снігу полі та зеленим м’ячем. З перших хвилин динамівці взяли гру під свій контроль, але на підступах до штрафного майданчика луганчан суперникам вдавалося нейтралізовувати загрозу. З часом господарі перейшли до більш рішучих дій. Зокрема, Бражко пробив здалеку, але воротар «Зорі» Сапутін забрав м’яч. Гості відповіли небезпечним ударом низом Ндура, але Бущан ситуацію контролював.

Луганчани діяли на контратаках, і деякі з них були достатньо гострими. Але м’ячем більше володіла наша команда, щоправда, забити до певного часу не вдавалося. В момент передачі на Ваната, яку перервав голкіпер суперника, Волошин опинився в офсайді. Незабаром Назар зробив навіс справа до штрафного майданчика, але безрезультатно. Навіси від кутової позначки теж плодів не приносили, адже луганчани вигравали верхову боротьбу й вибивали м’яч подалі.

Нечисленні уболівальники на трибунах активно підтримували динамівців, і вони бігли уперед, але до справжніх загроз воротам гостей справа не доходила. Все, що вдавалося киянам, – флангові навіси до штрафного майданчика та дальні, проте неточні удари. Нарешті, емоції вибухнули на 30-й хвилині, коли після класного пасу Вівчаренко Ванат прийняв м’яч в районі лівого кута воротарського майданчика та влучно пробив низом повз воротаря – 1:0.

Невдовзі Шапаренко виконав штрафний удар, але захисники «Зорі» вибили м’яч подалі. А незадовго до свистка на перерву близьким до того, аби подвоїти рахунок, був Ванат, який зіграв на випередження, але трохи не поцілив у ворота.

Другий тайм розпочався з атак «Зорі», але Михавко зміг вчасно нейтралізувати вихід до воріт Ндура, у підкаті вибивши м’яч. Також з ударом Башича впорався Бущан. У відповідь Вівчаренко наважився на потужний дальній удар, але вийшло трохи неточно. Небезпечно було у штрафному майданчику суперника, коли Жан Клод віддав м’яч воротарю, і за це арбітр призначив вільний удар. Шапаренко віддав передачу, Ванат пробив, але від частоколу ніг захисників м’яч вилетів за межі поля. Незабаром Кабаєв завдав удару в руки воротарю. Словом, уболівальникам на трибунах нудьгувати не доводилося.

Загалом, командам було непросто комбінувати на засніженому полі, тому атаки різноманіттям не вирізнялися. Щоправда, в одному з моментів після затяжної атаки киян м’яч потрапив до Волошина, той віддав передачу на Караваєва, Олександр цілив у площину воріт, але воротар Сапутін врятував свою команду від пропущеного м’яча.

Загроза біля воріт луганчан виникала регулярно, але у завершальній стадії нашим футболістам не вистачало зовсім трохи, щоб забити вдруге. Втім, усі їхні зусилля та наполегливість були винагородженні, коли Андрієвський виконав штрафний удар, а Попов виграв верхову боротьбу у штрафному майданчику та головою переправив м’яч у сітку.

У підсумку, 2:0 – перемога «Динамо». Зазначимо, що після поєдинків 21-го туру у чемпіонаті України настане пауза, пов’язана із матчами національних, молодіжних та юнацьких збірних команд різних вікових категорій. Свій наступний поєдинок «біло-сині» проведуть у неділю, 31-го березня, коли у матчі 22-го туру чемпіонату України вирушать у гості до полтавської «Ворскли».

VBET Ліга. 21-й тур

12.03.2024. Київ, стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського

«Динамо» – «Зоря» – 2:0 (1:0)

«Динамо»: 1. Бущан (к), 24. Тимчик (20. Караваєв, 46), 4. Попов, 32. Михавко, 2. Вівчаренко, 6. Бражко, 8. Шепелєв, 10. Шапаренко (18. Андрієвський, 82), 9. Волошин, 22. Кабаєв (30. Діалло, 89), 11. Ванат.

«Зоря»: 1. Сапутін, 35. Капустян, 55. Джордан, 29. Токар, 10. Жуніор, 21. Башич (к), 4. Жан Клод, 51. Писаренко, 22. Мічін, 38. Долбнєв (18. Байрук, 90+1), 11. Ндур (80. Гільєрме, 79).

Голи: Ванат (30), Попов (85)

Попереджені: Шепелєв (52), Шапаренко (81).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер