VBET Ліга. ЛНЗ – «Динамо» – 2:4. Звіт про матч

VBET Ліга. ЛНЗ – «Динамо» – 2:4. Звіт про матч

У рамках 8-го туру VBET Ліги київське «Динамо» гостювало в Черкасах, де зіграло з новачком УПЛ нинішнього сезону – місцевим ЛНЗ.

У складі черкаського клубу виступає багато футболістів, які або є вихованцями «Динамо», або раніше захищали кольори нашого клубу на юнацькому та дорослому рівнях, тож про їхню позамежну налаштованість на поєдинок із «біло-синіми» годі й казати. Але й динамівці, які провели найменше ігор з усіх учасників нинішнього чемпіонату, після вильоту з єврокубків прагнуть досягати максимум у кожному матчі.

І вже на 3-й хвилині гості вийшли вперед. Бражко отримав м’яч у центральній зоні, підробив та пробив по воротах метрів із 28-ми – м’яч влетів точно в кут під стійку, і у воротаря просто не було шансів врятувати свою команду.

Зупинятися на досягнутому «біло-сині» не збиралися. Особливо активним був Діалло, який уперше в кар’єрі вийшов у стартовому складі «Динамо». Спочатку Самба перевірив пильність воротаря дальнім ударом, але Пеньков з-під поперечини перевів м’яча на кутовий, ще в одному епізоді сенегалець пробивав із меж штрафного майданчика в кут, але і цього разу голкіпер зіграв вище за всілякі похвали.

Варто сказати, що футболісти ЛНЗ також не відсиджувалися в обороні, і мали свої моменти. Зокрема, Пасіч пробив повз дальню стійку після зміщення з лівого флангу, а Хобленко втік до воріт із центру поля, але за протидії Попова пробив повз ворота із меж штрафного майданчика.

Незважаючи на ці випади, у перевазі динамівців сумніватися не доводилося. Чудовий момент подвоїти перевагу «біло-синіх» мав Ярмоленко на 30-й хвилині. Після подачі з кутового м’яч у результаті дещо хаотичних передач прилетів до Андрія в центр штрафного майданчика, і той із розвороту пробив поруч із стійкою.

Ближче до завершення тайму господарі сміливіше пішли вперед і мали непогані нагоди, аби зрівняти рахунок перед перервою. І якщо удар Олійника з-за меж штрафного майданчика не можна назвати занадто складним для Бущана, то дальній постріл Наумця змусив динамівського голкіпера попрацювати, витягнувши м’яча з-під поперечини.

Другий тайм розпочався з чергового моменту господарів, коли Норенков увірвався до штрафного майданчика з лівого флангу, отримав передачу та потужно пробив від кута воротарського – Бущан зреагував та перевів на кутовий.

Футболісти ЛНЗ продовжували бігти вперед у надії все ж відігратися й досягли успіху на 60-й хвилині. Після прострілу з правого флангу м’яч від корпусу влучив у руку Караваєва, і арбітр призначив пенальті, навіть після консультацій із відеопомічниками не змінивши свого рішення. До 11-метрової позначки підійшов Бойко та розвів м’яч та Бущана по різних кутах – 1:1.

Здавалося, що психологічна перевага тепер на боці господарів, але динамівський досвід усе ж зіграв свою роль. На 72-й хвилині «біло-сині» знову вийшли вперед, коли Ярмоленко у фірмовому стилі накрутив опонентів на правому куті штрафного майданчика та з лівої ноги закрутив м’яча в дальній кут. А трохи згодом Муравський недозволеним підкатом зупинив прорив Дубінчака у штрафному майданчику й арбітр призначив пенальті, який реалізував Буяльський. Примітно, що дві Віталія цей гол став ювілейним, 50-м, у складі «Динамо» в матчах вищого вітчизняного дивізіону.

Варто віддати належне супернику, ЛНЗ не опустив руки завчасно, і в компенсований час скоротив відставання до мінімуму – Прядун відгукнувся на навіс із лівого флангу та головою з меж воротарського майданчика переправив м’яча до сітки. Але останнє слово все ж залишилося за «біло-синіми» - Беніто втік до воріт, але пробивати сам не став, а віддав зручний пас на Волошина, якому залишалося не схибити по порожніх воротах.

У підсумку, 4:2 – непроста виїзна перемога «Динамо», яке продовжує гонитву за конкурентами в турнірній таблиці.

VBET Ліга. 8-й тур

ЛНЗ – «Динамо» – 2:4 (0:1)

23.09.2023. Черкаси, стадіон «Черкаси-Арена»

ЛНЗ: 94. Пеньков – 95. Стасюк (77. Савін, 78), 71. Лопирьонок (к, 10. Бойко, 34), 34. Муравський, 17. Норенков, 33. Селін – 5. Калюжний, 16. Олійник (27. Тищенко, 66), 70. Наумець, 11. Пасіч (7. Шеставков, 66) – 19. Хобленко (9. Прядун, 66).

«Динамо»: 1. Бущан – 20. Караваєв, 40. Біловар, 4. Попов (34. Сирота, 64), 44. Дубінчак (22. Малиш, 82) – 6. Бражко, 18. Андрієвський (92. Рамадані, 82), 29. Буяльський (к), 30. Діалло (91. Волошин, 64), 7. Ярмоленко – 11. Ванат (77. Беніто, 64).

Голи: Бойко (61, пен.), Прядун (90+1) – Бражко (3), Ярмоленко (72), Буяльський (77, пен.), Волошин (90+3).

Попереджені: Олійник (29), Норенков (44), Муравський (76) – Волошин (65), Буяльський (67).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер